Algemeen Directeur

Algemeen Directeur

 • General Management
 • Technology
 • Alkmaar
 • Gepubliceerd op: 10 juli 2024
 • Vanaf 12 jaar werkervaring
 • 771 views

Kandidaatprofiel*

 • Ten minste 12 jaar ervaring
 • Met commercieel leiderschap
 • En productstrategie
 • Binnen SaaS-bedrijven
 • General management
 • Inspirerend leiderschap in een informele cultuur

* Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen, terwijl mannelijke kandidaten dat al bij 60% doen. Dus herken jij je in deze uitdaging, maar aarzel je of je aan alle eisen voldoet? Dan zien we je CV graag tegemoet.

Download volledig profiel

Direct solliciteren

Toernooi Software is internationaal marktleider in SaaS-oplossingen voor toernooiplanning van racketsporten, zoals tennis, badminton en padel. Sinds dit jaar heeft het bedrijf een nieuwe, betrokken investeerder, met ambitieuze plannen voor schaalbaarheid, innovatie en groei. De nieuwe Algemeen Directeur vervangt de founders, die vrijwillig een stap terug doen, en zorgt voor verdere, internationale groei

Over Toernooi Software

Toernooi Software is letterlijk het schoolvoorbeeld van een passieproject dat uitgroeide tot een succesvol bedrijf. Zo’n dertig jaar geleden ontwikkelden twee vrienden, in het kader van een studieopdracht, software om het toernooi van hun tennisvereniging te plannen. Al snel bleek dat andere clubs en sportbonden ook interesse hadden. Zo is het bedrijf organisch gegroeid op internationale schaal. Nu is Toernooi Software wereldmarktleider in software voor racketsporten en bedient het een divers klantenbestand van meer dan tweeduizend sportfederaties en sportclubs in meer dan honderdveertig verschillende landen.

De afgelopen dertig jaar heeft Toernooi Software jaarlijks sportbonden (en daarmee landen) toegevoegd aan deze loyale klantenbasis. In nauwe afstemming met de klanten is het aanbod verder ontwikkeld. Zo ontstond een pakket aan oplossingen dat naadloos aansloot bij de behoeften van gebruikers. Toernooi Software heeft de planning van meerdere WK’s al in goede banen geleid. De oplossingen van Toernooi Software omvatten afvalschema’s, poules, wedstrijdplanning en baanindeling. Maar ook een online scoreboard of rankingsysteem en een automatische presentatie met toernooigegevens behoren tot de mogelijkheden. De organisator van het toernooi wordt volledig ontzorgd en de spelers kunnen zich richten op de prestaties en het plezier op het veld. De twee founders koesteren nog altijd een grote passie voor hun product, maar hebben ervoor gekozen om op managementvlak een stap terug te doen. Zij blijven in een inhoudelijke adviesrol bij het bedrijf betrokken. Daardoor is ruimte ontstaan voor een nieuwe Algemeen Directeur, die Toernooi Software verder gaat opschalen.

Vacature: Algemeen Directeur

De Algemeen Directeur leidt het team van ongeveer twintig fte’s in het Alkmaarse kantoor van Toernooi Software. Dit team heeft een stevige focus op development, met goede software engineers en een product manager. De Algemeen Directeur hoeft niet zelf te kunnen programmeren, maar denkt wel op productniveau mee en zet strategische lijnen uit voor de toekomst van de SaaS-oplossingen van het bedrijf. Daarbij behoudt zij/hij de cultuur van responsiviteit op klantverzoeken, maar onderzoekt zij/hij ook de mogelijkheden om proactief te innoveren en op basis van marktonderzoek en productvisie een richting in te slaan. Dit gebeurt in samenwerking met de investeerder, Festos, die zich betrokken opstelt. Vanuit de bonden zal de trend en wens de komende jaren gericht zijn op ‘player engagement’. Ontwikkelingen die hieraan bijdragen zullen extra aandacht krijgen – naast verbreding naar andere sporten.

Op het gebied van sales en marketing brengt de Algemeen Directeur nieuw elan in het bedrijf. Tot dusver kwam sales voort uit een organisch gegroeid, ijzersterk imago: Toernooi Software staat alom bekend als zeer gebruiksvriendelijk. De Algemeen Directeur zal een commerciële strategie ontwikkelen waarbij bonden, clubs en spelers verder betrokken worden in het gebruik van Toernooi Software. De juiste kandidaat voor deze rol is een allround leider die zich thuis voelt in een klein maar groeiend bedrijf. Zij/hij heeft commerciële kwaliteiten, maar heeft geen sterk commerciële organisatie om zich heen nodig om effectief te zijn. De kandidaat is bekend met SaaS, kan op productniveau de inhoud in en weet een team te bouwen. In deze rol krijgt een charismatische general manager de kans om een wereldmarktleider die al decennia bewezen succesvol is, nog verder te schalen.

Interesse?

Toernooi Software werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem contact op met Vivian Linker via vivian.linker@topofminds.com om te laten weten dat je interesse hebt in deze vacature.

Contact

Vivian Linker Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

Algemeen Directeur

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.