CFO

CFO

 • Finance
 • Industrial
 • Coevorden
 • Vanaf 10 jaar werkervaring
 • 2258 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Royal Apollo Group vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 10 jaar ervaring
 • Brede finance-achtergrond in een internationale context
 • Ervaring met het bouwen van een team
 • Analytisch
 • Hands-on

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Royal Apollo Group ontwerpt, levert en installeert al ruim 175 jaar transportsystemen voor de bulk- en verpakkingsindustrie over de hele wereld. De afgelopen jaren groeide het bedrijf hard. De Chief Financial Officer zet de strategische lijnen, financiële processen en het team neer waarmee het bedrijf in dit tempo kan blijven groeien.

Over Royal Apollo Group

‘Always moving forward’: zo luidt het motto van Royal Apollo Group. Het bedrijf laat klanten over de hele wereld zien hoe transformatie groei kan aanjagen. Dat geldt zowel voor het verticaal en horizontaal vervoeren van producten, als voor de organisatie zelf.

Het familiebedrijf werd in 1847 door de eerste generatie Van den Pol opgericht als smederij. Vandaag de dag is Royal Apollo Group wereldwijd een toonaangevende speler in de nichemarkt waarin het opereert – sinds februari 2022 inclusief koninklijk predicaat. Het bedrijf wordt tegenwoordig geleid door Claudia van den Pol, de zesde generatie Van den Pol. Naast het hoofdkantoor in Coevorden heeft Royal Apollo Group ook vestigingen in Noord-Amerika, Mexico, Thailand, India en China.

Vacature: Chief Financial Officer

In de snelle groei die Royal Apollo Group doormaakte, groeide de finance-organisatie niet altijd evenredig mee. Daar ligt de belangrijkste opdracht van de Chief Financial Officer (CFO): de financiële strategie, processen en het finance-team optimaliseren. Door een ingrijpende professionaliseringsslag door te voeren, zet zij/hij de financiële basis neer waarmee de organisatie haar ambitieuze groeiambities kan realiseren. Daarnaast breidt de CFO het finance-team uit met de juiste mensen.

Momenteel telt het team vijf mensen, waaronder een Finance Manager en twee controllers. Het team is gedreven, maar heeft behoefte aan positieve aansturing en hands-on ondersteuning. De CFO analyseert de operationele processen en identificeert duidelijk pijn- en verbeterpunten. Dit doet zij/hij niet vanuit een ivoren toren, maar door samen met het team in de processen te duiken. Onder de loep liggen onder meer de trajecten rondom rapportages, consolidatie, cashflow en werkkapitaal, zowel op lokaal als internationaal niveau. De CFO heeft oog voor het kleinste detail, maar beschikt ook over de analytische helikopterview om het bredere plaatje – ook op de langere termijn – te overzien. Met als resultaat: waardevolle inzichten en cijfers waarmee de organisatie de juiste beslissingen kan nemen om de bedrijfsprestaties te verbeteren en groei te realiseren. Bij toekomstige overnamen van Royal Apollo Group speelt de CFO een belangrijke rol.

De CFO maakt deel uit van het Global Management Team, dat in de praktijk intensief met elkaar samenwerkt. Naast de CFO bestaat dit team uit de CCO, COO, de Business Development Director en de CEO, Claudia van den Pol. Aan haar rapporteert de CFO direct.

“We willen hard blijven groeien, en liefst zo snel mogelijk. Het tempo ligt hoog. Als CFO gedij je goed in een fast-paced, internationale omgeving waar je veel impact kunt maken. In je rol gaan analytische skills en een zeer pragmatische manier van werken hand in hand.” – Claudia van den Pol, CEO

De rol is een kans voor een CFO die er energie van krijgt om financiële processen, mensen en daarmee een hele organisatie naar een volgende fase te brengen. Want er is bij Royal Apollo Group op finance-niveau nog volop ruimte voor verbetering. Als sparringpartner voor de CEO en haar financiële geweten speelt de CFO een sleutelrol in de toekomst van dit ambitieuze familiebedrijf.

Interesse?

Royal Apollo Group werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.