Impala Studios

Impala Studios

Het weerbericht of je vluchtgegevens checken, iets berekenen, muziek maken of een spel spelen, tegenwoordig doen we het allemaal op onze telefoon. En de kans is groot dat je dit doet met een app van Impala Studios. Dit Nederlandse bedrijf is in tien jaar tijd namelijk uitgegroeid tot Europees leider in het bedenken, ontwikkelen en publiceren van mobiele applicaties. Van praktisch tot entertainment, vandaag de dag behoren de meer dan vijftien zelfontwikkelde apps voor iOS en Android tot dé top-category apps van de wereld.

Aangezien Impala Studios in opdracht van zichzelf werkt, is er hier geen sprake van een groot salesapparaat of extern klantcontact. Het verdienmodel is daarentegen gericht op advertentie-inkomsten, in-app aankopen en abonnementen. Hier werken Developers puur inhoudelijk aan een totaalproduct dat uiteindelijk door tientallen miljoenen mensen wereldwijd wordt gedownload.

 

 

Om zowel de kwalitatieve output als de continue groei te blijven behouden, is Impala Studios sinds vorig jaar de organisatiestructuur aan het updaten. Deze professionaliseringsslag richting een productgeoriënteerde organisatie neemt steeds duidelijkere vormen aan door de inrichting van o.a. cross-functionele productteams. Impala heeft recente plannen voor het openen van buitenlandse dependances en het aantal collega’s is sinds vorig jaar met bijna de helft gegroeid naar veertig.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.