Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Digitaal Strateeg

Digitaal Strateeg

  • Consulting Exit
  • Financial Services
  • Amsterdam
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 1848 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de ABN AMRO vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Bankieren kan altijd makkelijker en persoonlijker, daar is ABN AMRO van overtuigd. Door slimme apps en digitale oplossingen te ontwikkelen, geeft ABN AMRO klanten meer regie over hun bankzaken. De Digitaal Strateeg Retail is hierbij een onmisbare schakel op strategisch gebied.

Over ABN AMRO

ABN AMRO streeft ernaar een persoonlijke bank te zijn in een digitale tijd. Daarom loopt de bank voorop op het gebied van digitalisering, digitaal campagne voeren en digitale proposities. De welbekende app Tikkie komt bijvoorbeeld uit de koker van ABN AMRO.

Digitalisering wordt steeds belangrijker voor zowel de klant als de bank zelf. Een verzekeringsklant wil bijvoorbeeld snel en makkelijk schade kunnen melden via een digitaal platform en de bank wil de vraag snel en goed kunnen afhandelen. Digitale transformatieprojecten zijn dan ook aan de orde van de dag. Binnen de bank liggen de ambities hoog – en het tempo ook. Agile werken, snel schakelen en impact maken zijn kernwoorden voor de werkcultuur bij ABN AMRO.

Vacature: Digitaal Strateeg

De afdeling Customer & Digital Experience (CDX) bedenkt, bouwt en exploiteert de online winkel van ABN AMRO Retail. Zeven E-commerce en Engagement teams werken hier, met een enorme dataset en unieke testmogelijkheden, aan innovatieve digitale diensten voor particuliere klanten die betalen, verzekeren, lenen, sparen en beleggen.

Impactvolle projecten
Een van de zeven teams is Online Sales & Targeting: een multidisciplinair team met data-analisten, performancemedia- en engagementspecialisten. Het team is verantwoordelijk voor de digitale mediakanalen, zoals SEO, SEA, e-mail en in-appcommunicatie. Er komen dan ook veel belangrijke projecten bij dit team terecht. Denk aan innovatieve digitale campagnes (bijvoorbeeld AR in Snap) en marketingautomation. Ze stellen de bank in staat om steeds persoonlijker met klanten te communiceren, maar hebben ook implicaties voor de dagelijkse praktijk. De Digitaal Strateeg weet de organisatie als geen ander mee te nemen in het enorme potentieel van dit soort projecten.

“De Digitaal Strateeg neemt het voortouw en de verantwoordelijkheid voor de uitrol van wat team Online Sales & Targeting ontwikkelt: stuk voor stuk impactvolle projecten die de diensten van de bank nog beter zichtbaar en vindbaar maken voor de klant.” – Jan-Pieter Schrier, Directeur E-commerce & Engagement Productgroepen

Digitaal Strateeg zet de route uit
De Digitaal Strateeg werkt met het team Online Sales & Targeting. Zij/ hij overziet het grotere plaatje, spot verbeterkansen op basis van data, analyses en marktkennis, en bedenkt en implementeert digitale oplossingen. Ook gesprekken met stakeholders, deepdives in theorie en het doorgronden van businesscases zijn belangrijke vaardigheden in deze rol. Zo brengt de Domeinexpert de afhankelijkheden van andere teams en kanalen in kaart en houdt zij/hij rekening met zaken als meerwaarde, kosten, doorlooptijden en toekomstbestendigheid. Op basis van al deze informatie adviseert de Digitaal Strateeg het Hoofd van team Online Sales & Targeting over de te volgen strategie.

Profiel
De ideale kandidaat voor deze rol wordt gedreven door inhoud en beschikt over een ondernemersgeest om ideeën in samenwerking met anderen tot leven te brengen. Zij/hij weet data te interpreteren, ziet het grotere plaatje en kan strategische concepten uitwerken tot behapbare (deel)projecten. Zij/hij beweegt zich makkelijk door de organisatie heen, weet te motiveren en is een waardig gesprekspartner voor het management op C-niveau.

Hiërarchisch gezien valt de Digitaal Strateeg buiten haar/zijn team. Zij/hij rapporteert niet aan het teamhoofd, maar aan de Directeur E-commerce & Engagement Productgroepen en maakt onderdeel uit van het Extended Leadership Team. Dat houdt in dat haar/zijn input en expertise ook bij teamoverstijgende onderwerpen binnen E-commerce of Engagement of CDX gevraagd en gewaardeerd worden. Zo kan de domeinexpert op inhoudelijk vlak het verschil maken voor de organisatie.

 

Interesse?

ABN AMRO werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.