Commercial Director

Commercial Director

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Vanaf 12 jaar werkervaring
 • 4378 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Talpa eCommerce vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 12 jaar managementervaring
 • In commerciële leidinggevende rol
 • Bij voorkeur binnen retail en/of leisure
 • Relationeel sterk
 • Analytisch

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Talpa eCommerce (Emesa) maakt met haar aanbod van veiling- en dealsites zoals VakantieVeilingen.nl, SlaJeSlag.nl en ActievandeDag.nl online shoppen leuker en spannender. De Commercial Director gaat Talpa eCommerce nóg sterker op de kaart zetten door de sales- en buyingstrategie aan te scherpen en langdurige partnerships te ontwikkelen.

Over Emesa/Talpa eCommerce

Talpa eCommerce, onderdeel van Talpa Network, is marktleider in de Benelux op het gebied van dynamic pricing. Via haar platformen veilt het bedrijf fysieke producten, entreetickets en packages. Zo creëert Talpa eCommerce met haar labels nieuwe verkoopkanalen voor haar partners: topmerken uit de vrijetijds-, retail- en reiswereld.

Talpa eCommerce is zeer actief in de wereld van ‘Treisure’: travel, leisure en entertainment. Een enorme markt, waarin men voor feitelijk alles een kaartje nodig heeft: van dierentuinen en pretparken, tot wellnesscentra, theaters, festivals, weekendjes weg – en alles daartussenin. Daarnaast bieden zij consumenten een brede range aan vrijetijd-gerelateerde fysieke producten. Door relevante klantgroepen aan te boren en via verschillende labels en kanalen wervende campagnes te voeren, is Talpa eCommerce voor haar klanten van grote toegevoegde waarde. Het unieke veilingmechanisme is een onderscheidende fun-factor in de e-commercemarkt en zorgt ervoor dat consumenten zich meer winnaar dan klant voelen.

De e-commercemarkt is continu in beweging. De concurrentie neemt flink toe en evenredig daarmee ook de druk op marges. Binnen het ontwikkelen van de Duitse en Belgische markt en het aanbod met lokale partners, zit het groeipotentieel. De Commercial Director wordt de drijvende kracht om deze groei te realiseren en de B2B-salesstrategie en executie naar het volgende niveau te brengen.

Vacature: Commercial Director

De Commercial Director rapporteert aan de CEO en is onderdeel van het MT. Zij/hij stuurt drie teams aan van in totaal 25 commerciële experts: Sales/Sourcing Treisure NL, Sales/Sourcing Treisure International (België en Duitsland) en het Buying Team dat zich bezighoudt met de inkoop van producten voor de platformen van Talpa eCommerce.

Samen met de Director Category & Operations en de Marketing Director is de Commercial Director verantwoordelijk voor de commerciële resultaten van de organisatie. Door langetermijnpartnerships aan te gaan en producten scherp in te kopen, zorgt de Commercial Director voor het gewenste assortiment op de verschillende sites. Het speelveld is enorm dynamisch en er is heel veel te doen, deze rol vraagt dan ook om een sterke focus op een aantal key prioriteiten. Enerzijds het neerzetten van een commercieel proces met een gestandaardiseerde B2B-partner journey, van contractproces tot onboarding van partners. Anderzijds het aangaan van sterke, langetermijnrelaties en het investeren in partnerships. De Commercial Director stelt een accountplan op met gebruik van gerichte B2B-marketing en investeert in persoonlijk contact. Daarbij is het van cruciaal belang dat de partners op een heldere manier meegenomen worden in de toegevoegde waarde die Talpa eCommerce kan bieden.

Qua businessdevelopment ligt er ook een mooie uitdaging: consumenten zoeken steeds meer naar deals in hun eigen stad of omgeving. Te denken valt aan restaurants, nagelstudio’s en kapsalons. Vanwege het grote groeipotentieel van lokale deals en partnerships, is een andere belangrijke strategische focus het realiseren van lokaal aanbod. Dit omvat alle processen en menskracht om dit goed uit te kunnen voeren en vervolgens stad per stad uit te gaan rollen.

“De Commercial Director speelt op verschillende borden tegelijk en werkt aan het neerzetten van zowel langetermijnstructuur en -strategie, als ook hands-on kortetermijnprojecten. In deze rol kan je dan ook snel veel impact maken.” – Caroline Ammerlaan, CEO Emesa/Talpa eCommerce

Naast bovengenoemde aandachtsgebieden, zal de Commercial Director een sterke teamcultuur bouwen, het team coachen, motiveren en sturen op resultaat. Gezocht wordt naar iemand met lef en charme. Een snelle denker, relationeel sterk en bij voorkeur ervaren in het sluiten van businessdeals. Hierbij is het belangrijk dat vertrouwen en respect, naast de commerciële doelen, niet uit het oog worden verloren.

 

Interesse?

Emesa/Talpa eCommerce werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Marlies Hoogvliet via marlies.hoogvliet@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Marlies Hoogvliet Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.