Head of E-commerce

Head of E-commerce

  • E-commerce
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 2132 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de 10Days werkgeverspagina voor andere vacatures

10Days is een lifestylemerk uit Amsterdam dat een totaalconcept binnen de fashionbranche biedt met tijdloze ready-to-wear kleding, schoenen, accessoires en home-items. 10Days is in beweging en groeit hard, zowel in Nederland als internationaal. De Head of E-commerce wordt het strategische brein achter de online groei, waarbij het niet alleen gaat om omzetgroei maar vooral ook om merkbeleving.

Over 10Days

10Days is opgericht in 2007 door twee creatieve, vrijzinnige vrouwen waardoor vrijheid diepgeworteld is in de cultuur van het bedrijf. Bij 10Days gelooft men niet in regels en in trends. Kleding moet mooi en comfortabel zijn, zodat je je vrij voelt om te dragen wat je wilt, onafhankelijk van leeftijd, pasvorm of seizoenen. In de afgelopen twee jaar heeft de kracht van dit concept zich bewezen en is de omzet verdubbeld. De Duitse markt groeit hard, de focus komt nu ook te liggen op het ontwikkelen van de internationale omzet in onder andere België, Polen, Spanje, Zwitserland en Frankrijk. Wholesale en E-commerce moeten zich hierbij hand in hand ontwikkelen en elkaar versterken. Om de online groei aan te jagen is er een vacature voor een Head of E-commerce.

Vacature: Head of E-commerce

De Head of E-commerce rapporteert aan de directie, is lid van het MT en gaat het onlineteam binnen 10DAYS aansturen. De focus van de rol ligt op strategieontwikkeling en de online merkbeleving. Sterke online marketingskills zijn dan ook essentieel. Inhoudelijk betekent dat het ontwikkelen van een datagedreven onlinestrategie, zorgdragen voor een sterke merkpositionering en online customerjourney, het laten groeien van de online omzet en het vergroten van het internationale bereik. De Head of E-commerce is commercieel eindverantwoordelijk voor de eigen online kanalen en de marketplace Zalando.

De strategische visie die de Head of E-commerce ontwikkelt, moet moeiteloos worden doorvertaald naar concrete verbeterplannen, een development-roadmap en de commerciële kalender. Er is veel ruimte voor het implementeren van innovatieve online tools, passend bij een vooruitstrevend merk. Door een sterke link te leggen tussen Wholesale en E-commerce en door de onlineshopervaring van B2B- en B2C-klanten te optimaliseren, drijft deze online expert salesconversie én onderhoudt zij/hij tegelijkertijd sterke relaties.

In fashion werken we met korte cycli, iedere maand vernieuwt de collectie. Het is belangrijk dat de Head of E-commerce snel kan schakelen en kansen kan pakken maar daarnaast ook een duidelijke strategische visie heeft voor de toekomst.” – Marie-José Vermin, CEO 10Days

Naast sterke analytische en strategische kwaliteiten is samenwerken iets waar deze e- commerce-leider energie van krijgt. Deze rol vervult een spilfunctie waarbij het belangrijk is sensitief te zijn voor de doelstellingen van klanten en collega’s, in overleg te gaan wanneer het wringt en aan te passen waar nodig. Het coachen en verder uitbouwen van een gemotiveerd onlineteam, de nek durven uitsteken en niet bang zijn voor een innovatorsrol binnen de organisatie, complementeren het profiel voor deze veelzijdige rol.

 

Interesse?

10Days werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Max Tasseron via max.tasseron@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Head of E-commerce Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.