Tata Steel

Tata Steel

Tata Steel

Tata Steel is één van Europa’s grootste staalbedrijven. Jaarlijks produceert, bewerkt en distribueert Tata Steel 12 miljoen ton hoogwaardig staal, voor bijvoorbeeld de bouw, de auto-industrie en de lucht- en ruimtevaart. De klanten van het bedrijf zijn zeer veeleisend en kiezen voor Tata Steel om de hoge kwaliteit van de producten.

 

Tata Steel is een grote, internationale speler. Het bedrijf blinkt uit in haar marktbenadering. Tata Steel heeft sterke, langdurige samenwerkingsverbanden met haar klanten, bijvoorbeeld in gezamenlijke ontwikkeling van innovatieve oplossingen. Tevens loopt het bedrijf voorop waar het gaat om waardecreatie en verantwoord ondernemen.

Werk omgeving

Bij Tata Steel Europa werken in totaal 21.000 mensen. Daarvan werken er 9.000 in IJmuiden en zij doen dat met veel trots. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de lijstjes waarin Tata Steel hoog scoort waar het gaat om goed werkgeverschap. Zo stond het bedrijf in 2017 op plek 2 op de lijst van MT 500 met de beste bedrijven van Nederland. Het feit dat je de producten van Tata Steel overal tegenkomt en het daarmee een hoge relevantie heeft, is één van de redenen die medewerkers noemen wanneer je hen hiernaar vraagt.

De sfeer in het bedrijf is informeel. Bij iedereen staat de deur open, ook letterlijk. Mensen lopen makkelijk bij elkaar binnen. Tata Steel geeft haar mensen veel vrijheid en autonomie en stimuleert creativiteit en eigen initiatief. Daarbij zijn er, juist door de omvang en het internationale karakter van het bedrijf, veel carrièremogelijkheden en volop kansen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Protact

Waar Tata Steel zich vroeger toelegde op het produceren van hoogwaardig staal voor haar directe klanten, richt het bedrijf zich nu ook op consumententrends en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen die de maatschappij beter maken. Een recent voorbeeld daarvan is de ontwikkeling van Protact, een innovatie die de verpakkingsindustrie op z’n kop zal zetten.

Protact is een nieuw type staal met een meerlaagse polymeren coating en is speciaal ontwikkeld voor het verpakken van voedsel. Traditioneel worden blikjes met een laklaag bewerkt. Een intensief en milieubelastend proces. Dankzij de polymeerlaag op het verpakkingsstaal is dit proces overbodig. Daardoor wordt can making niet alleen veel makkelijker, maar is het ook beter voor de voedselveiligheid, energiezuiniger, sneller, compacter en is het materiaal oneindig recyclebaar zonder verlies van kwaliteit.

Daarbij biedt Protact grote voordelen voor de brand owners (FMCG) en de retailers. Zo geeft het materiaal veel meer ruimte voor het ontwerpen van creatieve verpakkingen en is het veel makkelijker en goedkoper om snel nieuwe ontwerpen en vormen in de markt te zetten, ook als de volumes nog beperkt zijn.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.