UX/UI-Designer

UX/UI-Designer

  • IT
  • Technology
  • Amsterdam
  • Vanaf 3 jaar werkervaring
  • 1203 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de OK werkgeverspagina voor andere vacatures

Een slimme, veilige portemonnee, dát is OK. De app biedt je alle ruimte voor het opslaan van tickets, klanten- en voordeelpassen, zodat je altijd alles mee hebt en nooit voordeel misloopt. Winkelen, punten sparen en korting ontvangen wordt weer makkelijk! Met de recente investering van Talpa Media Investments is de uitrol van de app in volle gang. Aan de UX/UI-designer de taak om de gebruiker te verblijden met de allerbeste gebruikservaring.

Over OK

Een portemonnee die bol staat door de vele pasjes, honderden wachtwoorden onthouden en een mobiel bomvol apps. Chiel Liezenberg, de man die als co-founder van Innopay aan de wieg van iDeal stond, wordt er langzaam gek van. Samen met technologie-expert Ruben van Eijnatten bedenkt Liezenberg in 2011 een oplossing: OK. In zes weken tijd bouwt Van Eijnatten een proof-of-concept voor deze slimme, mobiele app.

Fast forward naar 2019. Dankzij de vele technologische experimenten en de zoektocht naar nieuwe toepassingen en functionaliteiten, is het concept van OK uitgegroeid tot goedlopende startup.

Op dit moment focust de startup zich momenteel op al je spaarpasjes, kortingskaarten en tickets. In de toekomst wil OK ook nog andere functies aan de app toevoegen.

Geholpen door onder andere het massabereik van mediabedrijf Talpa klimmen de app-downloads per dag op. Het doel is om heel Nederland op korte termijn te laten kennismaken met de volledige app. Dit vraagt om de toepassing van datagedreven werken en nog meer testmomenten voor de allerbeste gebruikservaring. En voor dit laatste punt gaat de ambitieuze UX/UI-designer zorgen.

Vacature: UX/UI-Designer

Dankzij diepgaande productkennis en sterke commerciële voelsprieten weet de UX/UI-designer precies welke wegen de gebruikers in de app afleggen. Én welke zij het liefst bewandelen. Wat werkt nog beter en handiger? En wat zijn de mogelijkheden voor de toekomst? Deze onderzoeker vindt makkelijk eventuele knelpunten in de journey en bouwt deze net zo eenvoudig weer om.

Van feedback verzamelen en de beste customerjourney’s creëren tot UX-testen uitvoeren, prototypes, MVP’s en wireframes uitwerken en vervolgens de UI ontwerpen. De UX/UI-designer heeft er zin in. En dat komt goed uit, want er is genoeg te doen bij OK. Zo zijn de huidige ontwerpen toe aan verbetering en liggen er innovatieve plannen op tafel. Zelf bedenkt deze creatieveling trouwens ook toffe ideeën waarmee OK zich blijft onderscheiden.

“Deze rol biedt heel veel ruimte voor eigen initiatieven, dus je kunt echt helemaal losgaan. Als je iets wilt opzetten en uitwerken, doe dat vooral. Verwacht geen urenlange vergaderingen. We hebben echt een startup-mentaliteit. Liever gewoon quick & dirty en dat het misschien misgaat, dan risico’s vermijden.” – Laura Hoek, HR Manager OK

Binnen zijn of haar vakgebied heeft de UX/UI-designer carte blanche. Maar zoals het een commercieel bedrijf betaamt, moet het vanuit zakelijk oogpunt af en toe concessies doen. Dankzij een pragmatische en flexibele werkhouding heeft de ideale kandidaat hier geen problemen mee. Binnen no time bedenkt, bouwt en implementeert deze persoon op basis van de nieuwste info een nieuwe versie.

Deze expert in gebruikservaringen houdt makkelijk overzicht, schakelt moeiteloos tussen verschillende projecten en maakt snel keuzen.

Naast zelfstandig innovatieve ontwerpen uitdenken en uitwerken, is deze UX-designer een echte teamplayer. Naast externe bureaus en het marketing- en salesteam, werkt deze persoon veel samen met het productteam. Dit team bestaat uit een Developer, een Product Owner en in het totaal dertig ontwikkelaars uit zowel Servië als Roemenië. Bovendien werkt hij of zij nauw samen met de CEO. Sterke communicatieskills, stevig in je schoenen staan en tegenwicht bieden zijn daarom onderdeel van het gewenste designer-DNA.

OK werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.