Global Process & Control Improvement

Global Process & Control Improvement

 • Finance
 • Consumer
 • Zoeterwoude
 • 1089 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Heineken vacatures werkgeverspagina voor andere vacatures

In ieders glas, in ieders hart. Dat is waar Heineken wil zijn. De ambitie is om in 2018 het snelst groeiende bedrijf in gebrouwen dranken te zijn. Door strategisch te investeren en innoveren. Bij Heineken staat dat garant voor mooie merken, spraakmakende campagnes en strak georganiseerde processen. Er zijn vacatures op meerdere niveaus om procesverbetering gestructureerd te blijven aanjagen.

Heineken Business Framework

Door internationale acquisities is het van oorsprong Nederlandse Heineken in korte tijd een van de grootste brouwer ter wereld geworden. Denk bijvoorbeeld aan Brau Union (2003), Scottish & Newcastle (2008), FEMSA (2010), Asia Pacific Breweries (2012), Laško (2015), Lagunitas (2015) en Brasil Kirin (2017). Heineken is nu actief is in meer dan 70 landen met meer dan 250 merken, 140 brouwerijen en ruim 73.000 werknemers.

Het hoofdkantoor ligt in het hartje van Amsterdam; lokale markten worden bediend door de operating companies (OpCos); daarnaast zijn er Shared Service Centers die de OpCos bijvoorbeeld ondersteunen bij inkoop, financiële diensten en IT. Het Heineken Business Framework is gebaseerd op het COSO Internal Control Framework. In 25 HeiRules zijn standaarden en processen vastgelegd voor onderwerpen als communicatie, kwaliteit van het product, gezondheid en veiligheid, financiële rapportage, data-bescherming. Lees meer over werken bij Heineken.

Process & Control Improvement

Op de schaal waarop Heineken opereert zijn processen en control cruciaal. Neem bijvoorbeeld het wereldberoemde biertje. Op de skipiste, tijdens een verre strandvakantie en gewoon op een Amsterdams terras – overal kun je precies dezelfde smaak en kwaliteit verwachten. Dat komt doordat alle 140 brouwerijen voor iedere ketel Heineken die ze brouwen een monster naar het laboratorium in Nederland sturen. Alleen als dat monster hier wordt goedgekeurd kan de batch worden verkocht. Ook voor business-support-activiteiten (zoals Finance, HR, Legal, IT en Communicatie & Public Affairs) is de optimalisatie van processen en beheersing essentieel. Dat is het domein van Proces & Control Improvement (P&CI).

P&CI is een relatief nieuwe afdeling op het hoofdkantoor van Heineken in Amsterdam. Het doel van de afdeling is procesverbetering te stimuleren. Op het hoofdkantoor telt P&CI op dit moment 20 medewerkers die op projectmatige wijze werken. Daarnaast is een deel P&CI aanwezig in het Shared Service Centre in Krakau (15 fte) en zijn er lokaal P&CI specialisten die zich richten op implementatie.

Op het hoofdkantoor bestaat P&CI uit drie teams:

 • Controls Monitoring – Dit team focust op self-assessment en (preventief) issue-management. In hechte samenwerking met de externe audit-partner beheren zij het internal control framework.
 • Process & Control Management (P&CM) – Dit is een strategisch team dat zich inzet om kansen en risico’s te identificeren en doelstellingen te definieren en meetbaar te maken maken. Op basis daarvan ontwikkelen zij maatregelen en plannen. Dit team wordt aangestuurd door Johan Smit (ex-PWC).
 • Continuous Process Improvement – Zowel binnen de OpCos als op het hoofdkantoor helpt dit team met het toepassen van de Lean Six Sigma werkwijze.

“In de hele organisatie zijn steeds meer projecten die zich richten op proces- en controlverbetering. Er is veel vraag naar ondersteuning bij het meetbaar maken van doelstellingen en inrichten van besluitvormingsprocessen. Daarom breiden we het team graag uit met experts, zowel op medior- als seniorniveau.” – Johan Smit, P&CI Manager

Global Process & Control Management vacatures

Op het gebied van kwaliteitsbewaking en financiële processen heeft P&CM duidelijke key controls ontwikkeld. Dat is pas het begin: nu volgt de rest van de organisatie. De P&CI Specialisten en Managers werken projectmatig als business partner voor alle stafafdelingen, Business Units en lokale Management Teams.

Marketing, Finance, Personeelszaken, Supply Chain, Data Security, Tax – vanuit de hele organisatie is steeds meer vraag naar P&CM. Daarom is besloten het P&CM team uit te breiden. Kandidaten kunnen instappen op twee niveaus: Specialist (vanaf 3 jaar ervaring) of Manager (vanaf 7 jaar ervaring).

PCM Managers ondersteunen stafafdelingen en OpCo’s op het gebied van risk & control mangement. Ze bespreken businessprocessen met process-owners en definiëren Risico’s, Controls, Process Performance Indicators (PPIs) en Key Performance Indicators (KPIs), die aansluiten bij de HeiRules. Door de performance van bijvoorbeeld HR, Legal, IT en Communicatie meetbaar te maken kunnen betere processen worden ingericht voor besluitvorming en risicomanagement. P&CM Specialisten werken op projectbasis samen met deze afdelingen om de adviezen toe te passen en de werkstromen te standaardiseren. De P&CM Managers en Specialisten doen samen (markt)onderzoek, stellen benchmarks op, kijken kritisch naar bestaande processen, identificeren risico’s en kansen voor verbetering en zorgen ervoor dat verbeteringsplannen landen in de organisatie. Hoewel procesoptimalisatie achter de schermen plaatsvindt, is de mogelijke impact op de business enorm.

Zowel op specialist- als managerniveau wordt verwacht dat kandidaten expertise meebrengen in een (of meer) van de volgende onderwerpen:

 • Definiëren, uitvoeren en testen van financial reporting controls (ICFR)
 • Processmanagement in supply chain, procurement, warehouse en/of logistiek
 • Data analytics en process mining
 • ERP IT audit en risk consulting

In het kort

Kandidaat

 • Agile influencer en teamplayer
 • Resultaatgerichte analyticus
 • Bèta WO-opleiding
 • Achtergrond in Accounting, Finance of Consulting

Rol

 • Minimaal 5 jaar ervaring voor Specialist
 • Minimaal 7 jaar ervaring voor Manager
 • Kennis van Lean Six Sigma, Prince 2, risico- en procesmanagement, internal control, ICFR, COSO, compliance, internationale tax, supply chain en/of data security is een pre

Werkgever

 • Internationaal hoofdkantoor
 • Snel groeiende multinational
 • Agile werkwijze

Contact

Global Process & Control Improvement Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.