Folat

Folat

Over Folat

Folat staat voor folie en latex ballonnen. Daarmee begonnen Alex Adrichem en Marc Mulckhuyse in 1993 hun bedrijf in feestartikelen. Sinds die tijd heeft Folat een continue groei doorgemaakt. Inmiddels biedt het bedrijf een breed scala aan feestartikelen en ontwikkelt het totaalconcepten voor winkel-, product- of themapresentaties.

De producten van Folat omspannen alles wat je nodig hebt voor een leuk (verjaardags-)feestje. Van allerlei soorten ballonnen tot bordjes en bekers, en van slingers en overige decoratie tot kleding en accessoires. Ook verkoopt Folat themaproducten voor onder andere carnaval, Koningsdag, Oktoberfest, Halloween, nieuwjaar en kerst. Bij de ontwikkeling van feestartikelen kan Folat gebruikmaken van een heel aantal licenties, waaronder die van De Smurfen, Woezel en Pip, Studio100 en Disney.

DE HELE WAARDEKETEN IN EIGEN HAND

Een van de succesfactoren van Folat is dat het bedrijf de gehele waardeketen zelf in handen heeft. Elk jaar ontwerpt Folat zo’n 800 nieuwe producten, die vervolgens in China ontwikkeld en geproduceerd worden. Ook de sales, marketing en distributie neemt het bedrijf zelf voor haar rekening. Daarmee kan Folat haar klanten een compleet en innovatief assortiment bieden van uitstekende kwaliteit.

De producten van Folat vind je op heel veel plekken terug. Van bekende Retailers, huishoudzaken, tot boekwinkels, verkooppunten in pretparken en online. Ongeveer de helft van de producten verkoopt Folat onder haar eigen merk. De rest ligt in de schappen als private label, zoals bij supermarktketens en bekende discounters.

DISTRIBUTIECENTRUM MET DE MODERNSTE TECHNOLOGIE

Folat heeft in Velsen-Noord een gigantisch distributiecentrum DistriParty B.V., van alles bij elkaar meer dan 12.000 vierkante meter. In dit distributiecentrum is plaats voor ongeveer 16.000 pallets, en per dag worden er vanuit Velsen-Noord meer dan 5000 pakketjes verstuurd. Het mooie aan deze locatie is dat het dichtbij de haven van IJmuiden ligt. De afstand van distributiecentrum naar terminal is in vijf minuten te overbruggen. Dat maakt de distributie erg efficiënt.

Ook binnen de muren van het distributiecentrum heeft Folat efficiëntie hoog in het vaandel. In het DC wordt onder andere gebruik gemaakt van de vooraanstaande warehousingtechnologie Blue Cube. Dit robotische systeem zorgt voor een extreem betrouwbaar proces dat de beschikbare ruimte zeer efficiënt gebruikt.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.