Business Innovation Manager

Business Innovation Manager

  • Strategy
  • Health
  • Gouda
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 1486 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Farminform werkgeverspagina voor andere vacatures

Zorgdata is steeds belangrijker. Farminform biedt als datatrust al meer dan vijftig jaar een accuraat inzicht in de geneesmiddelenmarkt. Haar onafhankelijke positie is hiervoor de basis. Farminform wil de huidige dataproposities uitbreiden met een nieuw te ontwikkelen datamodel. De Business Innovation Manager werkt mee aan de opzet en lancering van dit zorgdatamodel.

Over Farminform

Met de inzichten in de Nederlandse geneesmiddelenmarkt die Farminform biedt, zijn zorgverleners en farmaceutische bedrijven up-to-date over de meest recente ontwikkelingen in de markt. Op basis daarvan kunnen ze effectief de markt bewerken of hun beleid vormgeven. De uitgebreide databases van Farminform maken uitwisseling van hoogwaardige, betrouwbare marktinformatie mogelijk.

Van oorsprong is Farminform een datacollectief, bestaande uit geneesmiddelenproducenten en de groothandelaren die de geneesmiddelen distribueren. Als datatrust wordt Farminform volledig gefinancierd door de gebruikers van de informatie. Farminform investeert, met het oog op het te ontwikkelen zorgdatamodel, in duurzame samenwerking met organisaties die de zorgverleners helpen om geneesmiddelen gepast en zo efficiënt mogelijk in te zetten voor hun patiënten.

Essentiële informatie voor de farmaceutische industrie en zorgverleners
Farminform levert haar gebruikers data aan, waaronder gebruiks- en logistieke informatie over meer dan twintig duizend geneesmiddelen. Publieke instanties zoals de overheid gebruiken data van Farminform, onder meer om de effecten van het landelijke geneesmiddelenbeleid te monitoren en bij te sturen.

Het verzamelen, verrijken en verstrekken van (logistieke) data over geneesmiddelen was decennialang de basis van Farminform. Omdat de databehoefte van de huidige gebruikers verandert, wordt het huidige businessmodel verder ontwikkeld en uitgebreid. Het te ontwikkelen zorgdatamodel zal zowel geïntegreerde klinische als farmaceutische data bevatten. Zowel zorgverleners, patiënten als fabrikanten zijn gebaat bij de inzet van een geïntegreerd model. Als onafhankelijke intermediair en datamakelaar heeft Farminform de ingrediënten in handen om, samen met haar partners, deze propositie succesvol te lanceren en zich verder te ontwikkelen als datatrust.

Vacature: Business Innovation Manager

De Business Innovation Manager is de drijvende kracht achter de transitie naar het zorgdatamodel. Zij/hij neemt ownership over de verschillende strategische initiatieven en projecten om het model verder te ontwikkelen. Naar buiten toe treedt de Business Innovation Manager op als het gezicht van het zorgdatamodel.

Meer vertrouwen in de markt en nieuwe partnerships
Zij/hij introduceert het model onder andere bij ziekenhuisapotheken en kan de propositie en de meerwaarde ervan helder en overtuigend brengen. Met als resultaat: (nog) meer vertrouwen in de geneesmiddelenmarkt en nieuwe samenwerkingen op het gebied van data-uitwisseling met ziekenhuizen.

Verrijking huidige datasets
Daarnaast neemt de Business Innovation Manager ook de huidige datasets van Farminform onder de loep. Op basis van nauwkeurig onderzoek stelt zij/hij de waarde van deze data vast, identificeert hoe deze geoptimaliseerd kan worden en zet nieuwe proposities voor de datasets vervolgens succesvol en op agile wijze in de markt.

Dankzij jarenlange ervaring begrijpt de Business Innovation Manager als geen ander waar (ziekenhuis)apotheken, zorginstellingen en farmaceutische bedrijven tegenaan lopen en waar ze behoefte aan hebben. Zij/hij heeft een ondernemende mindset en is uiterst bedreven in consultative selling. Consulting skills, een commerciële drive en een lange adem zijn dan ook onmisbaar.

“Farminform is volop in beweging. Als Business Innovation Manager kun je niet alleen enorme impact maken op de toekomst van Farminform, maar ook op de rol van zorgdata bij gepast gebruik van geneesmiddelen.” – Luuk Renfurm, Algemeen Directeur

De Business Innovation Manager maakt deel uit van het kleine, gedreven team van Farminform. Samen met collega’s van data-analyse, projectmanagement, accountmanagement, ICT, legal en finance zet zij/hij zich elke dag in om de doelstellingen van Farminform te realiseren. Voor de rol zijn daadkracht, creativiteit en sterke sociale en communicatieve vaardigheden absolute musthaves. De Business Innovation Manager rapporteert direct aan Luuk Renfurm, Algemeen Directeur.

 

Interesse?

Farminform werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.