Financial Controller EMEA

Financial Controller EMEA

 • Finance
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 739 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de KidKraft werkgeverspagina voor andere vacatures

Kinderspeelgoedproducent KidKraft wil zijn Europese omzet verdriedubbelen voor 2020. Ambitieus? Eerder realistisch, gezien de recente groei die het bedrijf heeft doorgemaakt. De achterliggende redenen daarvoor zijn de dynamische speelgoedmarkt en de overname door private-equity-investeerder MidOcean Partners. Vanwege deze groeiambitie en -potentie is er bij KidKraft Europe in Amsterdam ruimte voor een Financial Controller EMEA.

Kwalitatief kinderspeelgoed is populair ‒ en KidKraft speelt daar goed op in. Met een ruim assortiment van onder meer poppenhuizen, kinderkeukens, treinen en puzzels speelt de producent in op de groeiende vraag naar robuust, houten speelgoed. Niet voor niets is KidKraft wereldwijd marktleider in poppenhuizen en de één-na-grootste in kinderkeukens. De speelgoedproducent en -distributeur verkoopt 20% van zijn producten via retailers als Toys ‘R’ Us en Intertoys. De overige 80% komt voor de rekening van webwinkels zoals Amazon, bol.com en Wehkamp.

Groeiambitie

In 2015 is KidKraft overgenomen door de New Yorkse private-equityfirm MidOcean Partners. Sindsdien is het bedrijf internationaal hard gegroeid. De komende jaren richt het bedrijf zijn vizier op nieuwe markten met veel potentie zoals het Midden-Oosten, Rusland en Oost-Europa. Het wereldwijde hoofdkantoor van KidKraft is gevestigd in Dallas, Texas (VS), het Europese hoofdkantoor in Amsterdam. En wel in het Olympisch Stadion, een passende setting voor een organisatie die opvalt door commerciële topprestaties. Ondertussen groeit het personeelsbestand in Amsterdam met de omzet mee. Zo bestaat het Europese kantoor uit ongeveer 32fte met de afdelingen Finance, Operations, Customer Service en Sales & Business Development.

Financial Controller

De Financial Controller EMEA is onder andere verantwoordelijk voor de boekhouding, financiële rapportages en het contact met de externe accountant. Daarnaast kan deze controller strategische projecten oppakken, zoals ondersteunen bij de uitrol van een nieuw ERP-systeem en het professionaliseren en inzichtelijk maken van financiële processen en systemen. Dat gebeurt in nauw overleg met Tim Kroon, Finance Manager EMEA bij KidKraft. Tim Kroon is verantwoordelijk voor het Finance team en geeft leiding aan een team van vijf fte, waar ook de Financial Controller EMEA onderdeel van uitmaakt.

Internationaal en dynamisch

De Financial Controller EMEA werkt in een internationale, dynamische omgeving. Hij/zij onderhoudt nauw contact met collega’s in Dallas en werkt in een internationaal team. Alleen al in Amsterdam werken er professionals met twaalf verschillende nationaliteiten. Gezien de groeiambities in nieuwe markten, zal de internationale diversiteit binnen KidKraft Europe eerder toe- dan afnemen. Binnen een dergelijke dynamische omgeving kunnen de juiste financiële beslissingen het verschil maken. Veel groei betekent immers veel mogelijkheden. Op deze manier heeft de Financial Controller EMEA een aanzienlijke invloed op de business.

“Snel groeien kan alleen als je financiële basis solide is. De Financial Controller heeft daarmee veel impact op de succesvolle realisatie van die groeistrategie.” – Tim Kroon, Finance Manager EMEA bij KidKraft

Ondernemend

Een ondernemende instelling is onmisbaar binnen een snelgroeiend bedrijf als KidKraft. Eventuele acquisities, nieuwe functies en processen vragen om een zelfstandige Financial Controller EMEA. Een professional die zelf signaleert wanneer en hoe processen (kosten)efficiënter kunnen worden ingericht en waar de organisatie omzet laat liggen. Financiële ervaring in het bedrijfsleven komt daarbij van pas, al is dat geen harde vereiste. Deze ervaring helpt de Financial Controller EMEA namelijk ook bij het succesvol oppakken van strategische projecten.

Persoonlijkheid

 • Energieke zelfstarter
 • Business Partner
 • Verantwoordelijk

Ervaring

 • Minimaal 5 jaar
 • Bij een van de Big Four en/of een corporate
 • Ervaring in het bedrijfsleven is een pre
 • Optimaliseren van financiële processen

 

Contact

Financial Controller EMEA Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.