Digital Technology Operations Coordinator

Digital Technology Operations Coordinator

  • IT
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1844 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de KFC werkgeverspagina voor andere vacatures

KFC is er voor iedereen, van truckers tot miljonairs”, luidt de uitspraak van oprichter Colonel Sanders. Om te zorgen dat iedereen zich in hun restaurants welkom en comfortabel voelt, blijft KFC continu technologisch innoveren. Aan de basis van deze vernieuwingen staat de Digital Technology Operations Coordinator.

Over KFC

Wat begon als een klein café bij een tankstation in Corbin, Kentucky, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste restaurantketens ter wereld. Van Bangkok tot New York; met meer dan 23.000 locaties in 140 landen kan men vandaag de dag wereldwijd genieten van fried chicken. En als onderdeel van Yum! Brands, waaronder ook Pizza Hut en Taco Bell vallen, groeit KFC nog altijd gestaag door.

Naast hard werken en gastvrijheid, dankt KFC het grote succes vooral aan haar finger lickin’ good food. Na 75 jaar bereidt de keten haar gerechten nog steeds volgens hetzelfde recept dat Colonel Sanders in 1939 ontwikkelde: verse kip gemarineerd en gepaneerd met Sanders’ originele en topgeheime mengsel van 11 kruiden en specerijen. En dit alles met de hand klaargemaakt op bestelling door echte koks.

KFC heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Zo is het bedrijf er ook in 2019 als de kippen bij wanneer het als eerste fastfoodketen ter wereld de Better Chicken Commitment ondertekent. Hiermee verbindt het kiprestaurant zich aan de dierenwelzijnsnormen die zijn opgesteld door internationale ngo’s zoals World Animal Protection. Op deze manier neemt het bedrijf haar verantwoordelijkheid voor o.a. betere leefomstandigheden van de door hun gebruikte kippen.

De KFC-formule is gebaseerd op het franchise-model. Ieder partnerrestaurant moet voldoen aan dezelfde criteria, zoals de uitstraling van het restaurant en de smaak van het eten. Om overal dezelfde kwaliteit te kunnen garanderen, werkt KFC aan innovatieve, geautomatiseerde processen. Denk hierbij aan de kassa’s, het netwerk, maar ook in de keuken worden de koks aangestuurd met technische systemen. En zodra het aankomt op deze technologische vernuftigheden in het restaurant, dan komt de Digital Technology Operations Coordinator in actie.

Vacature: Digital Technology Operations Coordinator

De Digital Technology Operations Coordinator is verantwoordelijk voor alle IT-middelen in de Benelux en Scandinavische KFC-restaurants. Al deze systemen, soft- en hardware worden geleverd door externe partijen uit o.a. Nederland, Duitsland en Amerika. Zij/hij leidt dit proces (technisch en procesmatig) in goede banen en zorgt ervoor dat iedere franchise werkt naar de opgestelde KFC-standaarden en dat de leverancier hebben geleverd zoals afgesproken.

Van netwerken en servers tot software en POS-systemen, dankzij een brede technisch-inhoudelijke kennis snapt de Digital Technology Operations Coordinator hoe IT de restaurants ondersteunt. En wat de restaurantbusiness nodig heeft. Dit helpt in het contact met de leveranciers, die overigens zelf de volledige verantwoordelijkheid dragen voor de juiste werking van de aangeleverde systemen in alle restaurants. Zij/hij communiceert met de franchise project managers over de  implementatie van de technologische verbeteringen.

Niet alleen voor leveranciers, ook voor de restauranthouders fungeert de Digital Technology Operations Coordinator als gesprekspartner. Zij/hij denkt mee over de meest optimale bedrijfsprocessen en geeft advies op het gebied van technische oplossingen en applicaties. Mocht dit nodig zijn, dan biedt zij/hij hen tweedelijns- dan wel derdelijnsondersteuning. Linksom of rechtsom, communicatieve en stakeholdermanagementskills op alle niveaus zijn een absolute must. Evenals een flinke dosis enthousiasme en klantgerichtheid.

Op de lange termijn bouwt de Digital Technology Operations Coordinator aan een solide kennisbank. Daarnaast werkt zij/hij aan de standaardisering van werkprocessen voor alle KFC-franchises. En aangezien KFC groots inzet op innovaties en een slimmer gebruik van technologie in restaurants, vraagt dit om veel testen en experimenten. Deze nieuwsgierige geest is de kartrekker van het desbetreffende testlab en werkt mee in lokale en wereldwijde projecten. Ook is zij/hij technisch betrokken bij ongeveer één restaurantopening per maand. Last but not least, de Technology Operations Coordinator is bereid om een aantal keren per jaar internationaal te reizen.

De Digital Technology Operations Coordinator komt terecht in het Digital Technology-team van in het totaal drie personen. De standplaats is Amsterdam en zij/hij rapporteert aan Richard van Beeren, Senior Digital Technology Manager KFC Benelux & Nordics. Overigens ook goed om te weten: dankzij de sterke ontwikkeling en groei van het bedrijf zijn er veel doorgroeimogelijkheden.

KFC werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.