Transition Lead

Transition Lead

 • Amsterdam
 • Gepubliceerd op 24 december 2020
 • Vanaf 7 jaar werkervaring
 • 925 views

Voor wie?

 • Minimaal 7 jaar werkervaring
 • Leiden van meerdere projecten tegelijk
 • Stakeholdermanagement

Quin is een nieuwe en vooral revolutionaire speler in de zorgmarkt. Het bedrijf combineert namelijk een digitaal zorgplatform met een netwerk van fysieke huisartsenpraktijken. De Transition Lead zorgt ervoor dat de transities richting deze toekomstbestendige Quin Dokters-praktijken soepel verlopen.

Over Quin

Kun je digitaal op objectieve wijze vaststellen of iemand baat heeft bij een behandeling? Dit was een van de dingen die de founder van Quin, Bart Malenstein, zich vijf jaar geleden afvroeg. Deze vraag werd een digitaal project en in 2019 beantwoord met Quin, een zelfstandig bedrijf dat fysieke huisartsenpraktijken combineert met digitale services voor patiënten, huisartsen en specialisten.

Het Quin-platform
Het unieke concept van Quin is tweeledig, te beginnen met het Quin-platform. Dit platform koppelt de patiënt en de huisarts via een Quin-patiëntenapp en een huisartsenportaal aan elkaar. Vanuit de visie empowering patients with health information wil Quin door middel van digitale services patiënten meer regie in het zorgproces geven. In de app vinden ze onder andere hun medisch dossier, onderzoeksresultaten én kunnen ze bij klachten de symptoomchecker invullen voor 24/7 medisch advies van een arts. Zo krijg je als patiënt meteen te zien of een huisartsbezoek, dan wel online videoconsult, noodzakelijk is. Of juist niet.

Digitale zorgaanbieder met fysieke locaties: Quin Dokters
Het digitale aspect van Quin wordt gecombineerd met fysieke locaties in de vorm van Quin Dokters. De inzet van het platform helpt namelijk niet alleen de zelfregie van patiënten te verbeteren, maar ook de huisartspraktijken te ontlasten. Het bedrijf koopt huisartsenpraktijken om deze vervolgens via de integratie met het Quin-platform volledig digital first te maken. Met deze nieuwe digitale werkwijze kan de praktijk zich volledig focussen op het belangrijkste: het verlenen van de allerbeste patiëntenzorg.

Dit is Quin in een notendop, want deze vernieuwer in de zorgmarkt heeft nog heel veel meer in petto. Zo wordt er as we speak een proof of concept gebouwd voor nieuwe specialistische diagnostiek, waarmee de huisarts voortaan de diagnose en de indicatiestelling kan stellen. Zo worden patiënten niet onnodig naar het ziekenhuis verwezen.

Inmiddels is de Nederlandse uitrol van het bedrijf in volle gang. Binnen afzienbare tijd wil Quin vijftig Nederlandse Quin Dokters-praktijken (met in het totaal vijfhonderdduizend ingeschreven patiënten) te openen om vervolgens de stap naar het buitenland te maken. En met een succesvolle Series A-investeringsronde achter de rug heeft het bedrijf genoeg middelen om deze (door)ontwikkelingen snel te laten verlopen.

Vacature: Transition Lead

De Transition Lead richt zich volledig op de (digitale) transitie van alle aangekochte huisartspraktijken tot volwaardige Quin Dokters-praktijken. Dit doet zij/hij niet fysiek in alle praktijken, maar bestuurt het proces van bovenaf. De Transition Lead denkt strategisch mee over de meest effectieve wijzen van het inrichten van de transities, toekomstige verbeteringen en het behalen van de gewenste doelen. Het huidige netwerk bestaat momenteel uit elf praktijken met in het totaal vijftigduizend patiënten door heel Nederland.

De transitiefase gaat over drie assen en wordt door de Transition Lead begeleid. Als eerste worden de praktijken klaargemaakt voor de uitrol van het digitale platform. Zo wordt de IT-infrastructuur overgezet en het huisartseninformatiesysteem naar het Quin Dokters-systeem gemigreerd. Daarna wordt de look & feel van de praktijk aangepakt, denk hierbij aan de huisstijl, bijhorende website en inrichting van het pand. Vervolgens wordt de centraal aangestuurde backoffice aangehaakt voor alle processen die in de praktijk niet primair bijdragen aan patiëntenzorg, bijvoorbeeld HR, ICT-support, procurement en finance. In al deze veranderingen worden de praktijkteams betrokken en getraind in nieuwe manieren van (samen)werken.

De Transition Lead is in staat om al deze stappen zelfstandig te organiseren. Zij/hij knoopt alle eindjes aan elkaar en realiseert met een multidisciplinair team binnen korte tijd een flinke transformatie. Om dit voor elkaar te krijgen werkt zij/hij nauw samen met de praktijkmanagers en veel verschillende afdelingen binnen Quin, waaronder HR, finance, ICT en marketing. De Transition Lead werpt zich op als een ware programmamanager die al deze complexe en afzonderlijke projecten op dezelfde succesvolle manier afrondt. Zo weet zij/hij altijd de juiste mensen aan elkaar te koppelen om zaken zo efficiënt mogelijk te realiseren. Dankzij haar/zijn verbindende werkwijze zijn alle interne en externe stakeholders continu betrokken en weet iedereen precies what to do.

Al met al heeft de Transition Lead scherp voor ogen wat de doelen zijn. En zijn er hobbels op de weg? Dan weet zij/hij precies wat er nodig is om deze zo snel mogelijk te vereffenen. Zij/hij houdt te allen tijde het overzicht en kan problemen op abstract niveau bekijken. Bovendien richt de Transition Lead zich op het verbeteren van processen, zodat volgende transities nog beter en slimmer georganiseerd worden. De ideale kandidaat staat stevig in haar/zijn schoenen, doet zelfstandig voorstellen en laat deze door de juiste personen uitvoeren.

Tot slot voelt de Transition Lead zich thuis in een snelgroeiende organisatie. Zij/hij is onderdeel van de afdeling Transition & Intelligence en rapporteert aan Marijn Biesiot, Head of Transition & Intelligence.

Quin werkt voor invulling van deze vacature met Top of Minds.
Neem voor meer informatie contact op met 
Annelijn Nijhuis via annelijn.nijhuis@topofminds.com.

Contact

Annelijn Nijhuis Mail

Download het uitgebreide functieprofiel

Download Functieprofiel

Neem contact op

Match

Transition Lead

Indien je profiel past op deze vacature zal de betreffende consultant binnen enkele werkdagen contact met je opnemen om een eventueel vervolg te onderzoeken. Aarzel niet en laat je e-mailadres achter.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Solliciteer op deze functie

Transition Lead

Laat je e-mailadres achter en we zullen zo spoedig mogelijk contact met je opnemen, meestal dezelfde dag nog!

 • Indien gewenst kun je hieronder jouw CV en/of Linkedin url met ons delen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Stel een vraag

Transition Lead

Vraag over deze vacature? Vraag het Annelijn Nijhuis

Digital Strategy ConsultantMobiquity
Volgende vacature
Regiomanager WestQuin

Aanmelden voor vacature nieuwsbrief

Iedere vrijdag de nieuwste vacatures van Top of Minds in je mailbox

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.