Voorzitter Managementteam

Voorzitter Managementteam

  • Scale-up
  • Consumer
  • Amsterdam
  • Vanaf 1 jaar werkervaring
  • 557 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Privé: de Voedselbank werkgeverspagina voor andere vacatures

In Nederland vertrekken er dagelijks tienduizenden kinderen met honger naar school. “Onacceptabel” vindt de Voedselbank. Met de hulp van (voedsel)donaties en vele vrijwilligers wil de Stichting onder andere dit probleem bestrijden. Voor de ondernemende Managementvoorzitter van de Voedselbank Amsterdam is een belangrijke rol weggelegd.

Over de Voedselbank

“Oog voor voedsel, hart voor mensen” luidt de slogan van de Voedselbank. En dit hart opent zich voor een groot aantal Nederlanders. Wie namelijk dacht dat honger alleen in derdewereldlanden voorkomt, heeft het goed mis. Anno 2020 leven er in Nederland bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Hiervan is één op de twaalf een kind, en zit dus met een lege maag in de klas. Nee, de cijfers liegen er niet om. Het aantal neemt zelfs ieder jaar toe. Om dit probleem tegen te gaan komt de Voedselbank al sinds 2002 in actie.

Samen tegen armoede en voedselverspilling
De Voedselbank helpt de minderbedeelden in onze samenleving door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Tijdelijk inderdaad, want in samenwerking met lokale organisaties helpt de Stichting hun klanten ook om op eigen benen te staan. Dankzij de hulp van bedrijven, instellingen, overheden en particulieren deelt de Voedselbank inmiddels ruim 44 miljoen overtollige producten uit aan zo’n 151.000 mensen. Een win-winsituatie, want de werkwijze bestrijdt niet alleen armoede, maar ook voedselverspilling.

Voedselbank Amsterdam
Stichting Voedselbank Amsterdam (VBA) is één van de 160 Voedselbanken die Nederland rijk is. Met behulp van zo’n vierhonderd vrijwilligers helpt de VBA wekelijks zo’n 1300 gezinnen aan voedselpakketten. Op dit moment groeit de VBA naar een organisatiestructuur met een zelfstandig opererend managementteam en een ondersteunend bestuur. In het MT is er een plek vrij voor een Voorzitter. Een resultaatgerichte persoonlijkheid die samen met – op termijn – zeven managers en een supportteam de dagelijkse operatie op zich neemt.

Vacature: Voorzitter Managementteam

De Voorzitter van het Managementteam helpt mee om een verschil te maken in de Amsterdamse armoedebestrijding en voedselverspilling. Samen met het volledige managementteam gebruikt zij/hij alle strategische en analytische kennis om een haarscherp beleid en visie op papier te krijgen. Deze teamspeler heeft een ondernemende mentaliteit en gaat alleen voor het allerbeste resultaat.

Besluitvaardig met een helikopterview, dat kenmerkt deze Managementvoorzitter. Zij/hij bewaakt de planning, voortgang en continuïteit binnen het team. Bovendien is de Voorzitter verantwoordelijk  voor het opstellen van het jaarplan en de lopende processen. Met een ongekende gedrevenheid weet zij/hij makkelijk structuur aan te brengen binnen de organisatie. En neemt graag het initiatief.

Binnen deze rol kan de Voorzitter haar/zijn leidinggevende skills goed kwijt. Zij/hij geldt als de verbindende factor binnen het managementteam en stuurt het Facility Management aan. Dit doet zij/hij op een motiverende en enthousiasmerende wijze. Als liaison tussen het MT, Bestuur en de overige Nederlandse Voedselbanken, vraagt deze rol bovendien om sterke communicatieve en sociale vaardigheden.

De Voedselbank Amsterdam is een non-profitorganisatie die voor honderd procent door vrijwilligers wordt gerund.  Het hebben van een goed gevoel voor verhoudingen binnen een vrijwilligersorganisatie is daarom essentieel. Evenals een positieve houding. De rol van Managementvoorzitter bedraagt gemiddeld  12 tot 16 uur per week en is op vrijwillige basis.

De Voedselbank werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.