Assortment Compliance Manager

Assortment Compliance Manager

 • Legal
 • Consumer
 • Utrecht
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 1536 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de bol.com vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

Kandidaatprofiel*

 • Meer dan 7 jaar werkervaring
 • In compliance of policy-ontwikkeling
 • Projectmanagement
 • Leidinggevende ervaring
 • Juridische mindset
 • Gestructureerd

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

De consistent hoge kwaliteit van zijn tientallen miljoenen artikelen is een belangrijke USP van bol.com. De Assortment Compliance Manager borgt die betrouwbaarheid door te anticiperen op veranderende wet- en regelgeving, en leiding te geven aan het team dat ervoor zorgt dat bol.com volledig in control is over het hele assortiment.

Over bol.com

Winkelen bij ‘de winkel van ons allemaal’ is eenvoudiger en laagdrempeliger dan ooit. Alle artikelen – ruim 47 miljoen stuks – zijn in een paar klikken besteld en niet veel later bezorgd. Van e-books tot tuinsets en van drones tot woonaccessoires: bol.com heeft het allemaal, en nog veel meer. Maar het bedrijf is meer dan alleen een webwinkel: het is een retail-techplatform dat zo’n vijftigduizend externe partners een kanaal biedt om hun producten aan te bieden en hen helpt om hun bedrijf te runnen.

Bol.com’s platform is nooit af. Al sinds 1999 vindt het bedrijf retail steeds opnieuw uit en dat wil het blijven doen. Onderdeel daarvan is zorgen dat het enorme assortiment onderscheidend blijft en de kwaliteit altijd vooropstaat. De Assortment Quality & Compliance-afdeling speelt daarin een belangrijke rol. Zij zorgen voor datagedreven, schaalbaar kwaliteitsbeleid en handhaving die in lijn is met de snel veranderende wetgeving en bol.com’s eigen hoge, interne kwaliteitsstandaarden, en dat tegelijkertijd de platformpartners de ruimte biedt om te ondernemen.

Vacature: Assortment Compliance Manager

De Assortment Compliance Manager geeft leiding aan het team dat door middel van – vaak complexe – projecten de kwaliteit van bol.com’s enorme assortiment borgt. Zij/hij anticipeert continu op veranderende wet- en regelgeving door kwaliteitsbeleid te ontwikkelen, daar draagvlak voor te creëren, handhaving in te richten en adoptie ervan aan te jagen. Daarbij weegt de Assortment Compliance Manager zorgvuldig de verschillende belangen tegen elkaar af, waaronder die van klanten, platformpartners en commerciële teams. Zij/hij rapporteert aan de Head of Assortment Quality & Compliance en stuurt een team van ongeveer zes Compliance Project Leads aan.

De Assortment Compliance Manager overziet projecten van begin tot eind: van initieel voorstel tot de (juridische) vastlegging en daadwerkelijke handhaving van het beleid. De vertaling van juridische regels en principes naar de dagelijkse praktijk is daarin cruciaal. Zij/hij zorgt ervoor dat de projecten leiden tot concrete aanpassingen en nieuwe processen en niet blijven hangen in adviezen en presentaties. Projecten die de Assortment Compliance Manager overziet, richten zich bijvoorbeeld op wet- en regelgeving (de Digital Services Act en General Product Safety Regulation), productveiligheid, duurzaamheid, controversiële artikelen, privacy en dierenwelzijn.

De Assortment Compliance Manager heeft een stevige ruggengraat nodig. Zij/hij heeft namelijk te maken met verschillende belangen, zowel intern als extern, waar zij/hij een goede balans tussen moet vinden. Dat is een spanningsveld waar je veel waarde kan creëren, voor bol.com en voor de consument.” – Jeroen van Deurzen, Head of Assortment Quality & Compliance

Samenwerking is een belangrijk onderdeel van de rol. De Assortment Compliance Manager heeft te maken met een uitgebreid stakeholderveld, zowel intern als extern. Zo schakelt zij/hij onder andere met de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), en werkt veelvuldig samen met Legal, Public Affairs, Compliance, Partner Service en met de commerciële teams. Ook zoekt de Assortment Compliance Manager de samenwerking op met bol.com’s Product/IT & Data Science team om met innovatieve oplossingen schaalbaar het immense assortiment te beheren. Daarbij kan onder meer gedacht worden aan modellen om potentieel controversiële boeken op te sporen.

Met betrouwbaarheid als een van bol.com’s strategische speerpunten, werkt de Assortment Compliance Manager in het hart van de strategie. De enorme schaal waarop bol.com opereert, geeft de rol bovendien een sterk pionierend karakter. Voor een ervaren projectmanager biedt deze uitdagende positie een uitgelezen kans op exposure, impact en mooie interne doorgroeimogelijkheden.

Interesse?

Bol.com werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Martine Francken via  martine.francken@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature. 

Contact

Martine Francken Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.