E-Commerce Manager

 • Lijnden (Schiphol)
 • Gepubliceerd op 12 december 2018
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de HB Care werkgeverspagina voor andere vacatures

Als je haar maar goed zit. Hét motto van de Nederlanders die jaarlijks zo’n 1,5 miljard bij de kapper uitgeven. Zij besteden hun geld niet alleen aan knip- en verfbeurten maar ook aan verzorgingsproducten. Het succesvolle e-commerce platform HB Care maakt die producten online beschikbaar en groeit hard. Een ondernemende E-commerce Manager speelt een sleutelrol in de verdere groei van het platform door een ijzersterke online funnel in te richten.

OVER HB CARE: HET ONLINE PLATFORM VOOR HAIR & BEAUTY

Vrijwel iedere sector digitaliseert, en toch blijven er een paar branches achter. Meestal omdat hun diensten simpelweg moeilijk zijn te vangen door een online variant. De kapper levert zo’n dienst, maar gelukkig is een verf- of knipbeurt niet het enige dat consumenten daar kopen: in vrijwel iedere salon staat een rijk aanbod aan haarverzorgingsproducten uitgestald. Een aantal Nederlandse ondernemers achter succesvolle kappersketens zagen hierin een interessante online propositie en dat was het begin van HB Care: een direct-to-consumer e-commerce platform met een zo compleet mogelijk aanbod van haarverzorgingsproducten. Inmiddels is het platform actief in zeven landen, en de verdere groeiambities én markt zijn groot maar realistisch. HB Care wil met een groot assortiment, ongekende betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid de huisleverancier van hair & beauty producten worden in heel Europa. Daarom zet de organisatie nu sterk in op de verdere groei van het platform. Een ondernemende E-commerce Manager ontwikkelt een ongekend sterke online funnel om die groei te realiseren.

“De online haarverzorgingsbranche is relatief jong, dus er liggen veel kansen voor verdere groei. Die grijpt de E-commerce Manager, zodat dat klanten ons weten te vinden, gaan gebruiken én terugkomen.” – Mart Postma, Interim E-commerce Manager HB Care

VACATURE: E-COMMERCE MANAGER

De E-commerce Manager is commercieel eindverantwoordelijk voor het platform en realiseert verdere groei door de juiste kansen te signaleren en realiseren. De E-commerce Manager ontwikkelt een sterk onderscheidende visie om HB Care en aanverwante organisaties verder te ontwikkelen en vertaalt die groeistrategie naar de gehele online funnel. Samen met de juiste strategische en uitvoerende samenwerkingspartners richt de E-commerce Manager de performance kanalen in en zorgt daarbij voor optimale synergie en differentiatie. Daarnaast verhoogt hij/zij de conversie en order value door een optimale customer journey en user experience te realiseren op het platform. De E-commerce Manager zet daarbij data centraal en ontwikkelt de nodige dashboards, KPI’s en rapportagesystemen.

De E-commerce Manager is een creatieve en ondernemende digital native. Hij/zij is analytisch, legt snel de juiste verbanden en ziet continu kansen voor verbetering en groei. Evenredig met de groei van de organisatie bouwt hij/zij een eigen team op en rapporteert direct aan de directie van HB Care.

KANDIDAATSPROFIEL

ERVARING
 • Minimaal 6 jaar relevante ervaring in een brede commerciële e-commerce en/of online marketing positie
 • WO opgeleid
 • Ervaring in performance marketing, data-analyse, A/B testen en email marketing
PERSOONLIJKHEID
 • Analytisch sterk
 • Resultaatgericht
 • Proactief
 • Ondernemend
 • Communicatief sterk 

HB Care werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Suzanne Goedhart-Limmen, via suzanne@topofminds.com.

Contact

Suzanne Goedhart-Limmen Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

E-Commerce Manager

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

Solliciteer op deze functie

E-Commerce Manager

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
Stel een vraag

E-Commerce Manager

Vraag over deze vacature? Vraag het Suzanne Goedhart-Limmen

Volgende vacature
Senior Brand Manager BatavusAccell Nederland

Aanmelden nieuwsbrief