Director Digital & IT

Director Digital & IT

  • General Management
  • Health
  • Maarssen
  • Vanaf 10 jaar werkervaring
  • 2430 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Brocacef Groep werkgeverspagina voor andere vacatures

De Director Digital & IT leidt Brocacef Groep – de grootste speler in de farmaceutische bedrijfskolom van Nederland – naar de nieuwe wereld. Hij/zij versnelt de digitale strategie en zet sterke, online, B2C proposities neer.

Over Brocacef Groep

Brocacef Groep is Nederlands grootste speler in de farmaceutische bedrijfskolom. Het bedrijf maakt de zorg slimmer, persoonlijker en toegankelijker, en zorgt in een tijd van groeiende patiëntaantallen en onder druk staande budgetten voor betaalbare en toegankelijke zorg.

Brocacef groothandel levert haar producten onder andere aan apotheken, huisartsen, ziekenhuizen, en instellingen.. Daarnaast heeft Brocacef Groep 340 eigendomsapotheken, onder de naam BENU, en circa 150 partnerapotheken. Ook levert het bedrijf medische hulpmiddelen direct aan patiënten via BENU Direct.

Daarnaast biedt Brocacef Groep een uitgebreid B2B-portfolio onder de labels Maatmedicatie, Ziekenhuisfarmacie, Supplies & Services, Healthcare Logistics en Healthcare Services. Op vrijwel al deze gebieden is Brocacef Groep marktleider. Als onderdeel daarvan verzorgt het bedrijf onder andere de ICT voor met name apotheken en adviseert men ziekenhuizen over hun interne logistieke processen, zoals geneesmiddelendistributie, magazijninrichting, voorraadbeheer, procesoptimalisatie en voorraadinventarisatie.

Het hoofdkantoor van Brocacef Groep is gevestigd in Maarssen. Het bedrijf telt zo’n 5.000 medewerkers en is onderdeel van de Phoenix Group – een grote Europese farmaceutische organisatie. Onder de vleugels van het moederbedrijf heeft Brocacef Groep de laatste jaren een spectaculaire groei doorgemaakt, zowel organisch als via acquisities.

Vacature: Director Digital & IT

Twee jaar geleden heeft Brocacef Groep de strategie neergelegd waarmee het bedrijf de volgende stap gaat zetten. Centraal in die plannen is de transitie van B2B naar omnichannel proposities gericht op consumenten. Het bedrijf heeft de afgelopen tijd al grote stappen gezet, maar op digitaal vlak is verdere versnelling nodig. De Director Digital & IT zorgt voor die versnelling en maakt van Brocacef Groep een volwaardige digitale speler.

“De Director Digital & IT heeft natuurlijk de nodige technische kennis, maar is vooral strategisch erg sterk. Hij/zij denkt met ons, als directie, mee en leidt ons naar een mooie, digitale toekomst.” – Peter de Jong, CEO

De Director Digital & IT geeft leiding aan een afdeling van zo’n vijftig medewerkers. Operationeel loopt het team goed: ze beheren met succes de geavanceerde systemen en applicaties. Wat de Director Digital & IT daaraan toevoegt, is strategische focus. Hij/zij maakt, met zijn/haar team, de stap naar het uitdenken en implementeren van de digitale strategie, waaronder bijvoorbeeld: ontwikkelen van online proposities, slim verzamelen en inzetten van data, bouwen van een digitale presence en neerzetten van apps die het leven van zorgverleners en patiënten makkelijker maken.

De Director Digital & IT krijgt alle vrijheid om, met zijn/haar strategisch inzicht en kennis van digitaal, Brocacef Groep te transformeren tot digitale frontrunner in de farmaceutische bedrijfskolom en zodoende vanuit de IT afdeling de verschillende Brocacef bedrijfsonderdelen hierin mee te nemen. Dat doet hij/zij voor een bedrijf dat uitstekend gepositioneerd is om de tomeloze ambities waar te maken: de strategie staat, de middelen en expertise zijn aanwezig, en dankzij de fysieke apotheken kent Brocacef Groep haar patiënten door en door. Dat geeft de Director Digital & IT de unieke kans om te innoveren in een setting waar online en offline elkaar enorm versterken.

Brocacef Groep werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.