E-commerce Manager Continental Europe

E-commerce Manager Continental Europe

  • Marketing
  • Consumer
  • Rotterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1588 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Fiskars Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Het alledaagse bijzonder maken: dat is het motto van Fiskars Group. In een zeer competitieve markt slaagt Fiskars er met diverse premium lifestyle merken al jaren in om marktaandeel te winnen. E-commerce speelt daarin een cruciale rol. De E-commerce Manager Continental Europe is verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van het Vita-portfolio via het e-commerce kanaal. 

Over Fiskars Group

Fiskars Group werd in 1694 opgericht in Fiskars, een klein dorp in Finland. De afgelopen eeuwen groeide het bedrijf uit tot een moderne, toonaangevende en beursgenoteerde multinational met 7000 medewerkers in dertig verschillende landen en een overall performance van een miljard euro. Het Vita-team voor continentaal Europa huist in het Fiskars-kantoor in het zakelijke hart van Rotterdam – waar 25 gepassioneerde collega’s werken.

Ondanks verschillende naams- en koerswijzigingen die Fiskars al die jaren doorliep, bleef de visie van het bedrijf altijd als een paal boven water staan: ‘Creating a positive, lasting impact on our quality of life’. Met een indrukwekkend portfolio aan premium lifestylemerken die in meer dan honderd landen verkrijgbaar zijn – Fiskars, Iittala, Gerber Wedgwood, Royal Copenhagen, Arabia, Gilmour, Royal Albert, Royal Doulton, Rörstrand en Waterford – biedt Fiskars mooi, functionele en duurzame producten om het alledaagse leven in het huis en de tuin beter te maken. De producten zijn vooral verkrijgbaar bij high end retailers (De Bijenkorf, Printemps, KaDeWe, Galeries Lafayette), in eigen winkels, online (Amazon, Connox, Cookinglife, fonQ, Veepee, Westwing, Zalando Lounge) en via DIY-kanalen.

Terra, Vita en Crea
De merken van Fiskars zijn onderverdeeld in drie business units: Terra, Vita en Crea. De E-commerce Manager heeft met alle domeinen te maken, maar richt zich met name op het Vita-portfolio. Binnen dat portfolio ligt haar/zijn focus op de categorieën Tableware, Interior & Lifestyle.

Vacature: E-commerce Manager Continental Europe

E-commerce is booming en speelt een belangrijke rol voor de groei van Fiskars Group. De E-commerce Manager is verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten via het e-commerce kanaal voor het Vita-portfolio in continentaal Europa, evenals voor enkele online Terra- en Crea-accounts. Daarmee is het gewicht en de impact van de rol bijzonder groot te noemen. Extern is de E-commerce Manager richting grote pure players het gezicht van Fiskars; intern maakt zij/hij onderdeel uit van het internationale E-commerce team dat verantwoordelijk is voor alle indirecte online sales in Continentaal Europa. De E-commerce Manager vertegenwoordigt het e-commerce kanaal vanuit een single-position rol, maar maakt internationaal onderdeel uit van het Continental Europe-team. Dat zowel intern als extern veel ogen op de E-commerce Manager Continental Europe gericht zijn, staat vast. Zij/hij rapporteert direct aan Violaine Pillegand/Holtzmann, de Head of indirect E-commerce Continental Europe die vanuit het kantoor in Parijs werkt.

New Business Development
Momenteel zijn Nederland en Duitsland de grootste e-commerce markten van Fiskars. De E-commerce Manager spreidt de vleugels verder uit – met name in Zuid-Europa valt nog een wereld te winnen. Met een frisse blik kijkt zij/hij naar bestaande samenwerkingen en hoe die te intensiveren. Tegelijkertijd is ook new business development prioriteit. De E-commerce Manager gaat in heel continentaal Europa op zoek naar mogelijkheden voor samenwerkingen met nieuwe partners; commerciële kansen creëren is haar/zijn tweede natuur.

De ideale kandidaat is een internationaal georiënteerde digital native die op strategisch niveau kan denken, het commerciële spel doorziet én er energie van krijgt. Affiniteit met premium merken is een vereiste, net als een pragmatische, hands-on attitude. Daarmee levert zij/hij een wezenlijke bijdrage aan de groei van een toonaangevend, dynamisch bedrijf en maakt zij/hij onderdeel uit van een internationaal team dat elke dag van het alledaagse iets heel bijzonders maakt.

Fiskars Group werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.