HBM Machines HBM Machines

HBM Machines

De missie van HBM Machines
Volgens HBM Machines is ‘het juiste gereedschap het halve werk’. Dat beamen de vakmannen, vakvrouwen en alle andere professionele klussers die voor het betere klus- en bouwwerk vertrouwen op het gereedschap en de machines van HBM Machines. Wat ruim vijftig jaar geleden begon als bescheiden gereedschapswinkel in Gouda (waar de familie boven de winkel woonde), is een halve eeuw later uitgegroeid tot één van de bekendste leveranciers van machines, gereedschap en toebehoren. Vorig jaar prijkte HBM Machines op plek 78 in Twinkle’s ranglijst van grootste webshops van Nederland.

Werken bij HBM Machines
In 2020 nam investeringsfonds RB Family Capital een meerderheidsbelang in HBM Machines. Het betekende het einde van het familiebedrijf zoals het ooit door vader en twee zoons werd op- en uitgebouwd, maar betekende tegelijkertijd een ongekende impuls voor de toekomst van het bedrijf. Vader Buitelaar is inmiddels niet meer actief in het bedrijf, maar de beide zoons hebben nog een adviserende rol.

Met RB Family Capital aan boord kan HBM Machines grote stappen zetten om haar internationale groeiambities te realiseren. De transformatie om dat te bereiken, is inmiddels in volle gang.

Bedrijfscultuur bij HBM Machines
HBM Machines is groot geworden door passie voor het vak, groot durven denken en zichzelf continu blijven uitdagen. Die ondernemende mindset is tekenend voor de cultuur van het bedrijf. Het is een platte organisatie waar men wars is van bureaucratie, graag snel schakelt en zo mogelijk nóg sneller actie onderneemt. Eigen inbreng wordt niet alleen gewaardeerd, maar ook enorm aangemoedigd. Datzelfde geldt voor persoonlijke ontwikkeling, binnen HBM Machines een groot goed.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.