Your Special Delivery Service (YSDS)

Your Special Delivery Service (YSDS)

Over Your Special Delivery Service (YSDS)

Special to you, Delivery by us: dat is de slogan van Your Special Delivery Service. Als een bedrijf of persoon iets wil versturen dat ‘gevoelig’, uitzonderlijk duur of op een andere manier bijzonder is, kloppen ze bij YSDS aan. Net als wanneer de bestemming niet gemakkelijk te bereiken is via de gangbare routes, maar deze toch zo snel mogelijk bereikt moet worden. Eigen vliegtuigen hebben ze niet; wel een enorm netwerk in de logistiek waaruit ze voor klanten de snelste en meest efficiënte oplossing destilleren, om vervolgens het hele traject van A tot Z te coördineren. Van pickup tot packaging, papierwerk (zoals douane documentatie), labeling, shipping, handling en tracking: YSDS neemt de klant alles uit handen.

Passie voor dienstverlening

De van oorsprong Zweedse scale-up begon in 2006 met het aanbieden van logistieke services voor verschillende industrieën. Ook al is de core business de afgelopen jaren hier en daar bijgeschaafd; de passie voor dienstverlening is altijd leidend gebleven. De extra mile lopen ze bij YSDS regelmatig; alles wat nodig is om ervoor te zorgen dat de bestelling op tijd de juiste bestemming bereikt.

Nichemarkt: op maat gemaakte transportoplossingen

De focus van YSDS is de afgelopen jaren steeds meer toegespitst op een logistieke nichemarkt: bijzondere verzendingen. Variërend van kunstobjecten tot farmaceutische producten, corporate items (de laptop van de CEO), kostbare IT-producten (drones, een hololens) – en alles daartussenin.

YSDS is een relatief klein bedrijf waar, verspreid over twaalf vestigingen in zeven landen, in totaal 110 mensen werken, aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Stockholm. Het Amsterdamse kantoor staat in Amsterdam-Noord en telt zes enthousiaste, jonge medewerkers. Elk land wordt geleid door een Country Manager – waarvan er in totaal zeven zijn – en die elk kwartaal bij elkaar komen voor overleg. Maar ook tussentijds is er veel contact: lijnen zijn kort binnen YSDS.

Ambitieuze groeiplannen

De ambities van YSDS zijn niet mals: de komende drie jaar wil de scale-up de omzet verdubbelen. Nieuwe markten aanboren en meer kantoren openen is onderdeel van de roadmap naar succes. In sommige landen groeit de organisatie al flink, terwijl de groei op andere plekken nog wat achterblijft. De Nederlandse tak groeide afgelopen jaar met 30 procent. Die stijgende lijn moet doorgetrokken worden – liefst zo steil mogelijk.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.