Wessanen Benelux

'Ambitie Wessanen is terug' kopte de Telegraaf eind oktober 2015. Door de stijgende vraag naar gezonde en duurzame voeding verkocht Wessanen 7% meer producten in Q3 2015. De omzet steeg met 20% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat zijn mooie resultaten, waardoor er mogelijkheden en kansen liggen binnen strategie, sales en marketing.

Wessanen Benelux

Wessanen Benelux is het bedrijf achter bekende, duurzame merken zoals Clipper Tea en Zonnatura. Het bedrijf bestaat inmiddels meer dan 250 jaar en is vooral actief in Europa op het gebied van biologische producten. En dat gaat goed, vertelt Ronald Merckx (CFO Wessanen): "We groeien harder dan de markt, daardoor blijft er meer geld over om te investeren in onze merken." Dat betekent uitbreiding van het merkenportfolio, toevoegen van nieuwe producten en stimuleren van innovaties. Zonnatura heeft bijvoorbeeld dertig nieuwe producten ontwikkeld in 2014 en staat nu in de top honderd grootste merken, met een gemiddelde omzetgroei van 20 procent. Het zijn innovatieve producten die inspelen op de vraag van de consument, zoals speltwafels en pindakaas zonder toegevoegde suiker.

Duurzaam en bewust

De missie 'healthier food, healthier people, healthier planet' is het uitgangspunt. Deze missie reikt verder dan de bedrijfsactiviteiten van Wessanen en is voelbaar tot op de werkvloer. Jeroen Mustert (General Manager Wessanen Benelux): "Dat maakt werken bij Wessanen méér dan gewoon werk. Ons Green Team organiseert meerdere activiteiten op dit gebied en maakt de collega's bewust van hun footprint. Elke donderdag is het Veggie Thursday, in november hebben we ons eigen bos geplant en we hebben regelmatig lezingen over duurzaamheid. Zoals de Organic Day 2015, over het belang van een gezonde bodem." Volg Wessanen Benelux op LinkedIn om op de hoogte te blijven.


 

 

"Op de werkvloer is onze missie overduidelijk aanwezig. Onze lunches zijn biologisch, als we een meeting buiten de deur hebben proberen we biologisch te eten en we organiseren elk jaar Organic Day. We hebben dit echt verankerd in ons bedrijf. We willen niet alleen dat Wessanen als bedrijf goed doet voor de wereld, maar verwachten dit ook van onze mensen. - Lees hier het hele interview

 


 

Wessanen biedt alternatieven, want…

Meer dan een miljard mensen kampen met overgewicht 300 miljoen mensen hebben een vergroot risico op het ontwikkelen van aan voeding gerelateerde ziekten.

Het regenwoud verdwijnt Wessanen gebruikt alleen duurzame palmolie. Ze gebruiken zoveel mogelijk producten uit Europa.

Te veel chemicaliën in voedsel De producten van Wessanen zijn geproduceerd zonder het gebruik van kunstmest en/of pesticiden.

Overconsumptie van vlees De overconsumptie van vlees draagt voor een groot deel bij aan de klimaatverandering. Wessanen adviseert om (regelmatig) vegetarisch te eten en biedt gezonde alternatieven voor vlees.

 

 

Steeds meer voedselallergieën Het aantal voedselallergieën neemt toe, vooral onder kinderen.

Aantasting van de bodem Organische landbouwmethoden zijn essentieel voor het behoud en het verbeteren van de bodem.

9.000.000.000 mensen In 2050 moet naar schatting negenmiljard monden gevoed worden. Wessanen gelooft dat dit alleen mogelijk is als we overstappen op een gezonder dieet, duurzaam en met minder vlees.

Genetisch gemodificeerd voedsel Genetisch gemodificeerd voedsel bedreigt het milieu. Wessanen gebruikt geen genetisch gemodificeerde producten.

 


 

De visie is om de Europese marktleider te worden voor gezonde en duurzame voedingsproducten. Hoe? Door consumenten te stimuleren de vele voordelen van gezondere en duurzame voeding te leren kennen en ervaren. Daarom bieden de merken van Wessanen verschillende producten met verschillende smaken voor verschillende momenten gedurende de dag.

Healthier food, healthier people, healthier planetdat is de missie van Wessanen. Wessanen heeft zich volledig toegelegd op gezondere voedingsproducten. Het zijn duurzame, lekkere producten. Voor een groot gedeelte vegetarisch (97%) en biologisch (71%). Wessanen helpt de consument bij het maken van gezondere voedingskeuzes, die ook nog eens beter zijn voor de planeet. Met andere woorden: door het promoten van gezondere alternatieven dragen ze bij aan het beschermen van de planeet.

 

 

Wat werken bij Wessanen Benelux zo bijzonder maakt is dat je naast het behalen van de commerciële targets, ruimte voor ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid, gestimuleerd wordt jezelf te verbeteren. Het Green Team (vier of vijf professionals van verschillende afdelingen) ontwikkelt een activiteitenkalender waardoor iedereen bij Wessanen bijdraagt aan het behalen van de missie. Een aantal voorbeelden: ze faciliteren dat Wessanen als team mee doet aan de Amsterdam Bosbaan Triatlon, waarmee ze bijna € 2400 hebben opgehaald. Het Green Team regelt dat het hele team mee kan helpen om voedselpakketten in te pakken voor de voedselbank, dat een product van Zonnatura op het menu van het Nationaal Schoolontbijt staat en dat de CO2-uitstoot van Wessanen Benelux opnieuw in bomen aangeplant wordt.

 


 

 


 

 


 

Op de hoogte blijven van relevante vertrouwelijke en/of toekomstige vacatures bij Wessanen? Neem contact op met Janko Klaeijsen 

Open sollicitatie