Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Director of Product

Director of Product

  • IT
  • Consumer
  • Rotterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 2197 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Hans Anders Retail Group werkgeverspagina voor andere vacatures

Digitale innovatie staat hoog op de agenda bij de toonaangevende Hans Anders Retail Group (Hans Anders, eyes + more en Direct Optik). Sterker nog, het internationale concern bouwt er zelfs een heus lab voor. Naast de beste service en de beste prijs voor oog- en hoorzorg, gaat de Hans Anders Retail Group ook voor de beste digital customer experience. En precies hiervoor gaat de Director of Product zorgen.

Over Hans Anders Retail Group

Bij Hans Anders is zeker niet alleen de prijs anders. De opticien ziet namelijk de volledige optiekmarkt door een andere bril. Na de ontdekking van een hoogwaardige en betaalbare Japanse brillencollectie komen de drie oprichters er in 1982 achter dat Nederlandse opticiens behoorlijke marges opstrijken. En zo ontstaat Hans Anders. ‘Hans’, omdat twee van de oprichters Hans heten. En ‘Anders’, omdat ze het helemaal anders gaan doen. De missie is helder: goed zien – en sinds 1999 ook horen – voor iedereen toegankelijk maken.

Anno 2021 is de succesformule eigendom van de investeringsmaatschappij 3i en uitgegroeid tot één van Europa’s snelstgroeiende oog- en hoorzorgconcerns: Hans Anders Retail Group. Inmiddels opereert het retailplatform onder de retailmerken Hans Anders, eyes + more en Direkt Optik en bedient het met zo’n 620 winkels Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden.

Digital Innovation Lab in Rotterdam
Snelle groei en expansie zijn de sleutelwoorden van de Hans Anders Retail Group. Naast de ambitie om nog meer fysieke winkels te openen, wordt er volop ingezet op digitale innovatie. Zo is de omnichannelpositie flink versterkt en wordt er momenteel midden in Rotterdam gebouwd aan een speciaal Digital Innovation Lab. Een creatieve plek van waaruit de Hans Anders Retail Group zijn toekomstige digitale strategie en bijbehorende technologische oplossingen verder ontwikkelt, optimaliseert én internationaal uitrolt.

Vacature: Director of Product

De Director of Product is verantwoordelijk voor het definiëren en verder ontwikkelen van de complete digital customer experience van de Hans Anders Retail Group. Dit doet zij/hij voor zowel online als in-store. Bovendien is zij/hij samen met IT de drijvende kracht achter een goedlopend innovatieproces. Hiervoor ontwikkelt de Director of Product een duidelijk gestructureerd en transparant operating model.

De online interacties met klanten spelen binnen de customer journey een steeds belangrijkere rol. Denk bijvoorbeeld aan de digitale mogelijkheden om je te oriënteren op brillen, glazen of speciale opties voor autorijden en het doen van oogtesten. Maar ook zien hoe een bril staat en het maken van winkelafspraken. Daarbij boosten deze interacties de directe verkoop. De Director of Product focust zich daarom op het verder ontwikkelen van de (mobiele) website en de bijbehorende applicaties die deze – en natuurlijk de nieuwe, toekomstige – doelen dienen.

Naast online focust de Director of Product zich ook op de digital in-store-beleving om zo de klanten beter te helpen. Daarnaast draagt een goede beleving bij aan de efficiëntie in de fysieke winkels en het verhogen van de klantwaarde door conversie en het verhogen van cross- en upselling. Een van de aspecten waarmee zij/hij zich bijvoorbeeld bezighoudt, is het beschikbaar maken van klantdata op iPads. Om de daarop verzamelde voorkeuren vervolgens weer terug in de systemen te krijgen.

Wanneer is de Director of Product succesvol? Als zij/hij goedwerkende en gebruiksvriendelijke producten neerzet en alle applicaties – en het ecosysteem erachter – met succes verder ontwikkelt. Dit bereikt zij/hij niet alleen door te sparren met experts op het gebied van digital of het aansturen van externe developers, maar ook door het verder ontwikkelen van applicatiepartnerships en het opzetten en leiden van cross-functionele werkgroepen. Naast dit alles coacht zij/hij een groeiend team dat bestaat uit vier Product Owners (Online Marketing Automation, Advice & Appointments, Salesforce en Website) en een UX Lead.

Dankzij eerder opgedane kennis weet de ideale kandidaat gewenste features duidelijk te definiëren en perfect naar productvereisten te vertalen. Zij/hij werkt makkelijk samen met IT en weet hierin de wensen vanuit zowel de business als de gebruikers goed te vertegenwoordigen. Ervaring binnen de oog- en hoorzorgbranche is voor deze functie overigens geen must, ervaring binnen een transactionele online of omnichannel B2C-omgeving daarentegen wel.

De standplaats van de Director of Product is het nieuwe Digital Innovation Lab in Rotterdam. Al vindt zij/hij het ook geen probleem om af en toe een bezoek te brengen aan het kantoor in Gorinchem, Hamburg en eventuele andere plaatsen. Verder is het goed om te weten dat Hans Anders Retail Group hybride werkt, maar het is voor deze functie wel van belang om – vooral in de beginfase – veel face-to-face-contact te hebben.

 

Interesse?

Hans Anders Retail Group werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Jessica Lim via jessica.lim@topofminds.com
 om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Jessica Lim Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.