E-commerce Director

E-commerce Director

  • E-commerce
  • Consumer
  • Soesterberg
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 2384 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Alpine Hearing Protection werkgeverspagina voor andere vacatures

Wereldwijd lopen een miljard jonge mensen risico op ernstige gehoorschade, aldus de WHO. Alpine Hearing Protection zet zich in om dit serieuze gezondheidsprobleem aan te pakken. De Nederlandse scale-up loopt voorop in de snelgroeiende markt voor gehoorbescherming. De E-commerce Director is P&L-verantwoordelijk voor Alpines internationale e-commerce activiteiten. Daarmee is hij/zij doorslaggevend in het realiseren van de ambitieuze groeiplannen.

Over Alpine Hearing Protection

Het Nederlandse Alpine Hearing Protection, de marktleider in gehoorbescherming, heeft een eenvoudige ambitie: het beste en grootste merk in gehoorbescherming ter wereld bouwen. Het bedrijf ontwikkelt en verkoopt premium gehoorbeschermingsproducten zoals de Partyplug, Musicsafe, Sleepsoft en Motosafe, zowel universeel als high end op maat gemaakt. Alpine heeft klanten in vijftig landen, bestaande uit grote winkelketens (Ahold, Boots, Watson), concertzalen (Ziggo, Afas), sportevenementen (o.a. Formule 1, Moto GP) en bijna alle grote festivals. Daarmee is de scale-up nu al marktleider in Europa en binnenkort ook in de VS.

“We ademen ondernemerschap en dagen iedereen uit om met innovatieve plannen te komen. Als het helpt onze groeiambities waar te maken, dan aarzelen we niet en gaan we er vol voor.” – Arthur van Keeken, CEO

Alpine heeft voor iedere situatie de juiste gehoorbescherming en ontwikkelt alle producten zelf in samenwerking met haar partners. De producten lopen voorop in design en functionaliteit. Om dit te behouden is er jaarlijks een uitgebreid innovatie- en renovatieprogramma. Zo werkt Alpine voortdurend aan het vervullen van haar missie: zo veel mogelijk mensen beschermen en laten genieten van geluid.

De laatste jaren is Alpine – met de steun van PE-fonds Vendis Capital – hard gegroeid. Online is een belangrijk strategisch speerpunt om die groei verder te versnellen. Het product leent zich daar dankzij de combinatie van hoge waarde en laag volume uitstekend voor. Daarom heeft de scale-up een dedicated aanpak en organisatie voor marketplaces en de vijf actieve eigen webshops.

Vacature: E-commerce Director

De E-commerce Director speelt een belangrijke rol in de groeiambities van Alpine. Als P&L-verantwoordelijke voor alle e-commerce activiteiten zorgt hij/zij dat de omzet uit online de komende jaren ruim vervijfvoudigt. De E-commerce Director rapporteert aan de CEO en krijgt de unieke kans te participeren in de veelbelovende scale-up.

De E-commerce Director is verantwoordelijk voor alle commerciële aspecten en operationele uitdagingen die voortvloeien uit online. De eigen webshops (met name in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, VK en US) zijn daar een centraal onderdeel van. Met een analytische visie haalt hij/zij het maximale uit deze platformen.

“Ik zoek een E-commerce Director die volledig op de hoogte is van de laatste trends in e-commerce. Die op de fiets naar podcasts luistert over marketplaces en op zondagmiddag niets liever doet dan lezen over webshops. Bij wijze van spreken dan.” – Arthur van Keeken, CEO

Ook zorgt de E-commerce Director dat Alpine de dominante aanbieder is op alle grote marketplaces. Hij/zij versterkt de aanwezigheid op Amazon en bol.com, waar het bedrijf al een sterke positie heeft, en richt zich op het aansluiten van nieuwe marketplaces als Walmart, Target, eBay en Fnac.

De E-commerce Director leidt, inspireert, coacht en ontwikkelt een team van vijf fte (o.a. Marketplace Specialisten, Webshop Manager en Content Manager). Door de juiste professionals aan te trekken en te behouden, bouwt hij/zij dat verder uit. Zo ontstaat een team van internationale topkwaliteit.

Deze veeleisende rol vergt het snel kunnen schakelen tussen strategie en operatie. De E-commerce Director richt zich daarbij op de hele breedte van e-commerce: van assortimentsuitbreidingen tot mogelijke expansie naar Azië en Australië; en van adverteren via de socials tot het uitdenken van de toekomstige digitale infrastructuur. Het is een functie met enorme impact en ongekende mogelijkheden binnen een jonge, ambitieuze club, met een fantastische missie.

 

Interesse?

Alpine Hearing Protection werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Janko Klaeijsen via janko.klaeijsen@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Janko Klaeijsen Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.