Compliance Project Lead

Compliance Project Lead

 • Legal
 • Consumer
 • Utrecht
 • Vanaf 3 jaar werkervaring
 • 2129 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 3 jaar werkervaring
 • In compliance of policy-ontwikkeling
 • Projectmanagement
 • Juridische mindset
 • Gestructureerd

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De Compliance Project Lead zorgt dat bol.com volledig in control is op het hele assortiment. Zij/hij leidt complexe projecten en anticipeert op veranderende wet- en regelgeving. Zo borgt de Compliance Project Lead de consistent hoge kwaliteit van bol.com’s tientallen miljoenen artikelen.

Over bol.com

Winkelen bij ‘de winkel van ons allemaal’ is eenvoudiger en laagdrempeliger dan ooit. Alle artikelen – ruim 47 miljoen stuks – zijn in een paar klikken besteld en niet veel later bezorgd. Van e-books tot tuinsets en van drones tot woonaccessoires: bol.com heeft het allemaal, en nog veel meer. Maar het bedrijf is meer dan alleen een webwinkel: het is een retail-techplatform dat zo’n vijftigduizend externe partners een kanaal biedt om hun producten aan te bieden en hen helpt om hun bedrijf te runnen.

Bol.com’s platform is nooit af. Al sinds 1999 vindt het bedrijf retail steeds opnieuw uit en dat wil het blijven doen. Onderdeel daarvan is zorgen dat het enorme assortiment onderscheidend blijft en de kwaliteit altijd vooropstaat. De Assortment Quality & Compliance-afdeling speelt daarin een belangrijke rol. Zij zorgen voor datagedreven, schaalbaar kwaliteitsbeleid en handhaving die in lijn is met de snel veranderende wetgeving en bol.com’s eigen hoge, interne kwaliteitsstandaarden, en dat tegelijkertijd de platformpartners de ruimte biedt om te ondernemen.

Vacature: Compliance Project Lead

De Compliance Project Lead is de drijvende kracht achter – vaak complexe – projecten met name gericht op het borgen van de kwaliteit van bol.com’s enorme assortiment. Zij/hij anticipeert continu op de veranderende wet- en regelgeving door kwaliteitsbeleid te ontwikkelen, daar draagvlak voor te creëren, handhaving in te richten en adoptie ervan aan te jagen. Daarbij weegt de Compliance Project Lead zorgvuldig verschillende belangen tegen elkaar af, waaronder die van klanten, platformpartners en de commerciële teams.

De Compliance Project Lead leidt projecten van begin tot eind: van initieel voorstel tot (juridische) vastlegging en daadwerkelijke handhaving van het beleid. De vertaling van juridische regels en principes naar de dagelijkse praktijk is daarin cruciaal. Zij/hij zorgt ervoor dat de projecten leiden tot concrete aanpassingen en nieuwe processen, en niet blijven hangen in adviezen en presentaties. Projecten waar de Compliance Project Lead aan werkt, richten zich bijvoorbeeld op wet- en regelgeving (de Digital Services Act en de General Product Safety Regulation), productveiligheid, duurzaamheid, controversiële artikelen, privacy en dierenwelzijn.

De Compliance Project Lead heeft een stevige ruggengraat nodig. Zij/hij heeft namelijk te maken met verschillende belangen, zowel intern als extern, waar zij/hij een goede balans tussen moet vinden. Dat is een spanningsveld waar je veel waarde kan creëren voor bol.com en voor de consument.” – Jeroen van Deurzen, Head of Assortment Quality & Compliance

Samenwerking is een belangrijk onderdeel van de rol. De Compliance Project Lead heeft te maken met een uitgebreid stakeholderveld, zowel intern als extern. Zo schakelt zij/hij onder andere met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), en werkt veelvuldig samen met Legal, Public Affairs, Compliance, Partner Service en met de commerciële teams. Ook zoekt de Compliance Project Lead de samenwerking op met bol.com’s Product/IT & Data Science team om met innovatieve oplossingen schaalbaar het immense assortiment te beheren. Daarbij kan onder meer gedacht worden aan modellen om potentieel controversiële boeken op te sporen.

Met betrouwbaarheid als een van bol.com’s strategische speerpunten, werkt de Compliance Project Lead in het hart van de strategie. De enorme schaal waarop bol.com opereert, geeft de rol bovendien een sterk pionierend karakter. Voor een ervaren projectmanager biedt deze uitdagende positie een uitgelezen kans op exposure, impact en mooie interne doorgroeimogelijkheden.

Interesse?

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Lidewij Kosters via  lidewij.kosters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Lidewij Kosters Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.