UI Designer

UI Designer

 • IT
 • Consumer
 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op: 09 januari 2020
 • Vanaf 4 jaar werkervaring
 • 524 views
Deze vacature is op dit moment on hold. Solliciteren kan nog wel. Dan nemen we contact met je op zodra de procedure hervat wordt

Voor wie?

 • Minimaal vier jaar relevante werkervaring
 • Ruime ervaring in het ontwerpen van mobiele apps
 • Begrijpt mobiele platforms als iOS en Android
 • Ervaring met tools als InVision en Sketch

Als het aan Fit For Free en zusterbedrijf Sportcity ligt, is de competitieve fitness-industrie niet langer een slow adopter of technology. Er staan namelijk wilde digitale plannen op stapel. Aan de UI Designer de taak om alle mobiele app-gebruikers te prikkelen met innovatieve interfaces.

Over Fit For Free

Een ware online fitnessrevolutie ontketenen, dat is wat Fit For Free en Sportcity voor ogen hebben. Olympus Investment, het moederbedrijf van beide merken, ambieert namelijk een state-of-the-art gezondheids- en fitnessplatform te worden. Na de overname door Bencis Capital Partners in 2018 is een nieuw managementteam begonnen om deze ambitie te realiseren. Een belangrijk element daarin is de visie op ‘digital fitness’.

De digitale transformatie is in volle gang. Op basis van een geslaagde pilot is eind 2019 een nieuwe app gelanceerd die leden helpt om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te behalen. Want wat blijkt? Veel leden verliezen hun motivatie om te sporten door een gemis aan personalisatie en het gevoel geen tijd te hebben. Het vernieuwde product biedt daarom gepersonaliseerde workouts die je toevoegt aan je eigen online kalender. De app werkt trouwens met een op machine-learning-gebaseerd algoritme. Hoe meer iemand de app gebruikt, hoe gepersonaliseerder deze wordt.

Dit alles is nog maar het begin. Olympus Investment werkt namelijk aan een geïntegreerde fitness journey die buiten de muren van de sportschool verdergaat. Het jaar 2020 staat daarom in het teken van veel onderzoeken doen, productontwikkelingen, nieuwe features ontwerpen en bouwen. Alles richt zich hierbij op grensverleggende functionaliteiten binnen, maar vooral buiten de sportschool.

“Ons hoofddoel is om de nummer 1-health-app worden. Daarbij ligt de focus breder dan sport en bewegen. Zie het als een soort lifecoach. Deze app ligt in de lijn van onze missie om happy & healthy ouder te worden.” – Tim de Jardine, Chief Product Officer

De basis ligt er al, maar er is nog veel werk aan de winkel om tot de ‘gym 2.0’ te komen. Daarom wordt er momenteel een nieuw team gevormd die deze digitale transitie verder uitbouwt. Om te zorgen dat de user experience van de mobiele applicatie naadloos op de klantwens aansluit, is er behoefte aan een bevlogen UI Designer.

Vacature: UI Designer

Met een goed gevoel voor design en ruimschootse ontwerpervaring in iOS en Android creëert de UI Designer gebruiksvriendelijke userinterfaces. Van testen naar meten naar aanpassen, in het werkproces staat het experimenteren en het meten van de resultaten centraal. Door volledig evidence-based te werken, zorgen de visuele ontwerpen van deze persoon voor de ultieme gebruikersbeleving.

Behalve flitsende interfaces voor kleine schermen ontwikkelen, heeft de ideale kandidaat een datagedreven mentaliteit. Vind je de eerste button mooier, maar werkt de tweede beter? Dankzij een groot commercieel bewustzijn neemt hij/zij altijd de juiste beslissing. Om de nummer 1-health-app te worden heeft Fit For Free trouwens veel innovatieve onderwerpen en categorieën in petto. Naast de huidige gebruikersomgevingen verfijnen, kan dit creatieve brein dus ook gloednieuwe interfaces ontwerpen.

Net als iedereen in het Fit For Free-tech-lab denkt en handelt de UI Designer als de gewenste app-gebruiker. Om dé digitale lifecoach continu beter en relevanter te maken, focust het bedrijf zich op nieuwe mogelijkheden ontdekken. Dit maakt competenties als een leergierige houding en out-of-the-box denken onmisbaar. Deze persoon heeft een duidelijke visie op UI en werkt veel samen met de UX Researcher. Beiden zijn verantwoordelijk voor de wireframes en mock-ups van de app.

De UI Designer rapporteert alle werkzaamheden aan de Technology Lead en werkt vanuit een nieuw kantoor in Amsterdam.

Fit For Free werkt voor de invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met Hayke Tjemmes via hayke.tjemmes@topofminds.com.

Contact

Hayke Tjemmes Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Solliciteer op deze functie

UI Designer

 • Vul je gegevens in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen

 • Hidden
 • Deel je CV en optioneel LinkedIn URL
 • Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.