Refresco

Refresco

Veel grote internationale FMCG merken laten hun (fris)dranken bottelen door Refresco. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf werd in 2000 opgericht en maakte de afgelopen twintig jaar een indrukwekkende groei door. Inmiddels telt Refresco zeventig fabrieken in meerdere landen en bottelde het vorig jaar meer dan 11 miljard liter frisdrank. In Europa en Noord-Amerika is Refresco de onbetwiste marktleider.

Refresco is een zeer gedecentraliseerde organisatie. Op het hoofdkantoor in Rotterdam werken ‘slechts’ honderd mensen, versus ruim 12.000 medewerkers elders in de wereld. Het vertrouwen in de kracht van goede, lokale teams is kenmerkend voor Refresco’s handelswijze. Wat in Rotterdam wordt besloten, heeft impact op de wereldwijde organisatie, maar het is aan de lokale teams om te bepalen hoe daar per land optimaal vorm aan gegeven wordt.

Dat geldt eveneens voor het vertrouwen dat men op het hoofdkantoor in elkaar heeft. Empowerment staat bij Refresco zeer hoog in het vaandel: van elke medewerker – van de CEO tot de receptioniste – wordt verwacht dat zij/hij dagelijks tien beslissingen neemt. Ze hoeven niet alle tien even succesvol uit te pakken; als ze maar genomen worden. Een dergelijke mate van ondernemerschap kom je in dit soort grote bedrijven niet vaak tegen, net als de vrijheid en verantwoordelijkheid die medewerkers krijgen.

De wens om te (blijven) groeien klinkt door in alle lagen van de organisatie. Dat vertaalt zich in een enorm ondernemende groep mensen, waarin men continu dingen in beweging zet en impact wil maken. Vanuit Refresco is veel aandacht voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.