Category Manager Plant-based

Category Manager Plant-based

 • Sales
 • Consumer
 • Eco
 • Zoetermeer
 • Vanaf 5 jaar werkervaring
 • 1728 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Danone werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Vanaf 5 jaar ervaring
 • Binnen FMCG
 • Ondernemend
 • Zelfstartend
 • Stakeholdermanagement

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Een betere gezondheid, meer kwaliteit van leven en een betere wereld: dat is de impact die Danone wil maken. Die missie is al zo oud als het bedrijf zelf, maar nog altijd de belangrijkste drijfveer. De Category Manager Plant-based is verantwoordelijk voor een van de grootste retailers en bepaalt mede hoe de ‘categorie van de toekomst’ eruit gaat zien.

Over Danone

Werken bij Danone betekent werken in een in een snelle en complexe werkomgeving, die daardoor bij vlagen best uitdagend kan zijn. Tegelijkertijd betekent werken bij Danone dat er voor medewerkers talloze kansen en mogelijkheden voorbijkomen. Zij werken met wereldberoemde merken als Evia, Alpro, Nutricia, Activia, Hipro en Nutrilon. Door innovatief en ondernemend te zijn, kunnen medewerkers bij Danone enorm veel impact maken en zich aansluiten bij Danone’s missie voor een gezondere wereld: One Planet, One Health BY YOU.

Danone is er trots op gelijke kansen voor iedereen te bieden. De organisatie is ervan overtuigd dat de verschillen het verschil maken en dat haar groei als bedrijf, als team en als individu in een inclusieve werkomgeving gestimuleerd wordt. Als B-Corp gecertificeerd bedrijf voldoet Danone Benelux aan de hoogste normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, transparantie en verantwoording.

Vacature: Category Manager Plant-based

De Category Manager Plant-based staat voor een mooie uitdaging: de plant-based categorie naar de volgende fase tillen. Zij/hij richt zich daarbij specifiek op plantaardige dranken in het houdbare- en het versschap, zoals amandel-, soja- en havermelk. De categorie is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Consumenten zijn zich meer dan ooit bewust van het feit dat plantaardig eten goed is voor mens én planeet. Het huidige economische klimaat dwingt consumenten echter keuzes te maken, die helaas niet altijd in de plantaardige schappen liggen.

Met een recent geformuleerde, nieuwe strategie staat de categorie aan de vooravond van de volgende groeifase. Wat nog niet geformuleerd is, is een effectief executieplan om die strategie ten uitvoer te brengen. Aan de nieuwe Category Manager om dit plan op te tuigen en ervoor te zorgen dat het goed in de organisatie landt.

Gewapend met een flinke dosis overtuigingskracht brengt de Category Manager Plant-based de langetermijnvisie en het categorieplan over op haar/zijn account, een van de grootste retailers. Doordat de Category Manager Plant-based de verschillende databronnen en de ontwikkelingen in de markt continu analyseert, snapt zij/hij precies waar de consument behoefte aan heeft en hoe daaraan voldaan kan worden. Zij/hij denkt proactief mee met de inkoper en Category Manager aan de andere kant van de tafel. Samen richten ze het schap zodanig in dat de consumenten optimaal verleid wordt.

Voor de retailer is de Category Manager Plant-based een inspirerende, alwetende sparringpartner: bij elke vraag over plant-based is de Category Manager of Plant-based de eerste die gebeld wordt. Dezelfde expert-rol claimt de Category Manager Plant-based in het Playground Acceleration team van Danone. In dit multidisciplinaire team werken Danone-collega’s samen om met Alpro het maximale uit de categorie te halen. Het team kijkt naar trends en ontwikkelingen in de markt en in de categorie. Ook hier speelt de Category Manager een centrale rol. Zij/hij maakt helder inzichtelijk hoe de categorie ervoor staat en stippelt de lijnen van de te varen koers uit.

De rol hangt onder het Category & Shopper team van Danone NL. Binnen de categorie ‘Zuivel’ vormt de Category Manager Plant-based samen met de Category Manager EDP (essential dairy and plant-based) en de Category Manager Plant-based Eat het Category Managementteam, dat onder leiding staat van Senior Category Manager Charley Potasse. De drie Category Managers werken onderling nauw samen, en ook met afdelingen als Sales en Trade Marketing zijn de lijnen kort. De Category Manager of Plant-based geeft leiding aan een junior Category Manager & Shelving Specialist.

Plant-based is de categorie van de toekomst. Als Category Manager lever je een enorme bijdrage aan de toekomst waarin plant-based het nieuwe normaal wordt.” – Arnoud de Vrij, Head of Category & Shopper

De rol is een uitgelezen kans voor een doorgewinterde FMCG-er met sterke commerciële skills. Een datagedreven teamplayer die goed gedijt in de snelheid en dynamiek van de categorie en soepel door het stakeholderveld navigeert. Met lef, ambitie en een proactieve houding kan de Category Manager Plant-based in deze categorie het verschil maken, nu en in de toekomst.

 

Interesse?

Danone werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Wiebe Smit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.