Werk aan de Muur Werk aan de Muur

Werk aan de Muur

Zo’n twaalf jaar geleden komt Jasper van der Meij op het idee voor Werk aan de Muur. Als amateurfotograaf ondervindt hij aan den lijve hoe lastig het is om zijn werk te verkopen. Er moet een platform zijn waar amateurfotografen hun werk aan een breed publiek kunnen bieden. Samen met jeugdvriend Bas Verhoogt starten ze Werk aan de Muur. Na zo’n vijf jaar hebben de oprichters de perfecte product-market fit en buigt de groeicurve om in een stijgende lijn.

Ruim tien jaar later is Werk aan de Muur een daverend succes. ‘De Amazon van de kunst’, zoals de oprichters het platform noemen, vult het gat tussen kunst bij IKEA en wat er in galerieën hangt. In de loop der jaren kregen fotografen gezelschap van onder meer schilders en illustratoren. Elke maker heeft een eigen ‘shop’ op het platform, en ontvangt commissie per verkocht werk. Doordat Werk aan de Muur onder meer de techniek, support, marketing, klantenservice en productie – dat laatste is aan partners uitbesteed  – op zich neemt, kunnen de kunstenaars zich volledig op het creatieve deel richten. Alle techniek en tooling ontwikkelde en bouwde Werk aan de Muur zelf. Vorig jaar werd voor het zesde jaar op rij een FD Gazellen award gewonnen.

Omzetverdubbeling door internationale opschaling
Anno 2022 is Werk aan de Muur een bedrijf met een miljoenenomzet en ruim twintig medewerkers, allen werkzaam op het hoofdkantoor in Haarlem. De ambitie liegt er niet om: de komende drie jaar moet de omzet verdubbelen. De oprichters geven de hands-on Managing Director alle ruimte om die ambitie te realiseren. 

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.