Tata Steel vacatures

Tata Steel vacatures

Tata Steel

Van vliegtuigen tot bruggen tot auto’s tot frisdrankblikjes, batterijen en paperclips – staal is een industrie waar miljarden euro’s in om gaan. Een van Europa’s grootste staalbedrijven is Tata Steel. Ieder jaar produceert, bewerkt en distribueert dit bedrijf 12 miljoen ton hoogwaardig staal. De klanten van Tata Steel zijn zeer veeleisend en gaan in zee met Tata Steel vanwege de hoge kwaliteit. De missie van Tata Steel is om verantwoord staal maken, vanuit een gezonde balans tussen de belangen voor mens, milieu, omgeving en het bedrijf.

Tata Steel is een grote, internationale speler. Het bedrijf blinkt uit in haar marktbenadering. Tata Steel heeft sterke, langdurige samenwerkingsverbanden met haar klanten, bijvoorbeeld in het gezamenlijke ontwikkelen van innovatieve oplossingen. Tevens loopt het bedrijf voorop waar het gaat om waardecreatie en verantwoord ondernemen. Zowel de grote schaal als de focus op kwaliteit en innovatie maken werken bij Tata Steel interessant voor een breed palet aan professionals en executives.

Werken bij Tata Steel

Tata Steel Europa heeft meer dan twinting duizend medewerkers. Daarvan werken er negen duizend in IJmuiden en zij doen dat met veel trots. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de onafhankelijke rankings. Tata Steel scoort altijd hoog waar het gaat om goed werkgeverschap. Zo stond het bedrijf in 2017 op plek twee op de lijst van MT 500 met de beste bedrijven van Nederland. Het gegeven dat de producten van Tata Steel overal aanwezig en relevant zijn, is één van de redenen die medewerkers noemen wanneer je hen hiernaar vraagt.

De bedrijfscultuur is informeel. Bij iedereen staat de deur open, ook letterlijk. Collega’s lopen makkelijk bij elkaar binnen op kantoor. Tata Steel geeft haar werknemers veel vrijheid en autonomie en stimuleert creativiteit en eigen initiatief. Daarbij zijn er, juist door de omvang en het internationale karakter van het bedrijf, veel carrièremogelijkheden en volop kansen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. Bij Tata Steel kom je niet alleen werken voor een specifieke vacature, maar voor een hele carrière.

Protact

Waar Tata Steel voorheen focuste op het produceren van hoogwaardig staal voor haar directe klanten, richt het bedrijf zich nu ook op consumententrends en het ontwikkelen van innovaties die de maatschappij beter maken. Een recent voorbeeld daarvan is de ontwikkeling van Protact, een innovatie die de verpakkingsindustrie op z’n kop zet.

Protact is een nieuw type staal met een meerlaagse polymeren coating. Het is speciaal ontwikkeld voor het verpakken van voedsel. Traditioneel worden blikjes met een laklaag bewerkt. Een intensief en milieubelastend proces. Dankzij de polymeerlaag op het verpakkingsstaal is dit niet meer nodig. Daardoor wordt het maken van blikjes niet alleen veel makkelijker, maar is het ook beter voor de voedselveiligheid, energiezuiniger, sneller, compacter en is het materiaal oneindig recyclebaar zonder verlies van kwaliteit. Bovendien biedt Protact grote voordelen voor de merkeigenaren (FMCG) en de retailers, omdat het veel meer ruimte geeft voor het ontwerpen van creatieve verpakkingen. Ook is het veel makkelijker en goedkoper om snel nieuwe ontwerpen en vormen in de markt te zetten, zelfs bij beperkte volumes.

Doordat Tata Steel werkt aan dit soort innovaties, onstaan er met regelmaat vacatures voor strategische professionals en executives.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.