Wolk Company

Wolk Company

Ondernemen met een missie

Ieder jaar belanden in Nederland bijna 120 duizend ouderen op de spoedeisende hulp nadat ze zijn gevallen, en zo’n 14 duizend van hen loopt een gebroken heup op tijdens de val. Een situatie die op individueel niveau problemen veroorzaakt bij de ouderen en op maatschappelijk niveau hoge medische kosten met zich meebrengt. Gelukkig heeft het team van de Nederlandse start-up Wolk Company een unieke en veelbelovende oplossing bedacht: Wolk! Een heupairbag die ouderen onder hun kleding dragen en die hen beschermt tegen de impact van een val.

Het begon met een suprise

“The guys who save hips”, dat is hoe het team van Wolk Company zichzelf ziet. Het startte allemaal met de  Sinterklaassurprise die Hans Schröder in december 2012 voor zijn moeder maakte: een opblaasbare zwemband als airbag, nadat zij aan een nare val verwondingen had overgehouden. Uiteraard bedoeld als grap, maar door de positieve reacties besloot Schröder dit idee verder uit te werken. Samen met co-Founder Filippo van Hellenberg Hubar onderzocht hij de haalbaarheid van het product en besloten zij een prototype te ontwikkelen.

Werken bij Wolk Company

Wolk is een start-up met een open cultuur en platte organisatiestructuur. Het ambitieuze team van Wolk Company heeft een indrukwekkend product ontwikkeld dat een toegankelijke en bewezen oplossing biedt voor een groot wereldwijd probleem. Daarmee biedt deze werkgever een unieke kans om niet alleen een sleutelrol spelen in de groei van een veelbelovende start-up, maar ook een positieve impact te hebben op het leven van miljoenen ouderen

Vacatures bij Wolk Company

Actuele vacatures