Business Development Lead

Business Development Lead

  • Sales
  • Sustainability
  • Randstad
  • Vanaf 8 jaar werkervaring
  • 2462 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de The Seaweed Company werkgeverspagina voor andere vacatures

The Seaweed Company ziet in zeewier een duurzame en schaalbare oplossing voor de grootste uitdagingen, zoals de voedselvoorziening voor mens en dier. De Business Development Lead zorgt voor een razendsnelle omzetgroei en heeft daarmee de unieke kans om bij te dragen aan de inspirerende missie van de Nederlandse start-up.

Over The Seaweed Company

The Seaweed Company zet zich sinds 2018 in voor een leefbare toekomst voor ons, onze kinderen en de generaties daarna. Hun oplossing is even simpel als briljant: zeewier. Zeewier is namelijk de snelst groeiende biomassa ter wereld en heeft ook nog eens bijzonder weinig nodig: geen land, geen drinkwater en geen meststoffen. Daarom ziet The Seaweed Company zeewier als de ideale oplossing voor veel van de wereldwijde uitdagingen.

Zeewier heeft veel potentiële toepassingen. De meest voor de hand liggende is menselijke consumptie, in bijvoorbeeld Japan al heel gebruikelijk. De plant is een natuurlijke bron van organische eiwitten, suikers en vezels; bevat veel vitamines en mineralen; en heeft een bewezen positieve werking op de gezondheid. Daarnaast is zeewier onder meer te gebruiken in hoogwaardige dierenvoeding, biostimulanten, bioplastics en als biobrandstof. Ook wordt er – onder meer door The Seaweed Company – onderzoek gedaan naar de toepassing van zeewier bij de ontwikkeling van medicijnen, bijvoorbeeld tegen Alzheimer en diabetes.

Zeewier is een van de weinige echt schaalbare oplossingen voor klimaatverandering. Elke ton zeewier absorbeert namelijk honderdtwintig kilo CO2 en twee kilo stikstof, terwijl het nauwelijks iets nodig heeft om te groeien.” – Joost Wouters, mede-oprichter en SeaEO

The Seaweed Company beheerst als een van de weinige spelers de gehele zeewierketen: van het kweken tot het in de markt zetten van unieke producten. Ze kiezen bewust voor de beheersing van het hele proces: van het telen, zaaien, oogsten en verwerken van zeewier middels kweeklocaties in Ierland, Marokko en India, tot het ontwikkelen van onderscheidende producten die waarde toevoegen. Deze keuze zorgt ervoor dat The Seaweed Company zich ontwikkelt tot een van de leidende zeewierplatforms.

De start-up richt zich in deze fase op het in de markt zetten van twee concepten: Blue Farming en Blue Health, gericht op biostimulanten en supplementen voor diervoer (sustainable agriculture) en menselijke voedselvoorziening (sustainable diets). Later voegt The Seaweed Company daar andere productlijnen aan toe. Momenteel doorloopt het bedrijf een financieringsronde, waarna men snel wil opschalen.

Vacature: Business Development Lead

De Business Development Lead is een belangrijke kracht achter The Seaweed Company’s groeiambities. Haar/zijn primaire verantwoordelijkheid is het snel opschalen van sales. Potentie is er meer dan genoeg: de eerste producten hebben zich bewezen en de mogelijke afzetmarkten zijn gigantisch. De uitdaging zit in de complexiteit van de waardeketens en de enorme spelers die daarin actief zijn. Als één van de aanjagers van groei krijgt de Business Development Lead de mogelijkheid om te participeren.

De eerste opdracht voor de Business Development Lead is om de uitvoering van de go-to-market-strategie voor Blue Farming te versnellen. In de afgelopen twee jaar heeft The Seaweed Company al veel successen gezien in de field trials van hun producten. Die hebben geleid tot de eerste langetermijnpartnerships. De start-up zet wetenschappelijk gedreven pilots op met boerenbedrijven en bouwt die trajecten vervolgens uit tot grotere overeenkomsten met partners en distributeurs in de agricultuur. Het is aan de Business Development Lead om die aanpak te perfectioneren en op te schalen. Daarbij gaat het met name om het selecteren van de juiste partners (boeren én distributeurs) en de juiste (internationale) markten. 

We zijn meer dan ‘gewoon’ een start-up: we zijn als impactbedrijf een nieuwe industrie aan het opzetten die de wereld kan verbeteren op diverse vlakken. De Business Development Lead wordt net zo enthousiast van deals sluiten als van het realiseren van impact.” – Wouter Zwagemakers, Chief Commercial Officer

Partnerships smeden en deals sluiten is de kern van de rol van de Business Development Lead. Daartoe overtuigt zij/hij de potentiële partners van de functionele voordelen van de producten. De Business Development Lead heeft het conceptuele vermogen om de meerwaarde van de producten te koppelen aan duurzame impact om zo een complete en inspirerende pitch neer te zetten.

Naast de focus op sales heeft de Business Development Lead ook de verantwoordelijkheid over de product-roadmap voor Blue Farming. In nauwe samenwerking met R&D bepaalt zij/hij welke producten prioriteit moeten krijgen in de ontwikkeling. Ook werkt de Business Development Lead veel samen met Marketing om het Blue Farming-concept van The Seaweed Company in Nederland, en vervolgens internationaal, op de kaart te zetten.

Deze rol is uitermate geschikt voor een commerciële ondernemer die zich comfortabel voelt in een kleine, snelgroeiende organisatie. De Business Development Lead krijgt de kans om een uniek concept groot te maken en daarmee significant bij te dragen aan het creëren van een duurzamere wereld.

 

Interesse? 

Wegens de klimaatpositieve impact van The Seaweed Company verzorgt Top of Minds de werving en selectie voor deze vacature pro bono.
Neem contact op met
Wiebe Smit via wiebe.smit@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

 

 

Contact

Wiebe Smit Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.