Global Communications Project Manager

Global Communications Project Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Rotterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1330 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de OLAM werkgeverspagina voor andere vacatures

Het doel van Olam International is kraakhelder: re-imagining global agriculture and food systems. Duurzaamheid zit diep in het DNA van ‘s werelds toonaangevende voedsel- en agrobedrijf verankerd. Aan de pragmatische Global Communications Project Manager de taak om de business te inspireren met hun sustainable food & ingredient brands.

Over OLAM International

Het van oorsprong Indiase bedrijf Olam International startte in 1989 met de import van rauwe cashewnoten uit Nigeria. Niet via tussenhandelaren, maar juist rechtstreeks bij de kleine boer. Deze aanpak bleek een waar schot in de roos. Inmiddels heeft Olam International zich namelijk geëvolueerd tot ‘s werelds toonaangevende voedsel- en agrobedrijf met een waardeketen van meer dan zestig landen.

“As a leader in many of our product ranges, we remain focused on not only growing responsibly but re-imagining global agri supply chains so they work better for farmers, communities and our planet.” – Sunny Verghese, Co-Founder and Group

Ketenregie van zaad tot schap
Van cacao, koffie en kruiden tot rijst, katoen en houtproducten, vandaag de dag biedt Olam International een breed portfolio. Het bedrijf heeft een inkoopnetwerk van bijna vijf miljoen kleine boeren. Daarbovenop bezit het eigen plantages, boerderijen, productie- en verwerkingsfaciliteiten en distributie- en innovatiecentra. Via deze wegen levert het miljardenbedrijf zowel industriële grondstoffen als volwaardige producten (private labels én eigen merken) aan meer dan 25.000 klanten wereldwijd.

Sustainability
Vrijwel alles wat Olam International doet, staat in het teken van duurzaamheid en verantwoord groeien. Het bedrijf werkt daarom op meerdere fronten aan fundamentele veranderingen binnen de voedselindustrie. Een van de vele resultaten hiervan is AtSource. Met dit b2b-platform heeft het bedrijf de ambitie om een volledig transparante voedingssector te garanderen. Het maakt de herkomst traceerbaar en de ecologische voetafdruk inzichtelijk.  

Global Branding voor Olam Food Ingredients
Om zijn waarde op de lange termijn te maximaliseren, het portfolio te versimpelen en focus te verscherpen, is het voedsel- en agrobedrijf sinds januari 2020 opgesplitst in Olam International (moederbedrijf), Olam Global Agri (granen en dierenvoeding, eetbare oliën, rijst, katoen en financiële diensten voor goederen) en Olam Food Ingredients (koffie, cacao, zuivel, noten en kruiden). Voor dit laatste bedrijf gaat de ondernemende Global Communications Project Manager haar/zijn b2b-brandingtalenten inzetten.

Vacature: Global Communications Project Manager

Olam Food Ingredients bezit een groot aantal eigen merken die over de hele wereld hun weg moeten vinden. De Global Communications Project Manager ondersteunt de marcom-activiteiten die bijdragen aan een betere merkzichtbaarheid van het bedrijf en onderliggende businessunits. Hierin fungeert zij/hij als de kartrekker van alle b2b-brandingprojecten. Uitstekende projectmanagementskills en een continuous improvement mindset zijn in deze functie essentieel.

Deze projectmanagersrol combineert strategisch en operationeel werken, waarbij de focus vooral op dit laatste aspect ligt. De Global Communications Project Manager is een kei in het maken van planningen en ziet erop toe dat alle projectdeadlines gehaald worden. Deze zelfstartende persoonlijkheid werkt gestructureerd en richt zich graag op de inhoud. Werkzaamheden variëren van nieuwe b2b-merkinitiatieven opzetten en managen tot het ontwikkelen van relevante brand-assets. Ook bewaakt zij/hij zowel intern als extern de ontwerp- en productieflow en ontwikkelt de eventsstrategie van Olam Food Ingredients.

Om een consistent merkgebruik te garanderen, werkt de Global Communications Project Manager veel samen met de collega’s die business-verantwoordelijk zijn. Zij/hij voelt zich thuis in een platte organisatiestructuur en communiceert op C-levelniveau. Deze rasverbinder verzamelt een goed netwerk aan leveranciers om zich heen en weet als geen ander de verwachtingen richting alle stakeholders te managen. Bovendien bouwt en voedt zij/hij de brand-communities en zwengelt intern de brand-pride aan.

Niet alleen nationaal, maar ook internationaal onderhoudt de Global Communications Project Manager goede contacten. Een goede beheersing van het Engels is daarom noodzakelijk. Het hoofdkantoor van Olam International staat in Singapore, pr- en digitale communicatie wordt bedreven vanuit Londen en in Rotterdam bevindt zich het marketingcommunicatieteam. In dit laatste team komt de Global Communications Project Manager terecht. Desalniettemin zal zij/hij op regelmatige basis naar de internationale kantoren of samenwerkingspartners afreizen.

OLAM werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.