Yield Manager

Yield Manager

 • Finance
 • Financial Services
 • Utrecht
 • 653 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Jaarbeurs werkgeverspagina voor andere vacatures

Een werkplek die beter bereikbaar is ga je niet vinden. Jaarbeurs is al sinds 1917 gevestigd in het iconische beursgebouw direct naast Utrecht Centraal Station. Momenteel worden de omgeving en het beursgebouw flink verbouwd – illustratief voor de fase die de organisatie doormaakt. Jaarbeurs staat namelijk aan de vooravond van een grootschalige vernieuwing. De ambitie is om (weer) volledig te focussen op live evenementen en het faciliteren van waardevolle ontmoetingen. Daarvoor zijn innovatieve faciliteiten en strategische partnerships cruciaal. Een mooi moment om in te stappen voor iemand die niet terugdeinst voor vernieuwing en ontwikkeling.

Jaarbeurs 100 jaar

Jaarbeurs bestaat in 2017 honderd jaar. Met het aantrekken van CEO Albert Arp, een heldere strategie, expliciete steun van de gemeente Utrecht en een strak plan voor flinke investeringen, is Jaarbeurs goed voorbereid op de volgende honderd jaar.

Live evenementen

Vorig jaar mocht Jaarbeurs in totaal 2.291.669 mensen ontvangen. De vakantiebeurs alleen al trok 113.000 bezoekers en ook de Motorbeurs is elk jaar weer een grote hit. Natuurlijk zijn er ook beurzen gesneuveld, bijvoorbeeld de HCC-dagen voor computerliefhebbers. Maar dat biedt kansen voor nieuwe evenementen. Een voorbeeld daarvan is de Dutch Comic Con, een beurs voor liefhebbers van strip- en filmfiguren. Tijdens dit evenement liep de Jaarbeurs vol met 40.000 mensen verkleed als elf, draak of superheld.

“Mensen willen het ruiken, voelen, proeven, zien en met elkaar praten. Iedereen kan online informatie opzoeken over zijn of haar hobby, maar bij Jaarbeurs praten mensen er met elkaar over en beleven samen hun passie.” – Albert Arp, CEO Jaarbeurs

De winkel verbouwen

De crux voor het succes van Jaarbeurs is dat een fysieke beurs meer moet bieden dan een online community. Daarom wordt meer dan honderd miljoen euro uitgetrokken om Jaarbeurs verder te ontwikkelen. De Kinepolis bioscoop is verbouwd, het Beatrixgebouw krijgt een complete make-over en ook de beurshallen worden aangepast. Daarnaast komt er meer horeca en een hotel.

“De afgelopen 20 jaar is weinig geïnvesteerd. Dat is ons geluk! We kunnen het nu in één keer goed en grondig doen. We mogen de winkel van voor tot achter verbouwen.” – Albert Arp, CEO Jaarbeurs

Vacature: Yield Manager

Naast een nieuwe CEO heeft Jaarbeurs ook een nieuwe CFO aangenomen. Franka Morssink begon haar carrière bij McKinsey en heeft bij verschillende private equity partijen gewerkt voordat ze vorig jaar de stap maakte naar Jaarbeurs.

De Yield Manager is de rechterhand van de Directie en verantwoordelijk voor het toekomstbestendig maken van de organisatie. Dat begint met grondige concurrentie-, markt-, en SWOT-analyses. Waar liggen nog kansen en groeimogelijkheden voor Jaarbeurs en hoe zou dat eruit komen te zien? Denk bijvoorbeeld aan het overdag gebruiken van de bioscoopzalen voor bedrijfspresentaties of de (buiten)faciliteiten geschikt maken voor muziekfestivals.

Een tweede onderdeel van deze functie is het financieel optimaliseren van de huidige operatie. Bijvoorbeeld het realiseren van de beste bezetting van zowel personeel als locaties. Vooral specialistische beurzen kennen een relatief lange periode van op- en afbouw, deze tijd en werkzaamheden strak inrichten levert meer mogelijkheden op voor het (vaker) verhuren van de locatie.

Tot slot neemt de Yield Manager het prijsbeleid onder de loep. Wat is de beste prijs voor een beurs? Maar ook: wat doen concurrenten en hoe verhoudt dat zich tot Jaarbeurs? De Yield Manager neemt een proactieve en adviserende rol aan richting de Business. Hij/zij heeft intensief contact met onder andere Brand Managers die de evenementen coördineren en Acquisitie Managers die verantwoordelijk zijn voor sales.

Persoonlijkheid

 • Resultaatgericht
 • Cijfermatig
 • Weet te overtuigen met flair
 • Kritisch
 • Strategisch sterk

Ervaring

 • Minimaal 5 jaar werkervaring
 • Finance, sales en/of kostenbeheersing
 • Yield en/of Revenue Management
 • Projectmanagement
 • Stakeholdermanagement

Contact

Martine Francken Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.