Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Directeur IT Operations

Directeur IT Operations

  • General Management
  • Consumer
  • Veghel
  • Vanaf 15 jaar werkervaring
  • 2239 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Sligro werkgeverspagina voor andere vacatures

Hoewel Foodservice door COVID-19 nu onder druk staat, bevindt de sector zich aan de vooravond van een enorme bloei. En wanneer de wereld weer open gaat, is marktleider Sligro Food Group er klaar voor. Dit veerkrachtige beursgenoteerde familiebedrijf investeert flink in internationalisering, innovatie en technologische transformatie, en trekt daarom een stevige Directeur IT Operations aan.

Over Sligro Food Group

Groots in genieten en passie voor de producten, dat is waar Sligro Food Group voor staat. Sligro Food Group is in Nederland marktleider in Foodservice B2B, wil in België haar positie verstevigen, heeft ambitieuze plannen voor verdere internationalisering en wil flink digitaal groeien. Het IT transformatie programma legt hiervoor de basis.

IT2020 is een groot meerjarenprogramma dat het complete IT landschap en de gehele organisatie raakt. Het huidige IT landschap van Sligro Food Group is grotendeels zelf ontwikkeld en zal vervangen worden. Het nieuwe referentielandschap is vastgesteld, waarbij zowel ondersteunende als kernprocessen grotendeels door één SAP-oplossing ondersteund zullen worden. Daarnaast zijn er een aantal specifieke oplossingen geselecteerd voor processen waarin Sligro Food Group zich wil onderscheiden. Dit zal een grote impact hebben op de IT organisatie, die zich zal transformeren van een bouw- naar een regieorganisatie.

Om te helpen de toekomstige internationale en digitale ambities waar te maken, trekt Sligro Food Group een Directeur IT Operations aan, die samen met het IT2020-programmateam de complexe veranderingen en implementatie zal vormgeven.

Vacature: Directeur IT Operations

Directeur IT Operations is een nieuwe rol binnen de organisatie. De Directeur is organisatiebreed verantwoordelijk voor IT Operations en Development, inclusief de vestigingen, de volledige logistieke keten, het hoofdkantoor, de transitie naar de toekomstvaste ERP-omgeving en het opzetten van een IT Shared Service Center. Het is een rol met veel exposure, veel impact,  én de ruimte om een eigen stempel te drukken op deze snel uitbreidende organisatie.

“Met ons online portaal, de samenwerking met Heineken en de 51 cash&carry-vestigingen hebben we een prachtige uitdaging in Nederland om na COVID-19 weer vol gas te geven. Daarnaast zetten we ons in voor een internationale toekomst met het SAP-project.” – Maurice van Veghel, CIO

De Directeur IT Operations rapporteert aan de CIO, Maurice van Veghel en is tevens zijn rechterhand en sparringpartner. De Directeur IT Operations vertegenwoordigt de IT afdeling bij een aantal organisatiebrede overleggen. Haar/zijn verantwoordelijkheden lopen uiteen van het borgen van de IT operatie tot buy/build-beslissingen en het schakelen met senior stakeholders door de hele organisatie.

De Directeur IT Operations is verantwoordelijk voor een domein waar veel gebeurt. Actuele voorbeelden zijn de transitie naar SAP, vergaande automatisering van het distributiecentrum, digitalisering van het landelijke netwerk van vestingen (denk aan functionaliteiten zoals click&collect, elektronische schaplabels en zelfscannen) en alle IT-aspecten van internationale expansie en eventuele M&A-activiteiten. Anticiperend daarop is de Directeur IT Operations ook verantwoordelijk voor het opzetten en managen van een ijzersterk IT Shared Service Center. De missie is om de volledige business de juiste IT-support te kunnen leveren, ook wanneer Sligro Food Group straks uitbreidt naar meerdere landen.

De ideale kandidaat komt goed beslagen ten ijs om de transformatie in goede banen te leiden, maar heeft ook de energie om met de organisatie mee te groeien.

 

Interesse?

Sligro Food Group werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.