E-commerce Manager

E-commerce Manager

  • Marketing
  • Consumer
  • Pijnacker
  • Vanaf 4 jaar werkervaring
  • 1206 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bever werkgeverspagina voor andere vacatures

Buiten zit vanbinnen. Al ruim veertig jaar staat de outdoorspecialist klaar voor alle buitenfans. In een van de ruim veertig winkels én online vinden zij het beste advies en de producten die ze zoeken. Als een van de eerste klassieke retailers in Nederland wist Bever online succesvol te integreren in een omnichannel strategie. Een ondernemende E-commerce Manager bouwt het online succes van Bever verder uit.

Bever: de outdoor specialist

Niemand is een binnenmens. Dat weten ze bij Bever al sinds 1977. Oprichter Fred van Olphen wilde met zijn winkel vol met buitenproducten mensen stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Die ene winkel is inmiddels uitgegroeid tot een keten die onderdeel uitmaakt van de succesvolle A.S. Adventure Group. Als onderdeel van de groep profiteert Bever niet alleen van de ervaring en kennis van andere Europese outdoor retailers maar ook van de schaalvoordelen en kostenbesparing door centralisatie.

Een van de geheimen achter het succes van Bever is de strategische focus op kwaliteit, service en advies. Maar een sterke positie te houden in het snel veranderende retail landschap vereist ook continue innovatie. Daarom zette Bever als een van de eerste Nederlandse retailers volledig in op een omnichannel strategie. Door binnen de groep best-practices te delen en sterk te investeren in de webshop en online tools is het Bever gelukt om online kanalen volledig te integreren in de customer journey. Zo dient de webshop niet alleen als verkoopkanaal, maar ook als platform waar klanten zich laten informeren en inspireren en is de webshop beschikbaar in de winkels via digitale kiosken.

Inmiddels heeft Bever met die omnichannel strategie haar sporen verdiend. Zo werd de retailer in 2018 door Google uitgeroepen tot de beste omnichannel retailer van Europa en won de organisatie in 2019 een Zilveren Effie voor de omnichannel campagne ‘Niemand is een binnenmens’. Maar stilstaan betekent achteruitgang. Daarom wil Bever in beweging blijven. Een ondernemende en actiegerichte E-commerce Manager zorgt dat Bever online voorop blijft lopen in de markt door de succesvolle omnichannel strategie verder te optimaliseren.

Vacature: E-commerce Manager

De E-commerce Manager vertaalt de onderscheidende omnichannel strategie van Bever naar concrete plannen en tastbare verbeteringen in de customer journey. Het belangrijkste doel is een optimaal functionerende website die maximale conversie én tevreden klanten oplevert. Samen met een team van 14 FTE, bestaande uit drie Conversie Optimalisatie specialisten, 8 Content specialisten en 3 online Category Management specialisten zorgt de E-commerce Manager voor feilloze customer journeys, waarin bezoekers met gemak de juiste producten en informatie vinden én graag terugkomen bij Bever.

De E-commerce Manager brengt de volledige online funnel in kaart en bepaalt op basis van data waar ruimte ligt voor optimalisatie en groei. Hij/zij brengt een heldere structuur aan om cross- en upsell te stimuleren en voert datadriven verbeteringen door op het gebied van navigatie, search & find. De E-commerce Manager weet dat het succes van een omnichannel strategie wordt bepaald door cross-functionele samenwerking. Daarom schakelt hij/zij intensief met verschillende stakeholders binnen Bever en A.S. Adventure Group, om samen tot de beste resultaten te komen.

“Cross-functionele samenwerking is een van de belangrijkste speerpunten op de strategische agenda van Bever. De E-commerce Manager speelt hier een sleutelrol in door actief de nauwe samenwerkingsverbanden tussen diverse afdelingen op te bouwen, onderhouden en te benutten voor een maximaal resultaat.” – Hidde van der Louw, Chief digital & Marketing Officer A.S. Adventure Group

Concreet betekent dit dat de E-commerce Manager intensief samenwerkt met IT om verbeteringen in de webshop door te voeren. Verder vertaalt hij/zij samen met Marketing promoties en campagnes naar het online platform. Daarnaast bepaalt de E-commerce Manager samen met Buying & Merchandising het assortiment, pricing en promoties op de website en kijkt hij/zij samen met logistiek naar verbeteringen in delivery & return processen. De E-commerce Manager rapporteert direct aan Hidde van der Louw, Chief digital & Marketing Officer van A.S. Adventure Group.

Bever werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds. 
Neem voor meer informatie contact op met Catherine Visch via catherine.visch@topofminds.com.

Contact

Catherine Visch Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.