Mute video

Mute video

Unmute video

Mute video

Business Consultant

Business Consultant

  • Operations
  • Consulting
  • Arnhem
  • Vanaf 5 jaar werkervaring
  • 2010 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Alliander vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

  • 5+ jaar ervaring
  • Projectmanagement
  • Stakeholdermanagement
  • Met plannings- of supplychainvraagstukken

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

 

Download volledig profiel

Met innovatieve, slimme oplossingen bereidt Alliander zich voor op haar rol en taak als netwerkbedrijf van de toekomst. De afdeling Strategisch Resource Management houdt zich bezig met complexe supplychainvraagstukken die bijdragen aan betrouwbare, bereikbare en duurzame energie voor iedereen. De Business Consultant buigt zich over belangrijke uitdagingen en vertaalt deze naar gestructureerde verbeterprojecten en nieuwe formules.

Over Alliander

Alliander ontwikkelt en beheert energienetten. Via haar kabels en leidingen ontvangen ruim drie miljoen huishoudens en bedrijven in de regio’s Noord, Oost en West elektriciteit, gas en warmte. De meer dan 90.000 km elektriciteitsnet en 40.000 km gasnet van Alliander behoren tot een van de betrouwbaarste netten ter wereld. Alliander bestaat uit een groep bedrijven – waaronder Liander, Qirion en Kenter – elk met een eigen specialisme. Door haar netwerk continu te verbeteren, bereidt Alliander zich voor op een toekomst waarin iedereen onder gelijke condities betaalbare en duurzame energie kan gebruiken, produceren en delen. In totaal telt het bedrijf 7.000 medewerkers.

Strategisch Resource Management

De afdeling Strategisch Resource Management (SRM) speelt een cruciale rol in het waarmaken van de ambities van Alliander. Het doel: de maakbaarheid van het werkpakket borgen, nu en in de toekomst. De afdeling zorgt ervoor dat het werk integraal gepland wordt en dat resources optimaal beschikbaar, inzetbaar en tijdig op de juiste plek aanwezig zijn. De SRM-afdeling telt zo’n tachtig collega’s die zijn opgedeeld in verschillende teams. Een van die teams is Visie & Ontwerp. Dit team, voornamelijk werkend vanuit de kantoren in Amsterdam en Arnhem, houdt zich bezig met complexe middel- en langetermijnvraagstukken over de supply chain van de organisatie. Als spil van alle operationele afdelingen onderhoudt Visie & Ontwerp nauw contact met allerlei andere afdelingen, en bekijkt hoe het waarde aan al deze afdelingen kan toevoegen.

Over de vacature: Business Consultant

De Business Consultant maakt deel uit van dit Visie & Ontwerpteam, dat als taak heeft om de strategische richting van Liander – verantwoordelijk voor de dagelijkse distributie van gas en elektra over de netten van Alliander – te concretiseren en in te vullen. Het team telt op dit moment een kleine twintig mensen en breidt in rap tempo uit. De strategieconsultants, business consultants en supply managers in het team bepalen en implementeren manieren en formules waarmee de operationele afdelingen van Liander optimaal kunnen worden georganiseerd. Dit alles doen zij onder leiding van Manager Visie & Ontwerp, Jorg van de Kamp.

De Business Consultant brengt focus aan in verschillende verandertrajecten en stippelt heldere plannen uit om deze goed in de organisatie te verankeren. Projecten kunnen over huidige leveranciers- en uitvoeringsmodellen gaan, maar ook over situaties in de (verre) toekomst. Een voorbeeld van een traject waar de Business Consultant zich over buigt, is het vraagstuk rondom de nieuwe inrichting van de laagspanningsnetten. Onder druk van dreigende congestie moet deze productiestraat flink aangepast en vereenvoudigd worden. De visie voor hoe dit moet worden aangepakt, ligt er; de Business Consultant ziet erop toe dat alle fases en stappen in het project goed worden doorlopen. De Business Consultant houdt data en marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten, en vertaalt deze effectief naar kansen, risico’s en concrete verbeterplannen. Door zaken gestructureerd en overtuigend over te brengen, creëert zij/hij gemakkelijk draagvlak voor ideeën. In een dynamische organisatie als Alliander is verbinding ontzettend belangrijk, en de Business Consultant weet collega’s en andere partijen bij veranderingen goed aan boord te krijgen én te houden. Voor deze rol zijn sterke communicatieve vaardigheden en stakeholdermanagementskills geen nice-to-have maar een absolute must. In het relatief nieuwe team krijgt de Business Consultant veel vrijheid en verantwoordelijkheid om zelfstandig projecten te leiden. Dat vraagt om een inhoudelijk sterke, resultaatgedreven verbinder die heel graag een steentje bij wil dragen een van de grootste uitdagingen van onze tijd.

“Als Business Consultant schakel je met veel verschillende partijen. Dit complexe stakeholderveld maakt de rol behoorlijk uitdagend en geweldig tegelijk. Je kunt overal meekijken, er wat van vinden en invloed uitoefenen. Je opereert echt in het hart van de organisatie.” – Jorg van de Kamp, Manager Visie & Ontwerp

 

Interesse?

Alliander werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian den Dekker via vivian.dendekker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian den Dekker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.