Digital Marketing Manager

Digital Marketing Manager

 • Marketing
 • Leisure
 • Hardinxveld-Giessendam
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1124 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de NuBuiten werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar ervaring
 • Leidinggevende ervaring
 • P&L-verantwoordelijkheid
 • Ondernemend
 • Strategisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

NuBuiten biedt een breed scala aan unieke hout- en tuinproducten. Vooral haar tuinoverkappingen zijn extreem populair. De komende vijf jaar wil NuBuiten flink professionaliseren en in omzet verdubbelen. Door de online marketingstrategie naar een hoger niveau te tillen, speelt de Digital Marketing Manager een cruciale rol in het verwezenlijken van die ambitie.

Over NuBuiten

Met de tuinoverkappingen, schuttingen, vlonders en complete blokhutten van NuBuiten kunnen mensen de ruimte in en om hun huis beter benutten. Op die manier maakt NuBuiten haar belofte om ‘klanten optimaal te laten genieten’ meer dan waar. Het Zuid-Hollandse bedrijf groeide in tien jaar tijd uit tot category leader in de markt. Efficiënte, eigen resourcing en een sterke focus op hoogkwalitatieve productontwikkeling zijn belangrijke redenen voor het succes van NuBuiten. NuBuiten is onderdeel van Outdoor Life Group, Europese producent, omnichannel groothandel en distributeur van overkappingen, buitenverblijven, tuinhout en decoratieve producten. In 2019 verwierf investeringspartij Parcom een meerderheidsbelang in Outdoor Life Group.

Sinds vorig jaar is NuBuiten ook actief in Noorwegen en Frankrijk. De Noorse en Franse webshops vliegen weliswaar onder de vleugels van NuBuiten, maar hebben beide een eigen merknaam en –identiteit. De stap over de Nederlandse grens past geheel in NuBuiten’s ambitie om de komende jaren stevig door te groeien in Nederland en Europa. De doelstelling is niet mals: NuBuiten wil verdubbelen in omzet. Een ambitieus doel, maar gezien de steun van Parcom, de dynamische markt en de leidende positie van NuBuiten, zeker haalbaar.

Vacature: Digital Marketing Manager

E-commerce is een belangrijke groeipijler voor NuBuiten. De afgelopen jaren besteedde het bedrijf veel aandacht aan paid advertising, wat geen windeieren legde. Op het organische vlak kunnen echter nog veel slagen worden gemaakt en daarnaast zijn er legio kanalen en online tooling die beter aangeboord en ingezet kunnen worden. De Digital Marketing Manager ontwikkelt – in afstemming met het MT – een efficiënte en effectieve e-commercestrategie, waarin elk van deze aspecten tot optimale performance leidt.

De Digital Marketing Manager brengt een schat aan kennis over performance marketing, design en UX/CRO mee. Elk (datagedreven) inzicht vertaalt zij/hij direct door naar het assortiment van NuBuiten. Ideeën en plannen toetst de Digital Marketing Manager in het experience center, waar de online en offline customer journeys samenkomen. Met welk product kan NuBuiten zich onderscheiden ten opzichte van concurrenten; in welke markt moet dat gebeuren en tegen welke prijs en voorwaarden? Die resultaatgerichte, commerciële mindset is cruciaal om te bepalen welke producten en categorieën voor NuBuiten interessant zijn. In combinatie met een strategische blik op hoe het bedrijf haar merknaam en reputatie verder kan uitbouwen, beschikt de Digital Marketing Manager over alle skills om de e-commercestrategie van NuBuiten naar de volgende fase te tillen.

Hoewel de Digital Marketing Manager primair verantwoordelijk is voor het Nederlandse platform, houdt zij/hij ook een scherp, adviserend oog op de Noorse en Franse webshops. Daarnaast is de Digital Marketing Manager ook een plezierige, maar stevige manager voor het marketingteam (vijf fte) dat zij/hij aanstuurt. Samenwerken is binnen NuBuiten een groot goed; inspireren, kennis delen en elkaar durven challengen horen daarbij. Zij/hij werkt in de dagelijkse praktijk nauw samen met de (externe) digital agencies en rapporteert direct aan de CEO, Pieter-Jan Bos.

“Als strategische en ondernemende allround marketeer kun je bij NuBuiten zorgen voor impact. Jij bepaalt hoe we onze producten het best kunnen vermarkten en tegen welke voorwaarden. Je kennis, strategische visie en commerciële skills maken daarin het verschil.” – Pieter-Jan Bos, CEO

De ideale kandidaat is een gedreven, commerciële digital marketeer met gedegen ervaring met retail e-commerceplatforms. Een strategisch brein dat in funnels en mogelijkheden denkt, ondernemend is en indien nodig, zelf op de heftruck stapt. NuBuiten is een informele, can-do organisatie waarin men graag initiatief neemt en snel schakelt. Met de juiste mentaliteit en aanpak is de Digital Marketing Manager van onschatbare waarde voor toekomstig succes van dit dynamische, ambitieuze bedrijf.

 

Interesse?

NuBuiten werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Gijs Millaard via gijs.millaard@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Gijs Millaard Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.