Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Business Consultant

Business Consultant

  • Strategy
  • Consumer
  • Valkenswaard
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 1481 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Brabantia vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Brabantia maakt producten die het leven mooier, plezieriger en duurzamer maken. Dat doet het al meer dan honderd jaar heel succesvol. De Business Consultant ondersteunt de board bij verschillende strategische uitdagingen en brengt projecten zowel operationeel als inhoudelijk naar de volgende fase.  

Over Brabantia

Brabantia maakt mooie, duurzaam ontworpen productconcepten waar consumenten echt mee geholpen zijn. Wat in 1919 begon met de productie van melkbussen en -kannen, groeide in een eeuw tot een internationaal toonaangevend designmerk met wereldwijd meer dan duizend medewerkers. Vandaag de dag is Brabantia actief in meer dan negentig landen, allen aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in het Brabantse Valkenswaard.   

Duurzaamheid in het DNA
Als Brabantia zegt dat het de wereld mooier wil maken, doelen ze niet alleen op het leven in en om huis. De planeet mooi houden en nóg mooier maken, is een hele belangrijke drijfveer. ‘Designed for Living’ producten gaan niet alleen lang mee, producten van Brabantia bestaan voor maar liefst 98 procent uit recyclebaar materiaal. Het doel: honderd procent circular design. Over enkele maanden verhuist het bedrijf naar een nieuw, volledig energieneutraal pand in Valkenswaard.

Volop in beweging en op overnamepad
De afgelopen jaren maakte Brabantia een enorme groei door, waarvan het einde nog lang niet in zicht is. Integendeel, het bedrijf is volop in beweging en op overnamepad. Eind vorig jaar werd het Spaanse merk Lékué overgenomen. Overnames blijven ook in de toekomst onderdeel van de internationale groeistrategie.

Vacature: Business Consultant

De Business Consultant ondersteunt de board – bestaand uit de CEO, CCO, COO en de CMIO – bij projecten die verschillende domeinen binnen de organisatie beslaan. Aan de Business Consultant de taak om processen te bewaken, op voortgang te monitoren en de board hiervan nauwgezet op de hoogte te houden. Naast de faciliterende component speelt de Business Consultant ook duidelijk een strategische rol. De board ziet de Business Consultant als sparringpartner die meedenkt over de inhoud en niet bang is om kritische vragen te stellen. Ook bij (toekomstige) M&A-activiteiten is de Business Consultant nauw betrokken. Zij/hij brengt mogelijk interessante overnamekandidaten in kaart en helpt bij de integratie van nieuwe acquisities.

Datagedreven mindset
De Business Consultant bereidt meetings en presentaties voor, haalt informatie op uit de organisatie en voert gedegen interne- en marktanalyses uit. Zij/hij duikt in de cijfers om plannen en rapportages met data te onderbouwen. Een scherp analytisch oog is essentieel, net als de communicatieve vaardigheden om een verhaal helder en overtuigend op papier te zetten. 

Optimalisatie en innovatie staan bij Brabantia hoog op de agenda. Het bedrijf wil op elk niveau optimaal toekomstbestendig zijn. Er draaien momenteel verschillende strategische verbeterprojecten; andere trajecten starten op korte termijn. Variërend van de integratie van een recente acquisitie, een S&OP-implementatie en het uitstippelen van een nieuwe IT-roadmap. 

Voorheen namen we nog wel eens beslissingen op basis van een gevoel of idee. Data moet steeds meer de basis gaan vormen. ‘We  geloven’ is niet langer het uitgangspunt; ‘we weten’ is de leidraad.” – Tijn van Elderen, CEO

Een professioneel familiebedrijf
Met een omzet van ongeveer 170 miljoen euro lijkt Brabantia nog weinig op het kleinschalige familiebedrijf van een eeuw geleden. Wat ondanks alle groei echter onveranderd is gebleven, zijn de Brabantse mentaliteit en de eerlijke, no-nonsense cultuur. Brabantia combineert de warmte van een familiebedrijf met de professionaliteit van een corporate. ‘Brabantianen’ hebben weinig met hiërarchie, houden van korte lijnen en schakelen graag snel. Eigen verantwoordelijkheid krijgen en nemen is een groot goed, en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling. Dat resulteert in een hecht team dat met veel vrijheid ambitieus en gericht naar succes toewerkt. 

Dat zorgt voor een uiterst prettige, dynamische werkomgeving. De Business Consultant krijgt veel vrijheid om kansen te identificeren en projecten op te pakken. Zij/hij rapporteert direct aan de board. De rol komt met veel exposure, en daarmee ook met veel (internationale) doorgroeimogelijkheden. 

Leergierige, daadkrachtige mindset
De Business Consultant hoeft in beginsel niet van de hoed en de rand van elke discipline te weten. Door zich doelgericht in de materie vast te bijten, beschikt zij/hij binnen afzienbare tijd over de kennis en input om een project verder te brengen. Een leergierige geest is een must, net als een daadkrachtige mindset. De rol is een uitgelezen kans voor een voormalige strategieconsultant of businessanalist, maar ook iemand met een strategische rol in finance of een programmamanager met een sterk strategisch en analytisch vermogen kan een goede match zijn. 

Interesse? 

Brabantia werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Imke Peters via imke.peters@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Business Consultant Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.