E-commerce Manager United Kingdom

E-commerce Manager United Kingdom

 • E-commerce
 • Health
 • Amsterdam / Heereveen
 • 574 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Body & Fit werkgeverspagina voor andere vacatures

Een gezonde levensstijl is niet langer een hype, maar steeds meer mainstream geworden. Af en toe een Snickers is prima, maar een Smart Bar is eigenlijk net zo lekker. Body & Fit is dé plek voor voedingssupplementen, sportvoeding en tips en tricks voor een gezonde levensstijl. In Nederland is het bedrijf al twintig jaar een van de marktleiders; nu is het tijd om de vleugels uit te slaan. Het bedrijf is op zoek naar een nieuwe E-commerce Manager United Kingdom om de Britse markt te veroveren.   

Over Body & Fit

Wat in 1995 begon als bescheiden startup, is uitgegroeid tot een goedlopende online health & lifestyle shop in gezonde voedings- en sportsupplementen. Elke maand bezoeken meer dan 1 miljoen tevreden klanten de webshop voor proteïneproducten voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Maar niet alleen daarvoor; ook voor gedegen sport- en voedingsadvies van de tientallen personal trainers, voedingsdeskundigen en andere experts kloppen klanten aan bij Body & Fit. Sinds 2017 is het bedrijf onderdeel van het grote, Ierse concern Glanbia, waarmee de doelstelling om marktleider in Europa te worden steeds meer gestalte krijgt. Daarnaast vindt ook een verschuiving plaats als het gaat om de belangrijkste doelgroep van het bedrijf: het richt niet langer alleen de pijlers op de echte diehard bodybuilder, maar mikt vanaf nu op iedereen die een gezonde(re), fitte levensstijl ambieert.

‘‘Een one size fits all-aanpak kan nooit de bedoeling zijn. De E-commerce Manager United Kingdom vertelt ons – op basis van de data, uiteraard – precies welke koers we in Groot-Brittannië gaan varen.’’

UITDAGING VAN DE ROL

Internationale expansie is een van dé groeipijlers van Body & Fit. Waar het bedrijf in Nederland processen na ruim twintig jaar logischerwijs tamelijk geankerd zijn, kan dat niet gezegd worden voor de Engelse markt. Integendeel, daar staat Body & Fit nog behoorlijk in de kinderschoenen. De nieuwe E-commerce Manager krijgt carte blanche om die kinderschoenen aan te trekken en een flinke sprint in te zetten. Een avontuurlijke pionier en netwerker die ervan houdt iets op te bouwen, graag de handen uit de mouwen steekt en de Engelse markt echt gaat ‘ownen’. Traffic naar de website genereren is prioriteit #1; hoe dat het beste aangevlogen kan worden mag de E-commerce Manager volledig zelf bepalen. Geholpen door Google Analytics uiteraard; dat platform kent geen enkel geheim voor de kandidaat, net als dat SEO en SEA gesneden koek zijn. Alles met het oog op groei, want dat er in de UK een wereld te winnen valt, staat als een paal boven water.

Kandidaatsprofiel

ERVARING
 • HBO- of WO-niveau
 • Minimaal 7 jaar ervaring in E-commerce, FMCG, F&B of sportvoeding
 • Uitstekende kennis van E-commerce en hands-on ervaring met Google Analytics, SEO en SEA
 • Vloeiende beheersing van de Engelse taal (woord en geschrift) is een must
PERSOONLIJKHEID
 • Teamplayer- en builder
 • Commerciële mindset
 • Analytisch en communicatief sterk
 • Data- en resultaatgedreven

Body & Fit werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie  contact op met Janko Klaeijsen, via janko@topofminds.com.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.