E-commerce Manager

E-commerce Manager

  • E-commerce
  • Consumer
  • Culemborg
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1710 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de SoLow werkgeverspagina voor andere vacatures

SoLow is een discount-retailer gericht op feestartikelen, knutselspullen, cadeaus en meer. SoLow verkoopt de producten in fysieke winkels en sinds kort ook online. De webwinkel ondergaat een professionaliseringsslag. De E-commerce Manager gaat deze groei vormgeven en aandrijven. Een interessante positie voor iemand die energie krijgt van het opzetten en groot maken van een nieuwe online winkel.

Over SoLow

Klanten gaan naar SoLow om te funshoppen in een ontspannen sfeer, bijvoorbeeld om een babyshower of vrijgezellenfeest aan te kleden. Het assortiment bestaat uit meer dan 20.000 verrassende producten in categorieën zoals Feest, Wonen, Huishoudelijk, Knutselen, en nog meer. De fysieke winkels zijn populair en SoLow is ook met succes van start gegaan met online verkoop.

“Onze missie is: Share the fun! Wij maken winkelen leuk en dat willen we graag met zo veel mogelijk mensen delen.”  – Gert-Jan Becks, CEO van SoLow

Eind 2020 is SoLow verkocht aan investeringsmaatschappij Vendis Capital. De ambitie is om de formule (inter)nationaal sterk te laten groeien door een toename in het aantal winkels en ook door de winkelformule te optimaliseren. SoLow breidt uit van 37 naar 100 winkels in de komende jaren. Dit groeiplan is gericht op landelijke dekking in Nederland en België en verdere uitbreiding in Europa.

Bij SoLow werken zo’n 40 mensen op het hoofdkantoor in Culemborg en ongeveer 250 medewerkers verspreid over winkels in het land. Ook de e-commerce afdeling breidt uit met de ambitie om online marktleider te worden in de belangrijkste categorieën.

Vacature: E-commerce Manager

De rol van E-commerce Manager is in de kern gericht op het bouwen van een succesvol omnichannel verkoopplatform voor consumenten. Daarnaast vergroot de E-commerce Manager de (inter)nationale groei door het assortiment ook via marketplaces aan te bieden en met een platform voor B2B-verkoop aan detaillisten.

“Met de noodgedwongen winkelsluiting is de webshop al sneller opgestart dan we in eerste instantie voor ogen hadden. Het is aan de E-commerce Manager om het online verkoopplatform verder te professionaliseren en groei te realiseren.” – Gert-Jan Becks, CEO van SoLow

De E-commerce Manager is creatief en neemt initiatief om de producten van SoLow online op de kaart te zetten. Zij/hij professionaliseert allereerst de bestaande software achter het online B2C-verkoopplatform. Daarnaast ontwikkelt zij/hij een datagedreven e-commerce-strategie gericht op het algehele digitale verkoopproces. De E-commerce Manager onderzoekt onder andere markttrends, voert verbeteringen door, verkent investeringsmogelijkheden en signaleert groeipotentieel. Verder werkt zij/hij samen met het e-fulfillment-team om het logistieke proces achter het verkoopplatform te organiseren.

Als onderdeel van het Management Team speelt de E-commerce Manager verder een belangrijke rol bij de bredere strategiebepaling van het bedrijf.

De E-commerce Manager geeft direct leiding aan twee teamleden en indirect aan het e-fulfillment-team. De rol rapporteert aan de Formule Directeur. Gezien de groeiambities van de organisatie is dit bij uitstek een rol voor iemand die met de rol en het team mee wil ontwikkelen.

 

Interesse?

SoLow werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.