Director Tech

Director Tech

  • IT
  • Consumer
  • Zaandam
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2292 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Gall & Gall werkgeverspagina voor andere vacatures

Gall & Gall is met 600 fysieke winkels, twee online kanalen en een eigen warehouse een van Nederlands grootste ketens in de retail. De Director Tech Gall & Gall stapt aan boord om de retailtechnologie van deze marktleider verder te innoveren.  

Over Gall & Gall

De naam Gall & Gall is zo ingeburgerd dat we voor alcoholische versnaperingen niet meer naar de slijterij, maar “naar Gall & Gall” gaan. De drankenspecialist is actief sinds 1884, het jaar waarin oprichtster Maria Gall besluit dat ze met een drankenhandel goed in haar levensonderhoud kan voorzien. Haar motto ‘Geen order te groot, geen order te klein, geen order te ver’, geldt na al deze jaren nog steeds. Tegenwoordig vind je Gall & Gall om de hoek, onderweg en online.

Sinds 1989 is Gall & Gall onderdeel van het Nederlandse-Belgische Ahold Delhaize. Met winkelketens en e-businesses in 11 verschillende landen shoppen er wekelijks zo’n 50 miljoen mensen bij een van de 22 aangesloten ketens. Naast Gall & Gall gaat het hier onder andere om Albert Heijn, bol.com, Etos en de Amerikaanse Stop & Shop, Food Lion en Giant.

Na bijna 140 jaar is Maria’s slijterij uitgegroeid tot de Nederlandse marktleider in het dranksegment. Niet alleen als fysieke retailer, maar ook online. Inmiddels is er zichtbaar veel geïnvesteerd in de voorkant van het platform, maar de back-end bestaat nog uit verschillende legacy-systemen die soms een succesvolle omnichannel-klantervaring in de weg staan. “Fixing the core” is de eerste stap. Daarna komt de focus te liggen op het verstevigen van de platformintegratie met de zustermerken en het doorontwikkelen van de huidige omnichannelstrategie.

Alle plannen liggen al klaar om uitgerold te worden, dus daarmee gaat de Director Tech aan de slag. Naast het runnen van Gall & Galls gehele tech-afdeling natuurlijk.

Vacature: Director Tech

De Director Tech duikt diep in de technische kernprocessen van Gall & Gall. Zij/hij update ze, stuurt alle legacy de deur uit, investeert in toekomstbestendige systemen om deze vervolgens met elkaar te integreren. Al met al zorgt de Director Tech ervoor dat er een IT-landschap komt dat compleet aansluit op het commerciële doel van Gall & Gall, namelijk: daar zijn waar de klant is.

Naast het investeren in tech voor de langere termijn zorgt de Director Tech altijd voor een ‘reliable run’ omgeving. Dit houdt in dat zij/hij het platform zo slim inricht, dat de kans op storingen vrijwel verwaarloosbaar is. En mochten deze onverhoopt toch optreden, online of in de winkel? Dan weet zij/hij deze binnen no time op te lossen. Creatief denken vanuit een test-and-learn approach is voor deze rol een must.

De Director Tech zit in het MT en opereert zelfstandig binnen Gall & Gall, maar werkt tegelijkertijd nauw samen met diens moederbedrijf Ahold/Delhaize. Een synergie die deze rol extra interessant maakt. Het onderling delen en schalen van techniek is waar de Director Tech veel mee te maken krijgt. Voor deze projecten werkt de Director Tech Gall & Gall onder andere samen met de Director Tech Etos en de CIO/CTO van Albert Heijn, Gall&Gall, Etos. Laatstgenoemde is ook de persoon aan wie de zij/hij rapporteert.

“De ideale kandidaat is iemand die ervaren is met IT in de breedste zin van het woord, maar tegelijkertijd de digital native is die met haar/zijn plannen het senior management en de directie overtuigt om van Gall & Gall dé omnichannel frontrunner van Nederland te maken.” – Gerhard van der Bijl, CIO/CTO van Albert Heijn, Gall & Gall, Etos

Om een duidelijk beeld te krijgen in de investeringen op tech-gebied, ontwikkelt de Director Tech een tech-roadmap voor de lange termijn en realiseert deze. De businessroadmap van Gall & Gall is daarentegen leidend, maar niet altijd afgestemd met IT. De Director Tech wordt dus continu uitgedaagd om ook vanuit deze map de juiste technische prioriteiten te stellen. Zij/hij staat daarom stevig in de schoenen, kan goed het overzicht bewaren en denkt vanuit een can-do-mentaliteit.

Om de gewenste innovatieve retailtechnologie tot leven te brengen, leidt de Director Tech een team van 20-25 fte en stuurt deze de partners uit het Tech Partner Ecosysteem aan. Al deze collega’s samen zijn verantwoordelijk voor de domeinen E-commerce, Logistics, Data en IT operations. De Director Tech bouwt dit tech-team naar eigen inzicht verder uit. Zij/hij werkt kosteneffectief en heeft feilloos door wanneer het verstandig is om iets zelf op te lossen en wanneer vendors of digital agencies in te schakelen. In het team zelf zorgt zij/hij vervolgens voor een agile-samenwerking met de business.

De Director Tech komt terecht in een dynamische organisatie met een open sfeer. Vooralsnog vinden vrijwel alle meetings in het Nederlands plaats, dus een goed begrip van de Nederlandse taal is voor deze functie essentieel. Verder kan zij/hij met Ahold Delhaize als werkgever rekenen op veel focus op persoonlijke groei.

 

Interesse?

Gall & Gall werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Hayke Tjemmes via 
hayke.tjemmes@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.