Transition Lead

Transition Lead

  • Scale-up
  • Health
  • Amsterdam
  • Vanaf 7 jaar werkervaring
  • 1602 views
Deze vacature is al ingevuld. Ga naar de Quin werkgeverspagina voor andere vacatures

Quin is een nieuwe en vooral revolutionaire speler in de zorgmarkt. Het bedrijf combineert namelijk een digitaal zorgplatform met een netwerk van fysieke huisartsenpraktijken. Bestaande praktijken worden overgenomen en digital-first gemaakt. De Transition Lead zorgt ervoor dat de transities van de Quin Dokters soepel verlopen.

Over Quin

Kun je online op objectieve wijze vaststellen of iemand baat heeft bij een behandeling? Dit was een van de dingen die de founder van Quin, Bart Malenstein, zich vijf jaar geleden afvroeg. Deze vraag werd een digitaal project en in 2019 beantwoord met Quin, een zelfstandig bedrijf dat fysieke huisartsenpraktijken combineert met digitale services voor patiënten, huisartsen en specialisten.

Het Quin-platform
Het concept van Quin is tweeledig, te beginnen met het Quin-platform. Dit platform koppelt de patiënt en de huisarts via een Quin-patiëntenapp en een huisartsenportaal aan elkaar. Vanuit de visie empowering patients with health information wil Quin door middel van digitale services patiënten meer regie in het zorg-proces geven. In de app vinden ze onder andere hun medisch dossier, onderzoeksresultaten én kunnen ze bij klachten de symptoomchecker invullen voor 24/7 medisch advies van een arts. Zo krijg je als patiënt meteen te zien of een huisartsbezoek, dan wel online videoconsult, noodzakelijk is of niet.

Digitale zorgaanbieder met fysieke locaties: Quin Dokters
Het digitale aspect van Quin wordt gecombineerd met fysieke locaties in de vorm van Quin Dokters. De inzet van het platform helpt namelijk niet alleen de regie door patiënten te verbeteren, maar ook de huisartspraktijken te ontlasten. Het bedrijf koopt huisartspraktijken om deze vervolgens via de integratie met het Quin-platform volledig digital first te maken. Met deze nieuwe digitale werkwijze kan de praktijk zich volledig focussen op het belangrijkste: het verlenen van de allerbeste patiëntenzorg.

Dit is Quin in een notendop, want deze vernieuwer in de zorgmarkt heeft nog heel veel meer in petto. Zo wordt er een proof of concept gebouwd voor nieuwe specialistische diagnostiek, waarmee de huisarts voortaan de diagnose en de indicatiestelling kan stellen. Zo worden patiënten niet onnodig naar het ziekenhuis verwezen.

Inmiddels is de Nederlandse uitrol van het bedrijf in volle gang. Binnen afzienbare tijd wil Quin vijftig Nederlandse Quin Dokters-praktijken (met in het totaal 500.000 patiënten) te openen om vervolgens de stap naar het buitenland te maken. En met een succesvolle Series A-investeringsronde achter de rug heeft het bedrijf genoeg middelen om deze ontwikkelingen snel te laten verlopen.

Vacature: Transition Lead

De Transition Lead richt zich volledig op de (digitale) transitie van alle aangekochte huisartspraktijken tot volwaardige Quin Dokters-praktijken. Dit doet zij/hij niet fysiek in alle praktijken, maar bestuurt het proces van bovenaf. De Transition Lead denkt strategisch mee over de meest effectieve wijzen van het inrichten van de transities, toekomstige verbeteringen en het behalen van de gewenste doelen. Het huidige netwerk bestaat momenteel uit elf praktijken met in het totaal 50.000 patiënten door heel Nederland.

De transitie gaat over drie assen en wordt door de Transition Lead begeleid. Als eerste worden de praktijken klaargemaakt voor de uitrol van het digitale platform. Zo wordt de IT-infrastructuur overgezet en het huisartseninformatiesysteem naar het Quin Dokters-systeem gemigreerd. Daarna wordt de look & feel van de praktijk aangepakt, denk hierbij aan de huisstijl, bijhorende website en inrichting van het pand. Vervolgens wordt de centraal aangestuurde backoffice aangehaakt voor alle processen die in de praktijk niet primair bijdragen aan patiëntenzorg, bijvoorbeeld HR, ICT-support, inkoop en finance. In al deze veranderingen worden de praktijkteams betrokken en getraind in nieuwe manieren van (samen)werken.

De Transition Lead is in staat om al deze stappen zelfstandig te organiseren. Zij/hij knoopt alle eindjes aan elkaar en realiseert met een multidisciplinair team binnen korte tijd een flinke transformatie. Om dit voor elkaar te krijgen werkt zij/hij nauw samen met de praktijkmanagers en veel verschillende afdelingen binnen Quin, waaronder HR, finance, ICT en marketing. De Transition Lead is de programmamanager die al deze complexe en afzonderlijke projecten op dezelfde succesvolle manier afrondt. Zo weet zij/hij altijd de juiste mensen aan elkaar te koppelen om zaken zo efficiënt mogelijk te realiseren. Dankzij haar/zijn verbindende werkwijze zijn alle interne en externe stakeholders continu betrokken en weet iedereen precies what to do.

Al met al heeft de Transition Lead scherp voor ogen wat de doelen zijn. En zijn er hobbels op de weg? Dan weet zij/hij precies wat er nodig is om deze zo snel mogelijk te vereffenen. Zij/hij houdt te allen tijde het overzicht en kan problemen op abstract niveau bekijken. Bovendien richt de Transition Lead zich op het verbeteren van processen, zodat volgende transities nog beter en slimmer georganiseerd worden. De ideale kandidaat staat stevig in haar/zijn schoenen, doet zelfstandig voorstellen en laat deze door de juiste personen uitvoeren.

Tot slot voelt de Transition Lead zich thuis in een snelgroeiende organisatie. Zij/hij is onderdeel van de afdeling Transition & Intelligence en rapporteert aan Marijn Biesiot, Head of Transition & Intelligence.

Quin werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Solliciteer

Download het uitgebreide functieprofiel

Download functieprofiel
Marlies Hoogvliet - Partner

“Meer dan 98% van onze kandidaten blijft onze nieuwsbrief lezen. Schrijf je in en geef jouw carrière een boost.”

Marlies Hoogvliet - Partner

Aanmelden voor vacaturenieuwsbrief

Iedere week de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.