Director Verticals

Director Verticals

  • Strategy
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 15 jaar werkervaring
  • 1044 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Marktplaats werkgeverspagina voor andere vacatures

Als een van de sterkste merken van Nederland doet Marktplaats het na 20 jaar nog steeds goed en blijft zich ontwikkelen en groeien. Het iconische merk zet de klant centraal, is al jaren een drijvende motor achter de circulaire economie, investeert in medewerkers en ontwikkelt innovatieve technologie. De nieuwe Director Verticals bouwt veelbelovende categorieën uit tot winstgevende business units.

Over Marktplaats

Hoewel de terra-kleur en het beeldmerk anders doen vermoeden, staat Marktplaats – sinds 2004 onderdeel van de multinational eBay – geen moment stil. Dat merk je aan technische innovaties in de webshop en app zoals iDeal Betaalverzoeken, Gelijk Oversteken, image recognition en geautomatiseerde hulp bij pricing voor verkopers. Maar ook commercieel is het bedrijf voortdurend in ontwikkeling. Denk aan het uitbreiden van alleen tweedehands naar zowel tweedehands als nieuw; het aanboren van nieuwe categorieën, nieuwe advertentiemodellen en het vergroten van de footprint binnen strategische rubrieken.

De eBay Classifieds Group heeft wereldwijd tien sterke merken. Vanaf het Benelux-kantoor in Amsterdam wordt naast Marktplaats ook het Belgische platform 2dehands aangestuurd. Dat zorgt voor een sterk internationale cultuur en veel synergie tussen beide platformen. De organisatie bestaat uit zo’n tweehonderd ambitieuze, klantgerichte professionals die in zelfsturende customer-journey-teams werken.

“Onze BHAG: Kopen en verkopen binnen vijf minuten, met een lach.” – Annemarie Buitelaar, CEO Benelux

Vacature: Director Verticals

De missie van de Director Verticals is Marktplaats te laten groeien binnen de Nederlandse en Belgische markt door middel van verticals. Hij/zij ontwikkelt en implementeert de strategie, prioriteitenstelling en operationele plannen om de succesvolle vertical Automotive verder te laten groeien en daar op termijn meer verticals aan toe te voegen. De verwachtingen zijn hooggespannen, zowel qua marktpenetratie als omzetgroei.

De Director Vertical is lid van het Leiderschapsteam van Marktplaats en 2ehands.be en rapporteert aan Annemarie Buitelaar, CEO Benelux. Daarnaast geniet de rol ook veel internationale exposure binnen de bredere eBay-organisatie.

Het is een rol met beproefd concept en veel ruimte voor ondernemerschap. Marktplaats is de grootste autosite van Nederland en onder autodealers geliefd vanwege de grote hoeveelheid kopers die op het platform naar een nieuwe auto zoeken. Een dedicated salesteam helpt dealers actief hun aanbod te adverteren en verkopen.. De dealer propositie bestaat uit een listing-model gecombineerd met exposure pakketten. Ook consumenten betalen een fee voor het plaatsen van een auto-advertentie. In de nabije toekomst zullen hier nieuwe, transactionele business modellen aan toe worden gevoegd waarbij de focus ligt op het creëren van meer toegevoegde waarde voor kopers en verkopers. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van financieringsopties. Ervaring met de financiële sector zal dan ook goed van pas komen.

Momenteel heeft Marktplaats 36 verschillende productgroepen en ruim 1800 rubrieken, van Antiek en Kunst tot Zakelijke goederen. Er liggen kansen om naar het voorbeeld van Automotive andere verticals uit te bouwen. De Director Verticals is verantwoordelijk voor het marktonderzoek, het analyseren van de concurrentie, opstellen van business cases, ontwikkelen van de go-to-marketstrategie, optimaliseren van de ROI van adverteerders, opbouwen van sterk performance-gedreven salesteams en het ontwikkelen van customer insight capabilities.

Marktplaats werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.