Commercial Control Manager

Commercial Control Manager

 • Finance
 • Consumer
 • Almere
 • Gepubliceerd op: 11 december 2023
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 2095 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 8 jaar werkervaring binnen commercial control
 • Achtergrond in retail of consumer goods
 • Leiderschap
 • Datagedreven
 • Analytisch
 • Internationale ervaring

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

De Commercial Control Manager brengt inzicht in de commerciële processen en resultaten van HG en richt zich op de continue en datagedreven verbetering van de commercie. Daarmee draagt zij/hij bij aan het voortzetten van de indrukwekkende groei van HG, zowel in Nederland als internationaal.

Over HG

Een nare koffievlek op de bank, insecten en ander ongedierte in de schuur of vuurrode nagellak op de badkamertegels: met ruim driehonderd reinigings- en onderhoudsproducten voor in en om het huis heeft HG een oplossing voor ieder probleem. Sinds 2017 is het bedrijf onderdeel van het portfolio van Cobepa, een Belgische investeerder die zich richt op het realiseren van duurzame groei. Het bedrijf heeft zo’n 175 medewerkers en verkoopt zijn producten in meer dan 45 landen, waaronder Italië, Spanje, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Polen, Duitsland en België. HG groeit bijna ieder jaar met meer dan tien procent en is de marktleider in de Benelux.

De komende jaren wil HG zijn succes verder uitbouwen, zowel nationaal als internationaal. Daarvoor zet men in op het ontwikkelen van nieuwe producten en het uitbreiden van de distributie. Zo wil het bedrijf ervoor zorgen dat steeds meer mensen voor hun schoonmaakklussen vertrouwen op HG en daarmee uitgroeien tot een leidende Europese speler.

Vacature: Commercial Control Manager

Het is aan de Commercial Control Manager om zoveel mogelijk transparantie te creëren rond de commerciële processen en resultaten van HG. Zij/hij zorgt dat het bedrijf in control is, de voorspelbaarheid toeneemt en de cijfers beschikbaar zijn waarmee zij/hij zelf en haar/zijn collega’s continu kunnen verbeteren. Daarnaast richt de Commercial Control Manager het Commercial Control-team optimaal in, zorgt zij/hij voor een visie en zet zij/hij de benodigde verbeteringen in gang. Dat vraagt om een kandidaat die de kwaliteiten heeft om een internationale afdeling aan te sturen en tegelijkertijd ook zelf een uitstekende controller is.

“Om mensen mee te krijgen in haar/zijn ideeën, is het belangrijk dat de Commercial Control Manager oog heeft voor waarom processen zijn zoals ze zijn en tegelijkertijd daar niet in blijft hangen maar pusht voor verbetering.” – Diederik van Dijk, CFO

De Commercial Control Manager rapporteert aan de CFO en richt zich op de hele breedte van de commerciële processen: van marges, marktsegmentatie en bonusstructuren tot prijsstelling, in- en verkoopvolumes en marketingbudgetten. Op al die onderwerpen stelt zij/hij zich de vraag of HG de goede dingen doet en of het maximale rendement wordt gehaald uit de gespendeerde middelen. Om de onderste steen boven te krijgen, werkt de Commercial Control Manager nauw samen met onder andere Sales, Marketing, Operations en Procurement. Zij/hij gaat daarbij diep op de details in en heeft de drive om precies te willen weten hoe het zit. Vervolgens vertaalt de Commercial Control Manager die inzichten naar rapportages en concrete verbeterideeën waarmee zij/hij zelf aan de slag gaat en waarmee zij/hij de CFO en het MT actief voedt.

De Commercial Control Manager ontwikkelt een visie voor het team en verbetert de manier van werken. De positie vraagt om een kandidaat die denkt in processen en structuren. Als zij/hij dat combineert met een sterke financiële en datagedreven mindset, kan de Commercial Control Manager snel stappen zetten en veel impact realiseren.

Proactiviteit en ownership zijn belangrijke aspecten van deze functie. Iemand die de sterke drive heeft om verbeteringen aan te brengen en de business te versterken, krijgt als Commercial Control Manager alle ruimte om zelf aan de slag te gaan en het verschil te maken voor HG.

 

Interesse?

HG werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Yael Elsen via vivianlinker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Commercial Control Manager

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.