Buying Manager Cosmetica

Buying Manager Cosmetica

 • Sales
 • Consumer
 • Amsterdam
 • 1029 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Bijenkorf vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

De Bijenkorf is de ‘Road to Premiumship’ succesvol ingeslagen. De uitbreiding en upgrade van het assortiment en de smaakvolle inrichting van de winkels bieden een unieke shopping experience. De cosmetica afdeling is het fundament van deze beleving: het is het eerste dat bezoekers zien wanneer ze de winkel binnenstappen. Cosmetica is een dynamische markt: veelbelovende nieuwe merken ontstaan en grote, beroemde merken lanceren innovatieve producten. Het is aan de Buying Manager Cosmetica samen met zijn/haar team om in te spelen op deze ontwikkelingen, de bezoekers te intrigeren met unieke producten en merken, en zo het fundament van de Bijenkorf te versterken.

De Bijenkorf (onderdeel van de Selfridges Group) biedt haar bezoekers een exclusief assortiment, unieke concepten en luxueuze designermerken als Louis Vuitton, Chanel en Cartier. Het warenhuis heeft flagshipstores in steden van internationale allure. Het doel van de Bijenkorf is om voor iedere gast ieder winkelbezoek tot een belevenis te maken. Op het Servicekantoor in Amsterdam-Zuidoost werken ongeveer 400 medewerkers vanuit verschillende specialisaties iedere dag aan het verbeteren van de bezoekerservaring. Zo probeert de inkoop afdeling de klant elk bezoek weer te verrassen en te inspireren met een onderscheidend, gevarieerd en hoogstaand merkenaanbod en een unieke winkelervaring.

CATEGORIE MET EEN UNIEKE DYNAMIEK

Cosmetica is een unieke categorie. Wanneer bezoekers een Bijenkorf binnenlopen is de cosmetica afdeling het eerste dat ze tegenkomen. Daarmee ligt de categorie aan de basis van de winkelbeleving. Het gaat erom hoe de producten voelen, hoe ze ruiken, en hoe je geholpen wordt en advies krijgt. Een vernieuwend en onderscheidend merkenaanbod staat hoog op de agenda en een hechte relatie met de merken is daarvoor cruciaal.

“Onlangs hebben we een ambitieus vijfarenplan uitgewerkt voor de cosmetica afdeling. De nieuwe Buying Manager Cosmetica is, samen met zijn/haar team, verantwoordelijk voor de uitvoering van deze strategie, en daarmee voor het uitbouwen van de omzet in deze categorie.” – Ninke Gijzel, Buying Director

Vacature: Buying Manager Cosmetica

De Buying Manager Cosmetica is – samen met de Commercial Planning Manager – verantwoordelijk voor het realiseren van de commerciële en financiële targets van de categorie, voor zowel de winkels als e-commerce. Daartoe ontwikkelt de Buying Manager Cosmetica een creatieve en vernieuwende visie op cosmetica. Dat komt tot uiting in de merkenselectie, maar ook in de lay-out van de winkel. Hij/zij is het aanspreekpunt voor de Store Managers waar het gaat om de vertaling van concepten naar de winkelvloer. Binnen de Selfridges Group wordt door de Buying Managers samengewerkt; uit deze samenwerking haalt hij/zij inspiratie wat betreft ontwikkelingen in de markt en over het optimaliseren van de samenwerking met de merken.

AANSTUREN VAN COSMETICA TEAM

De Buying Manager Cosmetica geeft leiding aan het Cosmetica team en heeft vier direct reports: een Buyer, een Junior Buyer, een Assistent Buyer en een Retail Coördinator. Ook is er een Commercial Coördinator aangesloten bij het team, hij/zij werkt vanuit marketing mee aan de doorvertaling van marketing concepten en afspraken naar de markt. De Buying Manager Cosmetica rapporteert rechtstreeks aan de Buying Director en is intern aanspreekpunt voor directie en collega’s over alles wat met de categorie te maken heeft.

MARKETING EN RELATIEMANAGEMENT

Cosmetica is marketing. Dit is – meer dan bij andere categorieën – de hoofdzaak. Launches van producten, events, magazine-uitingen en exclusiviteit maken de cosmetica merken tot wat ze zijn. Daardoor is een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van de Buying Manager Cosmetica het onderhouden van een goede relatie met de verschillende merken. Balans is hierbij het sleutelwoord. Balans tussen hard onderhandelen en zorgen dat de merken de Bijenkorf hun nieuwste en beste producten gunnen.

Alleen door een goede relatie met de merken en een goed begrip van de markt kan de Buying Manager Cosmetica een onderscheidend en vernieuwend assortiment realiseren en snel anticiperen op actuele ontwikkelingen. De Buying Manager Cosmetica is eindverantwoordelijk voor de afspraken en contracten met de verschillende merken en de naleving daarvan in de winkels. Daarbij geldt dat iedere locatie anders is. De Bijenkorf in Amsterdam heeft een ander profiel dan die in Rotterdam, bijvoorbeeld wat betreft winkeloppervlakte en type bezoekers.

“Samen met de directie ben je in deze senior management positie direct verantwoordelijk voor de koers en uitvoering van de premium strategie van de Bijenkorf. Je kunt hier een mooie impact maken in het huidige cosmetica landschap.” – Geert de Vries, Manager HR

 

Ervaring

 • WO-niveau
 • 8+ jaar ervaring in een commerciële marketing- en/ of inkooprol
 • Ervaring in cosmetica of luxe merkomgeving is een pré

Persoonlijkheid

 • Snel en doortastend
 • Denken in kansen
 • Overtuigend
 • Leiderschap
 • Resultaatgedreven
 • Netwerker
 • Verantwoordelijkheid nemen

De Bijenkorf werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds. Neem voor meer informatie contact op met Barbara Sauter via barbara@topofminds.com.

Contact

Buying Manager Cosmetica Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.