VanderSat

VanderSat

VanderSat gebruikt vrij beschikbare satellietdata om iedere dag wereldwijd in kaart te brengen hoe vochtig de bodem is. Op basis van die actuele waterkaarten kunnen landbouwbedrijven hun oogst optimaliseren door gerichter te irrigeren en gewasbeschermingsmiddelen in te zetten. De waterkaarten zijn ook stuurinformatie voor bijvoorbeeld waterschappen, klimaatbeleid, (her)verzekeraars en banken.

VanderSat werkt met data die al achttien jaar lang dagelijks verzameld wordt door aardobservatie-satellieten. Die meten een breed scala aan microgolven die de bodem van nature uitstraalt. De datasets zijn gratis toegankelijk, maar lastig te analyseren. VanderSat heeft een algoritme ontwikkeld en gepatenteerd voor de interkalibratie en interpretatie van de data uit verschillende satellieten. Het resultaat is een uniek product dat voor veel verschillende partijen van grote toegevoegde waarde is.

Het is een uiterst schaalbaar product met de potentie om een significante positieve impact op de wereld te maken. Dat trok de aandacht van investeringsmaatschappij Social Impact Ventures, wat in 2020 Q2 resulteerde in een miljoeneninvestering. VanderSat is voornemens het kapitaal te gebruiken op drie manieren:

  1. Verder ontwikkelen van de technologie om nog nauwkeurigere waterkaarten te kunnen genereren;
  2. Manieren ontwikkelen om de positieve impact van het product te kwantificeren, zowel op klant- als wereldniveau;
  3. Professionalisering van de (commerciële) organisatie.

Het bedrijf is gevestigd in Haarlem en heeft op dit moment 33 medewerkers. Het merendeel daarvan – de core – bestaat uit wetenschappers en ingenieurs die werken aan innovatie, dataproductontwikkeling en de infrastructuur. De commerciële organisatie is sinds begin dit jaar gestructureerd in drie BU’s: Agri, Food & Commodities; Water & Climate; Insurance & Banking. Aan het hoofd van iedere BU staat een Lead met P&L-verantwoordelijkheid. Iedere Lead heeft een eigen team voor Sales, Business Development en Technische ondersteuning van het commerciële proces. Daarnaast zullen er in het commerciële team twee cross-BU-rollen zijn voor Sales en Business Development.

Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.