Head of DevOps

Head of DevOps

 • IT
 • Logistics
 • Capelle aan den IJssel
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 2613 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Gateway werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar ervaring
 • Met IT-leiderschap
 • Solide technische basis
 • Opschalen
 • Sterke team-focus

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan honderd procent van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij zestig procent doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

In 40 jaar tijd heeft het Gateway Software zich ontpopt tot een van de leidende namen binnen de Douanesoftware. In deze zeer snelgroeiende markt gaat de Head of Devops strategisch aan de slag om de expansie van Gateway technologisch te stroomlijnen.

Over Gateway

Waar Gateway Software ruim 40 jaar geleden start met softwareontwikkeling voor de scheepvaart, helpt het vandaag de dag bedrijven douanezaken snel af te handelen, zoals goederen vrijmaken die van buiten de EU komen, vlees en groenten laten keuren, en e-commerce pakjes snel en efficiënt afhandelen. Met de software van Gateway is het binnen een paar clicks geregeld en kunnen de pakjes snel worden afgeleverd.

Gateway Software is in 1980 opgericht als technologisch familiebedrijf om klanten te ondersteunen hun business zo efficiënt mogelijk te runnen. Vanaf de eerste dag focussen oprichters Jack Merkx en Mera Hoornweg zich op de continue ontwikkeling, verbetering en innovatie van hun diensten en producten. Zeker met de opkomst van de globalisering, e-commerce en de Brexit groeit Gateway Software de laatste jaren fanatiek door. Het huidige platform moet blijven voldoen aan de strenger wordende eisen zonder aan kwaliteit en efficiëntie in te boeten. De Head of Devops leidt de groei vanuit IT en gaat meteen van start met twee grote, interessante dossiers.

Vacature: Head of Devops

Een van de twee projecten waar de Head of Devops zich in vastbijt, is het begeleiden en uitbouwen van de grootste afdeling van het bedrijf: de IT-afdeling. Zij/hij start met een team van zeven, maar breidt dit op korte termijn uit met Developers, System Administrators, Testers, Analisten en een Projectmanager. Gateway heeft de ambitie het succes in Nederland uit te breiden naar landen om ons heen. De Head of Devops geeft het team naar eigen inzicht vorm en stelt zich hierin op als een inspirerend leider die het team betrokken en bevlogen houdt. De ideale kandidaat is een echte teamplayer die duidelijk de potentie van elk teamlid ziet en hiermee aan de slag gaat.

“De Head of Devops krijgt er energie van om haar/zijn team te laten excelleren. Het is belangrijk dat zij/hij het IT-team met zorg uitbouwt en doorontwikkelt, zodat zij samen de ambitieuze toekomstplannen van Gateway Software waarmaken.” – Jack Merkx, oprichter en Head of Devops

Dit brengt ons bij het tweede project. Aan het huidige platform is in de afgelopen decennia gebouwd. Inmiddels rekent de markt op het real-time verwerken van grote vrachtvolumes: met vele vliegtuig- of vrachtscheepsladingen tegelijk. Om op korte termijn de toenemende vraag te kunnen garanderen, migreert Gateway Software het bestaande SaaS-platform naar Azure. Kennis van dit cloud-platform en de bijbehorende nieuwste technieken is daarom noodzakelijk. Om verdere groei te garanderen, zal de Head of Devops rond 2023-2024 de volledige refactoring van het huidige platform opstarten. Van strategie tot het maken van de architectuurkeuzes, bouwt zij/hij dit platform samen met het IT-team vanaf de grond op.

Om in de rol van Head of Devops bij Gateway Software te excelleren, is een aantal punten van groot belang.

Om te beginnen heeft zij/hij een solide technische basiskennis om met het specialistische IT-team te sparren over de te maken keuzes. De Head of Devops werkt pragmatisch en durft weloverwogen beslissingen te nemen. Bij voorkeur heeft zij/hij ervaring op het gebied van (B2B) SaaS-Platformen.

Als laatste de cultuur: die is binnen Gateway Software informeel. Het bedrijf is in 1980 begonnen als familiebedrijf met een gemoedelijke sfeer. Het is daarom belangrijk dat de Head of Devops zich prettig voelt in een omgeving waar hard werken en gezelligheid hand in hand gaan. En waar veel energie in de professionele ontwikkeling van medewerkers wordt gestopt.

 

Interesse?

Gateway werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.