Digital Lead

Digital Lead

  • IT
  • Health
  • Hoofddorp
  • 731 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Basic-Fit werkgeverspagina voor andere vacatures

Fit worden, doe je samen met Basic-Fit; waar, wanneer en hoe je dat zelf wil. Het bedrijf maakt fitness toegankelijk, simpel, betaalbaar en leuk. Basic-Fit is met meer dan 1,8 miljoen leden het nummer 1 fitnessmerk van Europa en is één van de snelstgroeiende bedrijven in Nederland. De fitnessketen wil haar snelle groei doorzetten en de Digital Lead speelt daarin een sleutelrol. Hij/zij leidt de performance gedreven marketingactiviteiten in heel Europa en tilt datagedreven werken naar het volgende niveau.

OVER BASIC-FIT

Basic-Fit wil fitness toegankelijk maken voor iedereen in Europa. Het Nederlandse bedrijf heeft meer dan 620 high-tech sportscholen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje, en daar komen gemiddeld twee nieuwe clubs per week bij.

Fitness is steeds digitaler en Basic-Fit loopt daarin voorop. In Frankrijk staat het bedrijf daardoor zelfs bekend als ‘de Spotify onder de sportscholen’. Zo biedt Basic-Fit, naast topkwaliteit apparatuur en een flexibel lidmaatschap, virtuele coaching, trainingsadvies en –ondersteuning via de app en digitale groepslessen. Daarmee is Basic-Fit een innovatieve fitnesspartner voor in de sportschool en voor thuis.

Sinds 2010 is Basic-Fit razendsnel gegroeid. Niet alleen heeft de fitnessketen veel nieuwe vestigingen geopend, ook het aantal leden per vestiging groeit. Toch is dit nog maar de warming up. Het doel is pas bereikt als er op elke keukentafel in Europa een Basic-Fit ledenpas ligt. Daarom wil Basic-Fit de komende jaren ten minste 300 nieuwe vestigingen openen door heel Europa.

DE VACATURE: DIGITAL LEAD

De Digital Lead speelt een centrale rol in het realiseren van de ambitieuze groeiplannen. Hij/zij verhoogt traffic, optimaliseert conversie en bedenkt creatieve nieuwe ideeën voor klantacquisitie en retentie. De Digital Lead richt zich op het hele spectrum aan (digitale) kanalen en campagnes, en heeft daarmee enorme impact op de instroom van nieuwe leden.

De Digital Lead geeft leiding aan het Performance Team, bestaande uit een Data Analyst, een Product Owner en een Online Campaign Manager. Hij/zij rapporteert aan de International Marketing & E-commerce Manager.

“De Digital Lead moet ons helpen de volgende stap te zetten in datagedreven werken. Ik zoek iemand die kansen ziet en niet bang is zelf de mouwen op te stropen om die te verwezenlijken. Daarin krijgt hij/zij veel vrijheid. Dat geeft hem/haar de unieke kans om echt impact te hebben op een beurgenoteerd, internationaal bedrijf dat nog voelt als een start-up: dynamisch, snelgroeiend, down to earth en weinig hiërarchisch.“ – Erica Hahn, International Marketing & E-commerce Manager

OPZETTEN DIGITALE STRATEGIE

De Digital Lead is verantwoordelijk voor de digitale full funnel strategie over alle landen heen. Hij/zij bepaalt de richting, vertaalt die naar digitale jaarplannen, targets en KPI’s per land, en monitort vervolgens de executie. Daartoe heeft de Digital Lead veel contact met de Marketing Managers in de verschillende landen.

Om een effectieve digitale strategie neer te zetten is een goed begrip van omnichannel sales noodzakelijk. Dat combineert de Digital Lead met uitgebreide data-analyses en inzichten in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale marketing en conversie-optimalisatie.

ONTWIKKELEN DIGITALE CAMPAGNES

De Digital Lead richt zich ook op het ontwerpen en uitvoeren van digitale campagnes en heeft daarbij veel contact met externe bureaus, en partners zoals Google en Facebook. Hij/zij heeft een scherp inzicht in de impact van campagnes op het merk Basic-Fit en de bredere rol die campagnes spelen in conversie.

Behalve de samenwerking met de Marketing Managers in de landen, werkt de Digital Lead ook veel samen met onder andere de Brand Lead en de Content Lead. Daarnaast is het aansturen van het Performance Team een belangrijke taak van de Digital Lead. Hij/zij inspireert en motiveert de teamleden en weet hun capaciteiten optimaal te benutten.

ERVARING

  • HBO+ opleidingsniveau
  • 8+ jaar werkervaring
  • Ervaring in e-commerce/digital en omnichannel sales
  • Ervaring met digitale tooling: Google Analytics en andere dashboards
  • Ervaring met Commerce Cloud is een plus

Basic-Fit werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Martine Francken via martine@topofminds.com.

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.