CEO

CEO

 • General Management
 • Industrial
 • Eco
 • Rotterdam
 • Vanaf 8 jaar werkervaring
 • 2906 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Ilsa vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 8 jaar ervaring
 • Met business development en algemeen management
 • In de energiesector
 • Vloeiend Nederlands en Engels
 • Sterke netwerker

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Met Ilsa kunnen particuliere en zakelijke collectieven gezamenlijk investeren in lokale projecten voor hernieuwbare energie. Het digitale whitelabel investeringsplatform onderscheidt zich doordat er geen ondergrens is voor individuele investeringen en door de automatische verrekening en uitkering van rente en opbrengsten. De CEO leidt de aankomende financieringsronde en bouwt het bedrijf verder uit.

Over Ilsa

Het whitelabel platform Ilsa maakt collectieve financiering van hernieuwbare-energieprojecten mogelijk. Ilsa faciliteert collectieve financiering van hernieuwbare-energieprojecten. Doordat mensen uit lokale gemeenschappen eenvoudig mee kunnen investeren en ervan profiteren, maakt Ilsa de energietransitie mogelijk. Het platform is ontworpen met de behoeften van zowel investeerderscollectieven als projectontwikkelaars in het achterhoofd. De gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke interface is makkelijk te navigeren, en projecteigenaren kunnen burgers via een gestroomlijnd proces mee laten doen.

Voor de technologie van Ilsa maakt het geen verschil of iemand één of duizenden euro’s investeert. Zo zijn ook de kleinste investeringen mogelijk en kan letterlijk iedereen deelnemen. Hiermee sluit Ilsa uitstekend aan op het klimaatakkoord en op handen zijnde Europese regelgeving, die aansturen op toenemende burgerparticipatie bij de ontwikkeling van nieuwe hernieuwbare-energiebronnen. De huisstijl en voorwaarden van het whitelabel platform kunnen voor individuele projecten aangepast worden.

Unieke organisatie
Ilsa onderscheidt zich nadrukkelijk van bestaande crowdfundingplatforms doordat ook het uitkeren van rentes en opbrengsten is geautomatiseerd, gebaseerd op de ingelegde percentages en de prestaties van de belegging. Waar crowdfundingplatforms zich richten op het ophalen van geld vanuit een zo groot mogelijk publiek, vormt Ilsa de continue motor voor collectieve investeringen. Dit gebeurt onder eigen controle, met een eigen branding, van fondsenwerving tot aan beheer, uitkering en met eventuele exits.

Ilsa is ontwikkeld en gebouwd door innovatielab en venturebuilder Docklab. De Haven van Rotterdam is een belangrijke partner van Docklab. Voor de bedrijven die uit Docklab voortkomen, staan de hulptroepen – juristen, ervaren investeerders, een boekhouder en development capaciteit – opgelijnd. De bedrijfscultuur van Docklab is nuchter en zowel doel- als mensgericht. Met serieuze financiering en een ambitieus plan voor de komende achttien maanden laat Ilsa de startupfase snel achter zich. De CEO neemt in dat traject de leiding.

Vacature: CEO

De CEO maakt Ilsa’s ambities werkelijkheid. Zij/hij is het gezicht van de onderneming in de aankomende financieringsronde, en werkt hierin nauw samen met de ervaren venturebuilders van Docklab. Na het verzekeren van een investeringsticket voor een runway van minimaal anderhalf jaar richt de CEO zich op business development – met een focus op zowel deals voor de korte termijn als op langdurige strategische partnerships – en het uitbreiden van het team. Er is ruimte voor de CEO om strategische keuzes te maken over het bedrijfsmodel, het ontplooien van technologie en over mogelijke toepassingen op de energiemarkt. Bij dit alles heeft de CEO snelle opschaling voor ogen als belangrijkste doel.

De CEO beschikt over een zeer ondernemend karakter en een groot netwerk in de energiesector, evenals de capaciteit om gestructureerd en planmatig te werken. Zij/hij legt eenvoudig contact met B2B-klanten en begrijpt wat zij zoeken en wat hen drijft. Tegelijkertijd snapt de CEO de wensen van investeerderscollectieven. Door marktonderzoek te (laten) verrichten en en op basis daarvan relaties op te bouwen met projecteigenaren en collectieven in andere, strategisch gekozen landen, maakt de CEO internationale uitbreiding mogelijk

Ilsa is een typisch voorbeeld van een venture die tot ver buiten ons bereik kan en moet groeien. Vanuit Docklab staan alle benodigde faciliteiten en het netwerk voor de eerste fase klaar – van een offshore development team tot aan M&A-juristen. Ons management is in deze fase een directe sparringpartner voor de CEO, en het eerste netwerk staat klaar. Wij zoeken iemand die deze startpositie benut en voldoende ondernemend is om van daar uit zelf het groeipad uit te tekenen en waar te maken.” – Arnoud Jullens, CEO Docklab

De CEO heeft ervaring met ondernemerschap en/of in startups, maar kent ook de corporate wereld. Zij/hij is in staat een roadmap op te stellen op basis van ambitieuze, maar haalbare doelen. De CEO zet een team neer en geeft hier naar eigen inzicht en passend bij het budget leiding aan. Zo zou zij/hij een CTO, een tech lead of aan aantal commerciële rollen aan kunnen nemen. Een gedreven, ondernemende kandidaat krijgt volop de gelegenheid zich in een general managementfunctie te bewijzen, terwijl zij/hij een impactgedreven onderneming naar het volgende plan tilt.

Interesse?

Ilsa werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Stephanie Stuit via  stephanie.stuit@topofminds.com  om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Stephanie Stuit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.