Director of Strategy Development

Director of Strategy Development

 • Consulting Exit
 • Energy
 • Utrecht
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 2232 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Fudura werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 8 jaar ervaring
 • In strategieconsulting
 • Ervaring met het leiden van transformaties
 • Analytisch
 • Stakeholdermanager
 • Uitstekende Engelse vaardigheden (in woord en geschrift)

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met hun infrastructure-as-a-service model helpt Fudura ondernemingen te verduurzamen. Zo kunnen deze ondernemingen niet alleen hun klanten beter bedienen, maar leveren ze ook een onmisbare bijdrage aan de energietransitie. Fudura zelf bevindt zich ook in een transitie. De Director of Strategy Development is de drijvende kracht achter transformatietrajecten die bepalend zijn voor de toekomst van het bedrijf.

Over Fudura

Zo’n vijfentwintigduizend bedrijven en organisaties legden het afgelopen decennium hun duurzame energie-infrastructuur in handen van Fudura. Met de juiste hardware en meetdiensten, intelligent databeheer en kundig advies op maat helpt Fudura deze klanten hun energieprestaties te verbeteren. Zo stelt Fudura partijen – met namen als ASML, Philips, NS en ProRail – in staat om hun klanten beter van dienst te zijn en bouwt het bedrijf proactief mee aan een wereld die efficiënt en eerlijk met energie omgaat.

Fudura bestaat officieel elf jaar. Al die jaren wist het bedrijf al stevig te uit te breiden, maar inmiddels is er sprake van een echte groeispurt, mede versterkt door het instappen van investeringspartijen PGGM en DIF. Fudura telt vandaag de dag bijna vierhonderd medewerkers, die vanuit het hoofdkantoor in Utrecht, of een van de vijf andere vestigingen verspreid over heel Nederland werken.

De komende jaren wil Fudura haar leidende rol flink verstevigen en verder uitbouwen, onder meer door zich niet langer als productgedreven organisatie, maar meer als provider van integrale oplossingen te positioneren. Die transitie heeft niet alleen impact op het productportfolio, maar vraagt ook om nieuwe capabilities en een cultuurverandering.

Vacature: Director of Strategy Development

Onlangs formuleerde Fudura een nieuw strategisch tienjarenplan. Dit leverde een schat aan inzichten, geïdentificeerde kansen en risico’s in de markt op. De Director of Strategy Development is verantwoordelijk voor alle transformatietrajecten die uit het plan voortvloeien, en van cruciaal belang zijn voor de toekomst van de organisatie. Het doel: op lange termijn waarde creëren voor Fudura door alle zakelijke kansen te identificeren en maximaal te benutten. De Director of Strategy Development rapporteert direct aan de CEO, voor wie zij/hij als rechterhand fungeert. Maar niet alleen voor de CEO is Director of Strategy Development van onmisbare waarde; ook voor de CFO en de rest van de board is zij/hij de belangrijkste strategische sparringpartner. Met een frisse, kritische blik bestudeert de Director of Strategy Development initiatieven en plannen, concretiseert deze, en daagt daar waar nodig de status quo uit. Het scala aan projecten is breed, variërend van het ontwikkelen van nieuwe, kansrijke businessproposities en –modellen tot het aanjagen van een cultuurverandering in de organisatie. Na toekomstige overnames wordt de Director of Strategy Development ook verantwoordelijk voor integratie van de nieuwe ondernemingen.

Momenteel werkt een team van project- en programmamanagers aan de implementatie van transformatieprojecten. De Director of Strategy Development geeft leiding aan dit team en bouwt het op termijn verder uit. Zij/hij monitort de voortgang en onderlinge samenhang van projecten en houdt de CEO, René Pruijssers, en de rest van de board nauwgezet op de hoogte van ontwikkelingen – evenals van andere conclusies en aanbevelingen, die zij/hij op overtuigende wijze kan presenteren.

“Als Director of Strategy Development stel je vast hoe Fudura verder kan groeien. Het is een sleutelrol voor de toekomst van onze organisatie. Een nieuwsgierige, kritische houding is een must. Maken we wel de juiste keuzes; wat zouden we anders of beter kunnen doen? Jij zet de lijnen uit, en weet daarin de board en de hele organisatie met je mee te krijgen.” – René Pruijssers, CEO

Voor een ervaren strategieconsultant is deze rol een geweldige kans om de koers van een van de meest vooraanstaande bedrijven in de energiesector te bepalen. Ervaring met het leiden van complexe strategietrajecten en transformaties is een belangrijke voorwaarde, net als uitstekende leiderschapskwaliteiten. In een organisatie en sector waarin de belangen zo groot zijn, kan de Director of Strategy Development enorm veel impact maken. Bij succes liggen mooie doorgroeimogelijkheden – bijvoorbeeld naar een senior managementpositie – in het verschiet.

 

Interesse?

Fudura werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Imke Peters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.