Commercial Business Controller

Commercial Business Controller

 • Finance
 • Consumer
 • Nijkerk, Gelderland
 • 905 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Arla vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Toenemende melkproductie en een dalende vraag naar zuivel in Europa maken dit een uitdagende markt. De strategie van Arla Foods is duidelijk: focus op de sterke merken zoals Arla, Melkunie, Lurpak, Apetina en Castello. En dat pakt goed uit: in de eerste helft van 2016 groeiden Arla’s strategische merken met 6%. Grootschalige groei in deze markt gebeurt niet op basis van onderbuikgevoelens; keuzes worden gemaakt op basis van begrip van de geldstromen en inzicht in de markt. Daarom werken Commercie en Finance intensief samen om de juiste keuzes te maken. 

Arla Foods

Arla Foods produceert melk, yoghurt, kwark, boter en kaas. Allemaal gemaakt van natuurlijke ingrediënten zonder chemische bewerkingen of kunstmatige toevoegingen. Zo is de vanille in de zuivel afkomstig van echte vanillestokjes en wordt als zoetstof natuurlijke honingextracten of biologische rietsuikers gebruikt. Arla is de #5 in de lijst van grootste zuivelcoöperaties wereldwijd. In totaal hebben ruim 12.700 boeren uit zeven landen zich bij Arla aangesloten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken, ook heeft Arla Foods commerciële organisaties in dertig landen. Vanuit de Nederlandse productielocatie in Nijkerk verwerkt Arla jaarlijks ongeveer 300 miljoen liter melk.

Commercial finance bij Arla Foods

Sinds kort wordt bij Arla gewerkt in een matrixstructuur. Voor de afdeling Finance betekent dit dat zij nauw zijn gaan samenwerken met de business. Hicham Azahaf (Commercial Finance Manager) stuurt het Finance team aan en rapporteert aan de General Manager Nederland. Hicham wil de samenwerking nog verder professionaliseren om zo de commerciële performance verder te optimaliseren over alle categorieën van Arla Foods. De Commercial Business Controller die Arla nu wil aannemen bekleedt een sleutelpositie in deze omwenteling en de nieuwe manier van werken.

Vacature voor een Commercial Business Controller

De Commercial Business Controller is een strategisch, analytisch en inhoudelijk business partner voor Marketing en Category Management. Hij/zij begrijpt de uitdagingen waar een grote FMCG-organisatie mee kampt. Het gaat voor deze functie dan ook niet alleen om kennis en ervaring, de Commercial Business Controller is ook een relatiemanager die goed kan luisteren, de juiste vragen stelt, proactief met inzichten komt en adequate business plannen ontwikkelt.

“Grote kans dat je soms op een andere afdeling zit om bijvoorbeeld een marketingvraagstuk écht goed te kunnen doorgronden. We willen met behulp van onze finance-achtergrond én gevoel voor de business tot betere resultaten komen.” – Hicham Azahaf, Commercial Finance Manager  

De Commercial Business Controller staat direct in contact met drie groepen professionals: marketeers, sales professionals en category managers. De Commercial Business Controller heeft een vinger in de pap op het gebied van:

 1. Marketing Controlling – De Commercial Business Controller bestudeert de marketinguitgaven, analyseert wat de best practices zijn en ondersteunt marketeers in besluitvorming.
 2. Business partner voor Marketing – Ter ondersteuning van Marketing Managers en Brand Managers rekent de Commercial Business Controller business cases en en business plannen door.
 3. Category Management – Schapindeling, samenstelling van het portfolio en de beschikbaarheid van de producten in de kanalen zijn knoppen waaraan gedraaid kan worden om het nettoresultaat te optimaliseren. De Commercial Business Controller is betrokken bij het doorrekenen van de categoriestrategie bij verschillende retailers en voorziet de Category Managers waar nodig van goed onderbouwd advies.

Kandidaatsprofiel

 • Resultaatgericht
 • Relatiemanager en verbinder
 • Adviseur
 • Analytisch

Ervaring

 • Minimaal vijf jaar ervaring
 • FMCG
 • Finance/Controlling

Interessant, want

 • Professionaliseren van de business van Arla Nederland
 • Door de commerciële organisatie te ondersteunen

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.